Autor Wątek: Od amatora do Legendy | Avignon news - cz2...  (Przeczytany 13774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Od amatora do Legendy | Avignon news - cz2...
« dnia: Czerwiec 10, 2012, 09:49:18 »
Witam wszystkich. Od razu mówię - nie bójcie się o Borussie bo tamtej kariery nie kończę. Oczywiście będę dodawał tam posty, ale już nie tak systematycznie jak to robiłem wcześniej. Postanowiłem oderwać się od Pes'a 06 i odpaliłem 10. Dlaczego 10? ponieważ mi się w nią fajnie gra. Kiedyś grałem Bal'a i powiem wam że udało mi się rozegrać aż 10 sezonów. Grałbym dalej, ale niestety coś źle wgrałem do pesa i mi wszystko usunęło. Zaczynam Bal i proszę od razu tej kariery nie przekreślać. Postaram się ją pisać jak najlepiej.
Zapraszam do "lektury".

Maciej Dygas

Nazywam się Maciej Dygas lub Maciek jak to woli, mam 17 lat i pochodzę z Wałcza. W wieku 4 lat przeprowadziłem się z Wałcza do Czarnego i mieszkałem tam około 6 lat. Niestety musieliśmy się stamtąd wyprowadzić i poszukać innego domu. Padło na Poznań! Tam próbowałem swoich sił w juniorach Lecha Poznań, ale widocznie trenerzy nie zauważali mojego potencjału i talentu do gry w piłkę, więc ostatecznie zrezygnowałem. Dwa lata później byliśmy znów zmuszeni aby opuścić Poznań. Tym razem była ostatnia przeprowadzka. Zamieszkaliśmy w "większej" wiosce o nazwie Chwiram. Tam zapisałem się do miejscowego klubu, który znajdował się chyba w 5 lidze. Grałem dobrze, ponieważ już po pierwszym sezonie byłem królem strzelców. Nie jestem jakąś wielką inwidualnością jak niektórzy piłkarze, ale nosa do strzelania to ja mam. W wieku 16 lat zostałem zaproszony na mecz S.E Palmeiras - Sao Paulo F.C w, którym miałem zagrać, ponieważ drużna Palmeiras nie miała zawodnika. Krótko po przyjechaniu na tamtejszy stadion zobaczyłem łowców talentów ( z Francji i Włoch ). Podnieciłem się tak że od razu przebiegłem stadion dwa razy. To była dla mnie ogromna szansa aby rozpocząć karierę zawodową...
Spotkanie to zaczęło się o godzinie 20:00. Zawodnicy przyjęli mnie dość ciepło, ale to i tak nie pomogło zwalczyć stresu, który miałem w sobie od kilku godzin[..] Spotkanie zakończyło się dla nas korzystnym wynikiem 1-0. Strzeliłem jedyną bramkę i to można powiedzieć w pięknym stylu. Gdy wyszedłem z szatni podszedł do mnie jeden z łowców talentów. Wysłany został on z klubu AC Arles-Avignon ( Francja ). Zaproponował mi profesjonalny kontrakt. Bez wahania się zgodziłem i uświadomiłem sobie że drzwi do wielkiej kariery właśnie się otwierają...

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e0b102e0e0620bf2b6ecbef6c94dabf8&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e0b102e0e0620bf2b6ecbef6c94dabf8&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Początek 'bidny" ale nie on jest najważniejszy ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2012, 20:33:25 wysłana przez Santi6 »

Offline ExTRemE

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.05.2011r.
Odp: Od amatora do Legendy | Polak, który chce spełnić swoje marzenia...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2012, 10:21:21 »
Początek jak początek krótki, ale ciekawy, życzę powodzenia w nowej drużynie mam nadzieję, że Maciek poradzi sobie w Arles :D ;D Wpadnij do mnie jak będziesz miał czas

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Od amatora do Legendy | Pierwszy trening.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2012, 10:54:55 »

"Pierwszy Trening"

Trening stał na wysokim poziomie. Najpierw kilka kółek wokół boiska, następnie pół godziny ćwiczeń i pod koniec godzinny meczyk. Podzieliliśmy się na dwa zespoły. Skład pierwszy i skład drugi. Pierwsza jedenastka założyła od znaczniki, natomiast my biegaliśmy w niebieskich koszulkach. Staraliśmy się jak mogliśmy, ale nie daliśmy rady naszym kolegom z drużyny i pokonali nas 2-0. Jeszcze na koniec wszyscy udali się do siłowni żeby trochę przypakować. Ja biegałem na bieżni, ponieważ chcę wyrobić sobie lepszą kondycję. Prawdę mówiąc padłem już po 10 minutach.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e0b102e0e0620bf2b6ecbef6c94dabf8&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e0b102e0e0620bf2b6ecbef6c94dabf8&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline ExTRemE

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.05.2011r.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:04:24 »
Początki zawsze są trudne ale trzeba ćwiczyć, aby stawać się lepszym. Pierwsza bramka to ogromny błąd bramkarza, a przy drugiej zawinili obrońcy. :P ;)

P.s na jakiej pozycji gra Maciek ??

