Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366185 razy)

Offline bober186

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 18.09.2010r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #640 dnia: Sierpień 13, 2012, 10:58:10 »
jaki tu jest manual jedynie strzałow dzieki tej strzalce bo podania sa takie jakie byly a ta strzalka to jeszcze je ulatwia gralem caly rok na Pass Support 0 w 12 i cos moge na ten temat powiedziec

No ja też grałem tak  i twierdze, że nie były tam podania takie same, Bo na pewno tam podania z L2 nie miały pełnego 360 i tak dokładnego jak te z strzałką w tym pesie.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #641 dnia: Sierpień 13, 2012, 13:52:51 »
w pes 2012 na poziomie top player albo super star wygrywałem z komputerem często po 5-0(z drużynami na tym samym poziomie, często też grałem drużynami dużo słabszymi i również wygrywałem, ale już nie takimi wynikami), na STRZAŁKACH od pada potrafiłem ominąć czołowym graczem kilku obrońców i oddać strzał a podania BEZ ASYSTY KOMPUTERA docierały tam gdzie chciałem.

To dlaczego nie jesteś w czołówce pesleague? Jeślibyś wygrywał te 5, 6, czy nawet 7:0 na superstar to raczej coś byś osiągnął w tym serwisie. Ja gram na professionalu i jakoś raz jest 7:2 dla mnie (w przypadku meczu na co najmniej 20min. ;) ) a raz przegrywam 3:0 (w przypadkach do 15min.) Jakoś nie wiem, dlaczego jeszcze nie rozegrałem meczu w pesleague, ale moje losy są i tak na tym serwie przesądzone, dlatego gram zazwyczaj off-line, cóż, jedni są lepsi, a drudzy słabsi, zresztą jestem lepszy niż koledzy w moim wieku, ale to chyba nie wiek jest ważny w pesie. Mimo wszystko mam nadzieję, że w PES-ie 2020 będę doświadczony i bd mógł grać w 1.lidze pesleague... Może się mylę... ???

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #642 dnia: Sierpień 13, 2012, 14:20:03 »
Mylisz się, pograj u nas to zobaczysz, że nie jest tak, źle, jedni grają lepiej, drudzy gorzej, na pesleague.pl liczy się oprócz rywalizacji, dobra zabawa. Już nie jedni mówili jak ty, a potem mało kto mógł z nimi wygrać.

Lecho dziwna opinia...manual działa..manualnie, najwyraźniej jeszcze go nie opanowałeś bo zapewniam , działa dobrze.

jak miał go opanować jeśli gra na strzałkach? To tak samo jakby grał na klawiaturze i mówił, że zawodnik nie podaje tak gdzie chce, używając przy tym tylko 8 kierunków.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2012, 14:23:33 wysłana przez Ukassiu »

Offline Lecho

• Junior
  • *
  • Na forum od: 11.03.2011r.
« Odpowiedź #643 dnia: Sierpień 13, 2012, 14:30:56 »
U mnie w demo są zablokowane te opcje, a tekst dlatego że piszcie do mnie jakbym grał w to pierwszy raz. Dodam że teraz gram na strzałkach w padzie bo analog coś mi nie działa(samoistnie skręca w lewo i jest niestabilny ale to raczej nie wina gry). W 12 miałem opanowane a tu jak dla mnie jest całkiem inaczej. Nie gram online, dlatego nie jestem w żadnych rankingach, gram z komputerem albo z znajomymi na lanie dla przyjemności.

Od 12 gram na strzałkach bo mi jeden analog nie działa, i takie wyniki na nich osiągałem więc ewidentnie tu w gameplayu zaszły zmiany.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2012, 14:32:57 wysłana przez Lecho »

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #644 dnia: Sierpień 13, 2012, 16:33:02 »
Wiele osób grało bądź nadal gra na strzałkach.
Choć by płacz graczy z całego świata na wieść że Konami chciało usunąć w PES2012 obsługę krzyżaka (sterowanie graczem). Wiele osób jest do tego przyzwyczajonych. W online też można zauważyć jak typki grają na krzyżaku i na asystach (bo po co się męczyć).
Asysty powinny zostać usunięte bądź zminimalizowana totalnie do minimum.
Jeśli online wybierze się żeby szukała zawodników pod kontem supportu to można czekać i czekać na przeciwnika....

Chyba masz jakieś trafne demo z przeróbkami.... ściągnij bezpośrednio z oficjalnej strony PES2013 (spakowane zip'em). I jeśli chcesz grać na czystym demie to graj, jak chcesz więcej zespołów to zainstaluj najlepiej PESEdit Demo Patch 1.1

Oczywiście że zaszły zmiany. Z każdym pes'em trzeba się dostosować do zmian jakie zaszły.
Obie gry (pes i fifa) nie są ideałami i przed nimi lata świetlne do ideałów (w tym przypadku postęp techniczny).
Obecny pes, powiem Ci że wygląda nie co bardziej realistycznie od poprzednich.

