Kilka pytań dla wyjadaczy:
- jak się kiwa: Trzeba trzymać jakiś modyfikator i prawą gałką, czy wystarczy samą gałką?
- Jak to jest z wrzutkami? Nie umiem napastnikiem biegnąć w kierunku piłki, stoi jak wryty - co wcisnąć, by podbiec napastnikiem w momencie, gdy piłka już jest w powietrzu?
- Rożne, rzuty wolne - rozgrywacie z perspektywy wykonującego rzut, czy wbiegacie jakimś piłkarzem w polu karnym? W ogóle mi to nie wychodzi, w pierwszym przypadku nie wiem jak się podkręca piłkę (normalnie, lewą gałką w lewo, w prawo?)
- Jak się strzela karne? Sterowałem lewą gałką, a mimo to strzela w środek
- Da się bardzo powoli podchodzić z piłką?
1. Trzymasz RT/R2 i operujesz prawą gałką to jeśli chodzi o nową metodę dryblingu... zakładanie siatki lub obiegnięcie zawodnika odbywa się tak samo RT/R2 + RB/R1 przy czym ten drugi musisz wcisnąć w odpowiednim momencie i dodać kierunek... a stare triki to chyba nie muszę opisywać
2. Naucz się operować dwoma zawodnikami naraz i nie będziesz miał problemów...
3. Przy wolnych, rożnych ja np. operuję tą nową metodę którą wprowadzili już w PES12... wybieram sobie jednego gościa i na niego posyłam piłkę... mało stosuje standardową wrzutkę... (do podkręcania sam dojdziesz
wszystkiego nie musisz wiedzieć tak odrazu)
4. Karne strzelasz tak jak w PES12... tylko chyba zostały lekko poprawione... trzymaj kierunek do momentu oddania strzału lub wciśnij kierunek w momencie kopnięcia piłki (trudniejsze do wyczucia)
5. Z tym to nie wiem ocb... ale jeśli chodzi o powolne poruszanie się zawodnika z piłką to RT/R2 lub bez biegu ^^ / za bardzo nie wiem ocb...