Autor Wątek: Més que un club. Co i jak w Barcelonie?  (Przeczytany 61941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
Odp: FCB by UF. Niesamowity come-back na Camp Nou! Kto? Cruijff. Serio?
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:14:29 »
Ja miałem kiedyś Stoiczkowa czyli kogoś lepszego medialnie niż Cantona. 100% Antymadridista ale Eric też może być niezłym wariatem. Może wstrząśnie szatnią i wygracie 3:0 w rewanżu.
Cruijff jest nowym trenerem ;).

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:16:41 »
Ups ale kompromitacja nie przeczytałem tego ze zrozumieniem. Przepraszam. Cruyff to świetny wybór, legenda tego klubu, twórca potęgi, coś niesamowitego. Teraz musi być miazga, z nim na ławce!

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:23:54 »
Ups ale kompromitacja nie przeczytałem tego ze zrozumieniem. Przepraszam. Cruyff to świetny wybór, legenda tego klubu, twórca potęgi, coś niesamowitego. Teraz musi być miazga, z nim na ławce!
spoko każdemu się może zdarzyć ;)

Offline lukus62

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.04.2011r.
    • http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fe176908518ba69fde0e79629aa960f2&/topic,112415.0.html
« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:33:47 »
Świetny wybór, legenda nie tylko Barcy, ale też innych potęg ...

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:42:32 »
Uhuhu niezłe lańsko dostaliście od "Królewskich". Tak jak już inni wspomnieli wybrałeś złych ludzi do tego meczu, miejmy nadzieję że w rewanżu doprowadzicie bynajmniej do remisu, a potem w dogrywce powalczycie o puchar.
Wybór trenera??? Świetny, możliwe że dzięki niemu osiągniecie bardzo dużo.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:58:23 »
Na komenty również odpowiadam rano ;). Wtedy dodam też mecz z Realem ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 27, 2012, 23:24:22 »
ciekawy trener, ciekawe powroty, no i w sumie ciekawa kariera. w ciągu kilkudziesięciu godzin mojej wymuszonej nieobecności narobiłem sobie zaległości w tej nowej karierze, muszę to ponadrabiać, powoli :D

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 28, 2012, 09:33:21 »
ciekawy trener, ciekawe powroty, no i w sumie ciekawa kariera. w ciągu kilkudziesięciu godzin mojej wymuszonej nieobecności narobiłem sobie zaległości w tej nowej karierze, muszę to ponadrabiać, powoli :D
dzięki ;)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 28, 2012, 09:51:26 »
Kompletnie nie leży mi rola Cantony tym bardziej w Barcelonie. Mam nadzieję, że się mylę, ale wszystko okażę się z czasem  ;)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 28, 2012, 09:54:52 »
Kompletnie nie leży mi rola Cantony tym bardziej w Barcelonie. Mam nadzieję, że się mylę, ale wszystko okażę się z czasem  ;)

Cantona nie został przecież trenerem Barcelony.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 28, 2012, 09:58:11 »
Nie wiem dokładnie czy Cantona to dobry wybór na trenera Barcelony. Coś jakby mi tu nie pasowało. :( Nie wiem . Mam nadzieje ,że była gwiazda United zapewni ci wiele trofeów oraz pokaże na co stać Barce w tym sezonie. :) Powodzenia.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 28, 2012, 10:02:32 »
Proszę jeszcze raz dla wszystkich, którzy pisali o Cantonie ;).
Barcelona podpisała trzy letni kontrakt uwaga! z... Johanem Cruijffem.

Offline Sheeker

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.04.2012r.
FCB by UF. Niesamowity come-back na Camp Nou! Kto? Cruijff. Serio?
« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 28, 2012, 10:23:31 »
Johan Cruijff to niegdyś bardzo dobry piłkarz, a teraz trener. Wrócił po odejściu Pepa aby pociągnąć tą drużynę na sam szczyt. Oby tylko sprawował się w tej roli jak najlepiej.Powodzenia

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 28, 2012, 10:35:30 »
Od Realu dostaliście baty :/ Już myślałem, że Cantona trenerem, a tu takie rozwiązanie :D Mam nadzieje, że Cruijff poprowadzi Was do zwycięstwa w superpucharze w co wierzę, nawet po takim wyniku w pierwszym meczu :)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 28, 2012, 13:23:52 »

Wydanie 5

2. mecz Superpucharu Hiszpanii 2012

4-1

gol samobójczy 13' (-)
Iniesta 40' (Dani Alves)
gol samobójczy 48' (-)
David Villa 61' (-)
David Villa 74' (-)
Kaka 74'

Callejon 84', Pepe
Alonso 84', Abiol 84'

Fenomenalnie! Cruijff wraca doskonale!