Widziałem wiele tysięcy meczów różnych lig, i taki messi czy ronaldo nie są ideałami i im piłka też odskakuje. Ale jeżeli ty chcesz wypasionym zawodnikiem na potęgę grać, to musi w końcu się pogubić, to nie realna piłka, temu jeszcze daleko.... nie licz ze za każdym razem będzie wyśmienicie robił wszystko.

Koniec tego [cenzura]*****, poczekamy na next demo (potem będziemy dalej wylewać pretensje), to się okaże co Konami poprawiło (np. kulawą bardzo obronne Orsona).

Offline Orson

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 24.05.2012r.
  • PSNid: orson1234
« Odpowiedź #645 dnia: Sierpień 13, 2012, 16:40:05 »
 ;D

jak miał go opanować jeśli gra na strzałkach? To tak samo jakby grał na klawiaturze i mówił, że zawodnik nie podaje tak gdzie chce, używając przy tym tylko 8 kierunków.

no jasne, tym bardziej popieprzony ten jego post  ;D

panowie nie mówcie zresztą , że podania nie mają 360 % bo tak naprawdę żaden z seryjnych kontrolerów nie ma 360 stopni. To, że mozna analogiem zatoczyć okrąg o niczym nie świadczy , wazne są hmmm ..linie w przestrzeni , które odpowiadałyby wychyłom analoga. Nie ma kontrolerów tak precyzyjnych, zresztą ludzka ręka nie potrafiłaby tego wykorzystać.

Dlatego nawet strzały są uproszczone na manualu  -tak tu jak i w fifie, pytanie czy da się precyzyjnie posyłać piłki.

odpowiedź jest prosta: da się, tak wiec manual działa bez zarzutu.

Offline Lecho

• Junior
  • *
« Odpowiedź #646 dnia: Sierpień 13, 2012, 18:30:02 »
- Dobra to co mam zmienić żeby grać jak prawdziwi skillowcy?
Prędkość gry 0.

Aha, polecacie jakieś sprawdzone, dobre ale niedrogie pady do pesa? Bo pograłbym znów na analogach a mój się sypie(ponad 6 lat napieprzania w footballówki i nie tylko, nie można wymagać od niego więcej).

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #647 dnia: Sierpień 13, 2012, 18:47:06 »
Speedlink Xeox około 50 zł a niezły jest

Offline Orson

• Piłkarz C klasy
  • **
« Odpowiedź #648 dnia: Sierpień 13, 2012, 19:00:33 »
- Dobra to co mam zmienić żeby grać jak prawdziwi skillowcy?
Prędkość gry 0.

zmiana zawodnika wcale nie musi być ustawiona na ręczną, moim zdaniem najlepiej sprawdza się na semi , przynajmniej online.

Jesli jednak dałbyś radę to kontrola zawodnika z drużyny daj na ręczny - robi różnice jeśli umiesz

Offline Lecho

• Junior
  • *
« Odpowiedź #649 dnia: Sierpień 13, 2012, 19:05:40 »
zmiana zawodnika wcale nie musi być ustawiona na ręczną, moim zdaniem najlepiej sprawdza się na semi , przynajmniej online.

Jesli jednak dałbyś radę to kontrola zawodnika z drużyny daj na ręczny - robi różnice jeśli umiesz

Semi dużo ułatwia ale na ręcznej też dobrze się gra. A kontrola zawodnika,to sterowanie drugim zawodnikiem drugą gałką analogu? Bo tej opcji akurat chyba nigdy nie zmieniałem.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #650 dnia: Sierpień 13, 2012, 19:40:49 »
No ja też grałem tak  i twierdze, że nie były tam podania takie same, Bo na pewno tam podania z L2 nie miały pełnego 360 i tak dokładnego jak te z strzałką w tym pesie.
i Ty chcesz mi powiedziec ze te strzalki w tym nowym PESie maja 360 stopni - kierunków :D :D :D tak samp jest z dryblingiem i poruszaniem sie zawodnikow mialo byc juz dawno 360 jak w FIFie ale dalej niema... :-X :-X :-X :-\ :-\
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2012, 19:43:19 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #651 dnia: Sierpień 13, 2012, 19:57:07 »
Jak chcesz zainwestować w pada to lepiej dać te 50zł i więcej (do 100zł) i zainwestować w coś konkretnego.
PES2012 (i na pewno 2013) mają na pudełku support dla padów z Xboxa (zalecane pady na PC pod pes'a).
Owszem inne pady tez działają ale... Moim zdaniem, pady Xboxa360 mają lepsze analogi, bardziej czułe i precyzyjne.

