Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366012 razy)

Offline pesfan21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.11.2012r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #1860 dnia: Listopad 18, 2012, 11:13:45 »
Downing bardzo fajne. Inne niczego sobie.
PS: Siła Pesa - strzały z połowy

W drugim parcie będą ładniejsze, tak myślę :) Każdy ocenia inaczej :P

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1861 dnia: Listopad 18, 2012, 11:19:25 »
PS: Siła Pesa - strzały z połowy

Wiadomo że fajnie strzelić bramkę z dalszej odległości niż 20 metr ale to za mało...
Dla mnie liczy się sposób w jaki ona wpadła, a mianowicie przebieg akcji dynamiczny (dobre rozegranie piłki, efektywny - wykończając to strzałem).

Bramki jakie zaprezentowałeś są średnie jak nie powiedzieć słabe....
Widać że grasz na auto strzałach... i gdzie znaczna część to takie same strzały techniczne...

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1862 dnia: Listopad 20, 2012, 17:44:17 »
Wiadomo że fajnie strzelić bramkę z dalszej odległości niż 20 metr ale to za mało...
Dla mnie liczy się sposób w jaki ona wpadła, a mianowicie przebieg akcji dynamiczny (dobre rozegranie piłki, efektywny - wykończając to strzałem).

Widać że grasz na auto strzałach... i gdzie znaczna część to takie same strzały techniczne...
To była ironia ;) Co do strzałów. Pierwsza część racja, ale jak dla mnie liczy się piękno akcji/bramki niż kwestia automatycznych ustawień itd
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline WTMyhood

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.08.2012r.
« Odpowiedź #1863 dnia: Listopad 20, 2012, 17:53:35 »

Np. w Online nie ma sensu grać na full manualu dopóki nie wprowadzą go w standardzie...
szkoda że tego nie ma w online bo gra byłaby znacznie ciekawsza i położona na idealną obsługę pada (sterowania) a przypadkowość w grze nabrałaby mega dużego znaczenia...

no nic życie to nie je bajka hehe ;]

Offline sumik175

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.02.2010r.
« Odpowiedź #1864 dnia: Listopad 20, 2012, 19:38:06 »
Z mojej strony kilka pytań:
1.W game plan mam 4 taktyki , jak ich używać? bo widze żę ta 1 taktyka po lewej jest w użyciu a reszta    3 nie wiem jak ich używać i po co są.
2.Jak wykonywać długie crossowe celne podania (kółkiem)
3.Czy można wyłączyć nazwiska COM podczas gry.
4.Jak przynajmniej od czasu do czasu uderzyć głową po dośrodkowaniu z rożnego , bo gram już 2 sezony i jeszcze nie strzeliłem bramki z rożnego z główki, za pomocą team controls również ciężko
moje gg 7428724

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1865 dnia: Listopad 20, 2012, 21:07:03 »
Z mojej strony kilka pytań:
1.W game plan mam 4 taktyki , jak ich używać? bo widze żę ta 1 taktyka po lewej jest w użyciu a reszta    3 nie wiem jak ich używać i po co są.
2.Jak wykonywać długie crossowe celne podania (kółkiem)
3.Czy można wyłączyć nazwiska COM podczas gry.
4.Jak przynajmniej od czasu do czasu uderzyć głową po dośrodkowaniu z rożnego , bo gram już 2 sezony i jeszcze nie strzeliłem bramki z rożnego z główki, za pomocą team controls również ciężko

Na pewno nie sprawdzałeś ustawień gry na wylot... ? Nawet nie zwracałeś uwagi podczas pierwszego uruchomienia gry za co jest odpowiedzialny kreator pierwszego uruchomienia i w nim zawarte opcje (dostępne potem w setting - w grze) ?

Domyślam się że nie....