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Mamy również jeszcze jedną informację Eric Cantona, który do nie dawna miał zostać trenerem Barcelony objął tam funkcję trenera napastników. Będzie gorąco z nim w Barcelonie ;).Johan Cruijff po ponad pietnastu latach przerwy powrócił na ławkę trenerską FC Barcelony. Przed meczem ze składu wypadł niestety Brazylijczyk Ronaldinho, który przewiwydwany był do pierwszego składu. Tak więc musiał go ktoś zastąpić i miałby być to Juan Mata jednak wybór nie padł na niego. No dobra to może zmiana taktyki lub gra Afellaya, nie to też nie. Cruijff nie spodziewanie do gry wystawił Hiszpana Davida Villę, który wydawał się być nie do gry ponieważ w zeszłym sezonie miał bardzo ciężką kontuzję, a teraz podobno znowu coś się działo z jego zdrowiem. Sam zawodnik powiedział jednak, że jeśli trener chce z niego skorzystać to on wyraża na to zgodę bo chce pomóc swojemu klubowi w osiągnięciu celu. Po pierwszym meczu wszystko raczej było już wiadome bo Real wygrał aż 4-1 i teraz mógł spokojnie skupić się na obronie co ostatnimi czasy mu bardzo dobrze wychodzi. Straty Barca zaczęła odrabiać od samego początku bo pierwszy raz piłka do siatki padła w pierwszym kwadransie. Strzelcem gola okazał się Kaka tak Kaka zapomniał on chyba dla jakiej drużyny gra. Akcję przeprowadził natomiast Leo Messi po tym gdy oddał strzał piłkę odbiła się od Kaki. Wtedy gra się usokoiła i wywadało się, że na pierwszą połowę zejdziemy z jedną bramką, ale to nie był jeszcze ostateczny koniec. Do siatki w 40 minucie meczu trafił Andres Iniesty po podaniu Daniela Alvesa. Po 45 minutach widzieliśmy na prawdę dobrą Barcelonę i średni Real, który w tej części gry trafił aż 4 razy w słupek i raz w po przeczkę, a Cantona pewno sobie myślał - każdy głupek trafia w słupek :d. 15 minutowy odpoczynek już za piłkarzami, a teraz czas powrócić na płytę Camp Nou. Szybko bo 48 minucie ujrzeliśmy gola dla Realu Madryt. Strzelcem gola znowu gracz tej samej drużyny, która go straciła. Piłkę do siatki wpakował Gerard Pique. Zwycięstwo w dwumeczu powoli, ale również szybko uciekało sprzed nosa Blaugrany... Nie nie to nie koniec Barcy. Minuta 61 i 74 to dwa przepiękne gole Davida Villi i klub z Katalonii wraca do gry! Na Camp Nou 4-1 dla Barcy czyli coś niesamowitego. Tika-taka grana dziś w wspaniale jak za najlepszych lat. Potwierdzała to przewaga w utrzymywaniu piłki bo Barcelona miała aż 61% czasu. Do końca regulaminowego czasu gry nie mieliśmy już zmiany wyniku. Organizatorzy zdecydowali się nie robić dogrywki jak to było w planach tylko od razu przeszliśmy do rzutów karnych. Pierwsza kolejka do piłka podchodzi Messiego, a na bramce Casillas. Messi, Messi, Messi goooooooooooooollllllllllll. 1-0 dla Barcy. Pierwszą serię kończy Ronaldo, czy strzeli?! Nie strzela, Valdessssssss broni strzał nie do obrony! Druga kolejka teraz Villa i golllllllllllllllllll Villaaaaaaaaa trafia i Barca już 2-0. Teraz nadchodzi Higuain i co nie guccio w zooo! Victorrrr brawooo za obronę. Trzecia seria traf to Puyol nie niestety broni Iker. Podchodzi Kaka czy trafi tak!! Kakaaa brawo. Czwarta seria być może już ostatnia. Podchodzi David Luiz i co i Luizzzz trafia, barca w niebie, Valdes broń to! Teraz idzie Di Maria oj łatwo nie będzie. Di Maria strzela doskonale, ale Victor wyciąga się i wybija piłkę nogami. Brawo Barcelonaaa! Valdes bohaterem. Villa królem. Messi reżyserem. Tak więc pierwszy mecz po wielu latach przerwy Cruijffa nie zwykle udany co będzie dalej? Strach się bać!

Najlepszy zawodnik spotkania:

David Villa ( marca 10 ): Fenomenalnie wdarł się do składu i strzelił 2 bramki. Przepięknie grał i strzelał. Gdyby nie on to niczego by nie było. Fantastycznie jednym słowem.

Jeden z goli Davida Villi:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fe176908518ba69fde0e79629aa960f2&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=fe176908518ba69fde0e79629aa960f2&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2012, 13:35:19 wysłana przez United Forever »

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: FCB by UF. Mecz z Realem. Zobacz jak wypadł Cruijff po powrocie do Barcelony?!
« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 28, 2012, 13:29:43 »
No świetny debiut Cruyffa. David Villa rozegrał wspaniały mecz. Byłem pewien, że po pierwszym meczu Duma Katalonii jest skończona, ale geniusz Messiego na spółkę z Villą przesądził.
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
Odp: FCB by UF. Mecz z Realem. Zobacz jak wypadł Cruijff po powrocie do Barcelony?!
« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 28, 2012, 14:09:13 »
Coś nieprawdopodobnego, tak jak przegraliście na Bernabeu, tak wygraliście na Capm Nou, a karne okazały się dla was szczęśliwe. Wielu mówi że jedenastki to loteria, ja nie podtrzymuje tego zdania. Masz umiejętności, strzelasz, nie masz, nie strzelasz.

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 28, 2012, 16:01:29 »
Jest !!! Udało się wygrać z Realem :D Wielkie słowa uznania dla Cruijffa, że potrafił zmotywować zespół i odrobiliście straty z pierwszego meczu i wygraliście po karnych. Kapitalny mecz Villi, a ta bramka na filmiku bardzo ładna :D VeB !!!

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 28, 2012, 16:32:08 »
Znakomity debiut nowego coacha w Barcie. 4-1 z Realem - ależ wynik. Piękna bramka Villi.

Bardzo ładnie graficznie prowadzona kariera, super opisy, wszystko jest jak trzeba. Super !

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 28, 2012, 20:20:02 »
jakże udany powrót Crujjfa. 4-1 z Realem świetnie musi smakować. szczególnie, że po pierwszym meczu było zupełnie odwrotnie. fortuna wam sprzyjała i po karnych wygrywacie!

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 28, 2012, 20:20:02 »