Jak chcesz wykorzystać gałkę drugą ale grając strzałkami w ustawieniach pesa (settings) musisz lewy analog opodatkować pod strzałki (jesli mówisz że on szwankuje).

I nie ma takiego czegoś jak pro gracze.... Raczej doświadczeni, bądź lamerzy grający na full asystach, co można takich spotkać online, gdzie po za pressingiem i graniem jednym zawodnikiem nic nie potrafią, a jest takich bardzo pełno. Prawdziwy skilowiec (jak to mówisz) średnim bądź słabszym zespołem pokona lepszy team z wyższej polki.

Mówisz że grasz w pesa od zawsze a masz lekkie problemy z ustawieniem profilu w grze (support settings).

Offline Orson

• Piłkarz C klasy
  • **
« Odpowiedź #652 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:01:28 »

. Raczej doświadczeni, bądź lamerzy grający na full asystach, co można takich spotkać online, gdzie po za pressingiem i graniem jednym zawodnikiem nic nie potrafią, a jest takich bardzo pełno. Prawdziwy skilowiec (jak to mówisz) średnim bądź słabszym zespołem pokona lepszy team z wyższej polki.

dlatego ja (gdy mam czas) wchodzę do pokojów meczowych i gram tylko z ludźmi, którzy grali w ostatnich 5 spotkaniach raczej słabszymi teamami. Zasada działa w 90 % - z takimi się fajnie po prostu gra

Bo np operator Barcelony czy Realu to na 80 % lamer, z którym będzie się grało po prostu nieprzyjemnie

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #653 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:02:35 »
Orson, dlaczego nie grasz przez pesleague.pl, tu bedziesz miał 100% grania bez rozłaczen i do tego masa turniejów i pucharów.

Offline Lecho

• Junior
  • *
« Odpowiedź #654 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:25:14 »
Bo grałem dla zabawy i poza przyzwyczajonymi ustawieniami nigdy nie eksperymentowałem. I zawsze dla mnie wyznacznikiem była umiejętność budowania akcji a nie klikania. Problemów nie mam, pytałem tylko jak konkretnie działa ta ostatnia opcja, zresztą parę lat temu wszystko było automatyczne i wygrywał gracz który lepiej konstruował akcję.

Offline Orson

• Piłkarz C klasy
  • **
« Odpowiedź #655 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:37:20 »
Orson, dlaczego nie grasz przez pesleague.pl, tu bedziesz miał 100% grania bez rozłaczen i do tego masa turniejów i pucharów.

bo mam bardzo mało czasu by się z kimś umawiać co do terminu - mam takie zasady, że szanuję innych i nie chce się zapisać do jakiejś ligi i przygrac w kule i powiedzieć po kilku meczach "sorry chłopaki ale muszę spasować bo coś tam"  :)

Offline mateusz9966

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 08.11.2011r.
« Odpowiedź #656 dnia: Sierpień 13, 2012, 20:40:09 »
witam panowie, mam małe pytanie, z tego co pamiętam to w planach konami było wydanie 2 dem, czy wiecie może, lub czy się orientujecie kiedy wyjdzie 2 wersja demonstracyjna?
Chcesz być traktowany poważnie? traktuj innych z powagą.. to ci da szacunek

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #657 dnia: Sierpień 13, 2012, 21:02:45 »
Raczej jeszcze nie ma żadnych informacji o dokładnej dacie.
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #658 dnia: Sierpień 13, 2012, 21:05:20 »
Jeśli ma wyjść demo#2 to mniej więcej w nastym tygodniu, tak aby obadać sytuację, czas na poprawki i wydanie pełnej wersji (zakładając że premiera będzie na początku października - jak w tamtym roku).

« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2012, 21:07:14 wysłana przez OnoMatoPeja »

Offline mateusz9966

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 08.11.2011r.
« Odpowiedź #659 dnia: Sierpień 13, 2012, 21:07:28 »
OnoMatoPeja z czego to screen? wiem że z PEsa ale to jest jakiś trailer czy co?

Aha dzięki wielkie, aktualnie jestem na wyborze fifa czy pes, przełamałem się i nie żałuje.. jednakże  jak i pesowi tak i fifie brakuje czegoś, a brakuje dokładnie tego co ma konkurent:P
Chcesz być traktowany poważnie? traktuj innych z powagą.. to ci da szacunek

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #659 dnia: Sierpień 13, 2012, 21:07:28 »