1. Możesz z nich korzystać w czasie meczu, jeśli masz ustawione sterowanie zawodnikami tylko i wyłącznie na analog bądź strzałki (nie razem). I w czasie meczu, jak masz sterowanie na analogi graczem, to strzałkami w prawy bok zmieniasz właśnie na jedną z tych formacji jaką sobie ustalisz w game plan.
2. Jak się nie mylę to 2 x Kółko + jeszcze coś. W czasie meczu lub treningu, możesz dać pauze i tam z menu jest lista komend gdzie opisane jest całe sterownie w grze. A jak chcesz dokładnie, to niestety ale musisz grać na pass support na pełnych kreskach (czyli idziesz na łatwiznę i zero przyjemności z bardziej realnej gry - przynajmniej z twej strony).
3. Tak - jak pisałem all opcje są w Setting i Profilu twym w grze
4. Trzeba to wyćwiczyć w treningu np. siła podania, jak podajesz, jakim zawodnikiem strzelasz (jego skile i wzrost).

Np. w Online nie ma sensu grać na full manualu dopóki nie wprowadzą go w standardzie...
szkoda że tego nie ma w online bo gra byłaby znacznie ciekawsza i położona na idealną obsługę pada (sterowania) a przypadkowość w grze nabrałaby mega dużego znaczenia...

To jest właśnie jeden z błędów gry jak offline tak online a jednocześnie ukłon dla osób co lubią mniej realizmu, więcej dokładności i mniej wyczerpującej pracy obsługi pada a nawet myślenia w rozprowadzeniu akcji (a nie granie, pewnymi schematami na potęgę).
Pas support (podanie) powinien składać się maksymalnie z 2 poziomów, czyli 100% manual i ten który jest w obecnym pes na jednej kresce. Ewentualnie tylko i wyłącznie 100% pas support. Ale możliwości/rozwiązań może być wiele, jednak z naciskiem na jak najmniejszą ingerencje w dokładności podania, kontrolowanej przez CPU.

W online raczej auto strzały, chyba że ktoś opanował manualne. No i te pozostałe opcje przy profilu na auto pressing, strzał, wślizg itd. powinny być na OFF w online, bo obecnie jeden może mieć tak inny tak. A wyszukiwanie przeciwnika opiera się jedynie na poziomie podania (jeżeli skorzystamy z tej opcji).
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2012, 21:39:09 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 14.05.2011r.
  • ISS2 & PES6
« Odpowiedź #1866 dnia: Listopad 24, 2012, 12:41:57 »

Hmmm dziwne to co piszesz poniewaz jak dla mnie jest to jeden z najlatwiejszych sposobow na strzelenia bramki, nawet latwiejszy niz strzal z rzutu wolnego. Strzelam srednio bramke co mecz po rzucie roznym czasem jak juz nie mam jak strzelic poniewaz przeciwnik umiejetnie sie broni, staram sie specjalnie wypracowac rzut rozny poniewaz po nim wzrasta mi szansa na strzelenie gola.
Sposob jest banalnie latwy na dosrodkowanie ustawiasz zawodnika ktory ma najlpesze staty pass a na team controls ustawiasz najlepszego w parametrach wzrostu i strzalu glowa. Przyklad Man City to Kompany, Barcelona Piquet ustawiasz zawodnika na 15 metrze i wbiegasz w pole karne w trakcie dosrodkowania strzal i gol nic prostszego najlatwiejszy schemat do strzelenia gola ;)
Rownie skutecznym sposobem jest krotsze rozegranie na bocznego obronce ktory obdarzony jest poteznym strzalem i uderzeniem z woleja przyklad to Man City to Maicon, Barcelona Dani Alves ;)

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • ISS2 & PES6
« Odpowiedź #1867 dnia: Listopad 24, 2012, 12:55:11 »
Nie wiem czy dobrze trafiłem, jeśli nie to prosze o usuniecie :p
chciałem się podzielić kilkoma bramki z pes 13 :)
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bdf4b726c96fea659b3d6e0ed070b199&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bdf4b726c96fea659b3d6e0ed070b199&amp;action=login">LOGOWANIE</a>&feature=plcp

Gdyby taki komentarz byl w pesie nigdy bym go nie wylaczal gooooooooooooooooooooolaso :D

no nic życie to nie je bajka hehe ;]

Online nie ma sensu grac na full asystach do poki beda lagi ;]

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1868 dnia: Listopad 24, 2012, 13:10:58 »
Online nie ma sensu grac na full asystach do poki beda lagi ;]
miałeś na myśli chyba full manual...? Jak tak to prędzej niema sensu na nim grac dopóki inni jadą na automacie skillowce mi też wielcy :D :D ;D ;D ;)
" border="0" border="0

