To powinno być skierowane do dealbrooklyna, ja mam identyczne zdanie do Twojego Na zachodzie zdecydowana większość graczy to konsolowce
sam Ci przyznam rację bo więcej jest graczy konsolowych ale do dlatego że w nich jest duża prostota, nie martwisz się o wymagania a do tego znikome piractwo czy cheaterstwo grając online...
PC - instalowanie gry, sterowników, directa i innych dodatkowych programów, fakt większość z tego robisz tylko raz ale dochodzą do tego aktualizacje...
Sam posiadam PC i konsole PS3,x36 ale nie twierdze że pc nie jest do grania...
faktycznie, nie wiem skad mi się pawlodar skojarzył mieszkałem po prostu w WBR przez pewien czas i wiem jak to tam wygląda nie tylko z opowieści.
Tam granie na PC jest tak niszowe jak u nas gry karciane jak Magic the Gathering. Graja a i owszem ale to nisza w stosunku do konsol.
zresztą to doskonale widać po sprzedaży PESa , 2012 na konsolach schodzi w okolicach 3 mln, na PC 100 tys niecałe
czytać panowie ze zrozumieniem bo się nie dogadamy
zauważ jak bywasz oczywiście że na targach prezentowane masz gry z PC na konsolach nawet gdy premiera gry jest na pc a później na konsole...
oczywistym jest że na konsoli wszystko szybciej ogarniesz niż na pc...