Z mojej strony kilka pytań:
1.W game plan mam 4 taktyki , jak ich używać? bo widze żę ta 1 taktyka po lewej jest w użyciu a reszta 3 nie wiem jak ich używać i po co są.
2.Jak wykonywać długie crossowe celne podania (kółkiem)
3.Czy można wyłączyć nazwiska COM podczas gry.
4.Jak przynajmniej od czasu do czasu uderzyć głową po dośrodkowaniu z rożnego , bo gram już 2 sezony i jeszcze nie strzeliłem bramki z rożnego z główki, za pomocą team controls również ciężko
Na pewno nie sprawdzałeś ustawień gry na wylot... ? Nawet nie zwracałeś uwagi podczas pierwszego uruchomienia gry za co jest odpowiedzialny kreator pierwszego uruchomienia i w nim zawarte opcje (dostępne potem w setting - w grze) ?
Domyślam się że nie....
1. Możesz z nich korzystać w czasie meczu, jeśli masz ustawione sterowanie zawodnikami tylko i wyłącznie na analog bądź strzałki (nie razem). I w czasie meczu, jak masz sterowanie na analogi graczem, to strzałkami w prawy bok zmieniasz właśnie na jedną z tych formacji jaką sobie ustalisz w game plan.
2. Jak się nie mylę to 2 x Kółko + jeszcze coś. W czasie meczu lub treningu, możesz dać pauze i tam z menu jest lista komend gdzie opisane jest całe sterownie w grze. A jak chcesz dokładnie, to niestety ale musisz grać na pass support na pełnych kreskach (czyli idziesz na łatwiznę i zero przyjemności z bardziej realnej gry - przynajmniej z twej strony).
3. Tak - jak pisałem all opcje są w Setting i Profilu twym w grze
4. Trzeba to wyćwiczyć w treningu np. siła podania, jak podajesz, jakim zawodnikiem strzelasz (jego skile i wzrost).
Np. w Online nie ma sensu grać na full manualu dopóki nie wprowadzą go w standardzie...
szkoda że tego nie ma w online bo gra byłaby znacznie ciekawsza i położona na idealną obsługę pada (sterowania) a przypadkowość w grze nabrałaby mega dużego znaczenia...
To jest właśnie jeden z błędów gry jak offline tak online a jednocześnie ukłon dla osób co lubią mniej realizmu, więcej dokładności i mniej wyczerpującej pracy obsługi pada a nawet myślenia w rozprowadzeniu akcji (a nie granie, pewnymi schematami na potęgę).
Pas support (podanie) powinien składać się maksymalnie z 2 poziomów, czyli 100% manual i ten który jest w obecnym pes na jednej kresce. Ewentualnie tylko i wyłącznie 100% pas support. Ale możliwości/rozwiązań może być wiele, jednak z naciskiem na jak najmniejszą ingerencje w dokładności podania, kontrolowanej przez CPU.
W online raczej auto strzały, chyba że ktoś opanował manualne. No i te pozostałe opcje przy profilu na auto pressing, strzał, wślizg itd. powinny być na OFF w online, bo obecnie jeden może mieć tak inny tak. A wyszukiwanie przeciwnika opiera się jedynie na poziomie podania (jeżeli skorzystamy z tej opcji).