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • ISS2 & PES6
« Odpowiedź #1869 dnia: Listopad 24, 2012, 15:19:10 »
miałeś na myśli chyba full manual...? Jak tak to prędzej niema sensu na nim grac dopóki inni jadą na automacie skillowce mi też wielcy :D :D ;D ;D ;)

Tak dokladnie mialem na mysli full manual nie ma sensu grac za duzo lagow ;)
Wiesz kazdy gra jak chce ja nic nie mam do tych co preferuja manual ich wybor a Ty odrazu szydzisz i nasmiewasz sie z tych co graja na asystach ;] Poza tym ja uzywam tylko pass suport reszte mam calkowicie off.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1870 dnia: Listopad 24, 2012, 16:25:36 »
Tak dokladnie mialem na mysli full manual nie ma sensu grac za duzo lagow
Wiesz kazdy gra jak chce ja nic nie mam do tych co preferuja manual ich wybor a Ty odrazu szydzisz i nasmiewasz sie z tych co graja na asystach ;] Poza tym ja uzywam tylko pass suport reszte mam calkowicie off.

Ja mam prawie wszystko na OFF, po za pass support - na jednej kresce, strzały automatyczne bo perzy tych lagach co są w online na PC, nie da się grać jak kto woli.

Jedynie w rozgrywce offline all na manual po za pass support na jednej kresce (trzeba się przyzwyczaić żeby potem już nabrać wprawy na 100% pass).

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
  • Dostał Piw: 37
  • Na forum od: 10.01.2011r.
  • Madridistas :)
    • Status GG
    • Barcelona jest modą,Real legendą
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1871 dnia: Listopad 24, 2012, 16:30:32 »
Ja mam prawie wszystko na OFF, po za pass support - na jednej kresce, strzały automatyczne bo perzy tych lagach co są w online na PC, nie da się grać jak kto woli.

Jedynie w rozgrywce offline all na manual po za pass support na jednej kresce (trzeba się przyzwyczaić żeby potem już nabrać wprawy na 100% pass).
po co aż tak się mordować a inni maja z pomocą komputera ustawione i cie ogra a ty się mordujesz chyba że lubisz...

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1872 dnia: Listopad 24, 2012, 16:56:50 »
Jak aż tak ?

Jedyną najważniejszą różnicą jest pass support oraz strzały - to są najważniejsze elementy w grze.

Reszta to elementy poboczne, dla jednych drażniące. Jak np. automatyczne wybijanie piłki, strzały na bramkę czy wślizgi.

A pass support daje mi lepszą swobodę i kontrolę na jednej kresce niż na większej ilości. A już mam praktycznie idealnie opanowany ten poziom.

Mi tak nie zależy na tym czy wygrywam czy nie, a jedynie irytują te lagi... co przekłada się na wynik i samą przyjemność meczu.

I od razu do moderatora który za raz napisze "graj na pesleague.pl". Za dużo pier***** się z tym wszystkim i nie zawsze mam czas bądź wolne łącze.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2012, 17:07:41 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • ISS2 & PES6
« Odpowiedź #1873 dnia: Listopad 24, 2012, 17:02:54 »
No dokladnie kazdy gra jak mu jest wygodniej tylko dziwi mnie narzekanie niektorych graczy co graja na manualu jak Artur i Haker ze komputer robi wszystko za skillowcow z gory rankingu. A to jest jak jazda samochodem ze wspomaganiem kierownicy absem i manualna skrzynia biegow :D przeciez to auto samo jedzie nic nie musisz robic tak samo jak komputer za mnie gra w pesa od taka ironia ;]

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #1874 dnia: Listopad 24, 2012, 17:19:16 »
Dosyć irytujące jest sposób w jaki wyszukuje się przeciwników.
Nie ma się większej nad tym kontroli.

Bo np. wybierając wedle rangi "bez ograniczeń" i na podstawie wsparcia "podobny" przydziela zazwyczaj przeciwnika który ma delikatnie inny profil (zamiast 1 to ma 2 kreski | zamiast manual strzał ma auto).

Czy na podstawie "podobny poziom" dla rangi. Mając np. 300 to daje gracza z 600.

Po za tym jeszcze dochodzą inne opcje systemu wyszukiwania nam przeciwnika o których Konami nas nie uświadomiło (prawdopodobnie to będzie też stan łącza).

Jednym słowem jest się w dupie.

Offline jozin666

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 22.10.2009r.
« Odpowiedź #1875 dnia: Listopad 24, 2012, 17:41:57 »
dupne to jest,tak jak w mlo wyszukuje Ci silnego gracza co ma prawie najlepszych zawodnikow ,bez sens z takim grac

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 08.10.2012r.
« Odpowiedź #1876 dnia: Listopad 28, 2012, 13:23:52 »
No dokladnie kazdy gra jak mu jest wygodniej tylko dziwi mnie narzekanie niektorych graczy co graja na manualu jak Artur i Haker ze komputer robi wszystko za skillowcow z gory rankingu. A to jest jak jazda samochodem ze wspomaganiem kierownicy absem i manualna skrzynia biegow :D przeciez to auto samo jedzie nic nie musisz robic tak samo jak komputer za mnie gra w pesa od taka ironia ;]

gra na manualu vs na asystach jest jak gra w pokera vs gra w wojnę. Gra w wojnę opanowuje się w minutę , brak jakichkolwiek wariantów sprawia, że jest nudno. Ot wykładasz kartę i porównujesz z rywalem. Poker to kombinowanie, przewidywanie itd.

Tak samo w grze- po to się gra by była zabawa, by się sprawdzić , coś pokazać - co to za radość gdy wciskasz podanie i analog gdziekolwiek wychylasz a i tak piłka doleci?  Po to gra sie z ŻYWYM PRZECIWNIKIEM by to ŻYWY PRZECIWNIK grał a nie działał skrypt.

Osobiście gram tylko z manualnymi przeciwnikami, granie z ludźmi na asystach nie przynosi mi zadnej radości.

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1877 dnia: Listopad 28, 2012, 19:51:27 »
gra na manualu vs na asystach jest jak gra w pokera vs gra w wojnę. Gra w wojnę opanowuje się w minutę , brak jakichkolwiek wariantów sprawia, że jest nudno. Ot wykładasz kartę i porównujesz z rywalem. Poker to kombinowanie, przewidywanie itd.

Tak samo w grze- po to się gra by była zabawa, by się sprawdzić , coś pokazać - co to za radość gdy wciskasz podanie i analog gdziekolwiek wychylasz a i tak piłka doleci?  Po to gra sie z ŻYWYM PRZECIWNIKIEM by to ŻYWY PRZECIWNIK grał a nie działał skrypt.

Osobiście gram tylko z manualnymi przeciwnikami, granie z ludźmi na asystach nie przynosi mi zadnej radości.
to graj i kop po autach i strzelaj na oślep...albo zagraj 1000 meczy to później parę wygrasz :P

Offline Kostek123

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 08.10.2012r.
« Odpowiedź #1878 dnia: Listopad 28, 2012, 20:05:46 »
no ja potrafię tak grać a nauczyłem się w 2-3 dni. U mnie znajomi tylko tak grali , chcąc grać z nimi musiałem sie przestawić.

Po 2-3 dniach nie wygrywałem zbyt często ale wyglądało to już "normalnie" , żadnego kopania po autach.

To naprawdę jest proste, z tego co widzę czas potrzebny do nauki wynosi gdzieś koło tych 3 dni, większość po tym okresie łapie system.

Offline lukakosa

• Zasłużony
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1879 dnia: Listopad 28, 2012, 20:12:14 »
no ja potrafię tak grać a nauczyłem się w 2-3 dni. U mnie znajomi tylko tak grali , chcąc grać z nimi musiałem sie przestawić.

Po 2-3 dniach nie wygrywałem zbyt często ale wyglądało to już "normalnie" , żadnego kopania po autach.

To naprawdę jest proste, z tego co widzę czas potrzebny do nauki wynosi gdzieś koło tych 3 dni, większość po tym okresie łapie system.
powiedzmy że może i mnie przekonałeś spróbuje tak pograć... ::)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1879 dnia: Listopad 28, 2012, 20:12:14 »