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.07.2010r.
    • [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/9383/pes62012041900405747.jpg[/IMG]
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:11:10 »
krótko o tym treningu, jednak pierwsza wiadomość w rozpoczęciu wcale nie była krótka tylko mała czcionka.
Ciekawe jak sobie poradzisz w lidze Francuskiej. Piękna bramka z pierwszym meczu. I ciekawią mnie dwie albo trzy sprawy:
napisałeś że BvB, ale jak często tam będziesz. Dlaczego ciągle się przeprowadzasz i jak sobie tam poradzisz.

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2012, 12:43:04 »
no treaz nic innego tylko wybić się i trafić do pierwszej 11 :) później cała liga francuska a dalej Barca Real MU :D

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 10, 2012, 13:52:02 »
P.s na jakiej pozycji gra Maciek ??

Grałem dobrze, ponieważ już po pierwszym sezonie byłem królem strzelców. Nie jestem jakąś wielką inwidualnością jak niektórzy piłkarze, ale nosa do strzelania to ja mam.

Z tego można coś wywnioskować ;)

Ładnie się zaczyna, zobaczymy w jakim stopniu Maciek spełni swoje marzenia, życzę udanej kariery.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 10, 2012, 15:37:15 »
powiem ci szczerze, że BALów nie lubię, ale mam nadzieję że równie interesujacy będzie ten jak twoja Borussia. szkoda jednak, że nie udało ci się dojść do ładu z tym zawodnikiem, którym grałeś 10 lat-byłoby bardzo ciekawie. życzę powodzenia, ciekawe ile pociągniesz :P

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 10, 2012, 15:50:44 »
Zapowiada się fajna kariera. I skład spokojnie was pokonał 2-0. Taa kondycyjnie jest ciężko wytrzymać. Też pamiętam jak biegałem jak głupi i przed końcem pierwszej połowy już sił nie miałem.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 10, 2012, 19:43:16 »
Fajnie, że zaczynasz coś nowego bo to może być ciekawe. Maciek - napastnik jestem ciekawy ile będzie strzelał goli. Pierwszy trening za nami i pokazuje on, że drużyna w której Ty grałeś była gorsza od tej pierwszej. Chociaż i tak wszyscy grali na luzie.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Od amatora do Legendy | 11. Kolejek za nami.
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2012, 19:08:18 »
Czas coś dodać ;). Więc tak pierwsze jedenaście meczów w lidze nie zagrałem, ponieważ jak to w tym pesie trener bierze dopiero gdy osiągnie się pewien poziom zaufania. Dziś właśnie go osiągnąłem, więc w następnym poście zamieszczę pierwszy opis spotkania. Na razie dam wam wyniki i powiem że jak na taki klub- nasi zawodnicy grają świetnie ;)

Pierwsze Spotkanie :

Jak widzicie niektóre wyniki są zaskakujące. Świadczy to przede wszystkim o wspaniałym przygotowaniu fizycznym jak i psychicznym. Mam nadzieję że trener wpuści mojego piłkarza na choćby 20 minut.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 13, 2012, 20:51:10 »
to żeś sobie nie pograł. ale poziom zaufania musisz zdobyć, aby kariera miała sens. i dobrze. naliczyłem tylko jedną porażkę, więc jest świetnie. nawet udało ci się pokonać Lyon, za co jeszcze większy szacun dla twoich kolegów z Awinionu.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2012, 22:58:04 »
ależ wywijacie w Ligue 1. I wy jesteście beniaminkami ?!  :D Świetną macie formę. I tak jak piszesz oby trener cię wpuścił chociaż na 20 minut.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Od amatora do Legendy | Szansa była, gole były i zwycięstwo jest.
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 14, 2012, 01:05:03 »
12. Kolejka

"Pierwsza połowa zawalona, zaś druga dająca 3 punkty"

2-1
68' Germany ( Ghilas ), 76' Maciek Dygas ( Ghilas ) - 3' Montano ( Ekoko )

MVP
Maciek Dygas 7.5
Wypowiedź : Przed meczem oczekiwałem że dostane minimum 20 minut, jednakże trener bardziej mi zaufał i już od początku drugiej połowy pojawiłem się na murawie. Było to niesamowite uczucie znaleźć się w takich rozgrywkach. Chwilę musiałem oswoić się z tym miejscem, więc od razu zbytnio nie szarżowałem. Udało mi się zdobyć jedną bramkę i jestem z tego powodu bardzo zadowolony.
( przepraszam was za jakość zdjęcia. Następnym razem będzie lepiej )

Spotkanie nieoczekiwanie zaczęło się źle dla piłkarzy Arles'u. Już w trzeciej minucie pozwolili sobie na koszmarny błąd, który kosztował ich utratę bramki. Gospodarze próbowali zmienić ten niekorzystny rezultat, ale jakoś nie za bardzo im się to udawało. Straty odrobili dopiero w drugiej połowie. Tam na początku zobaczyliśmy kompletnego amatora i debiutanta w tej lidze- Dygasa, który zmienił zmęczonego Charisteras'a. Jak się okazało była to dobra zmiana. Od tego właśnie młodego chłopaka zaczęła się akcja po, której padł gol wyrównujący dla "niebieskich". Kapitalnym strzałem od poprzeczki popisał się Germany. Ten gol z pewnością będzie kandydował do bramki sezonu.
Po tej akcji mieliśmy długo oczekiwane 1-1. Niecałe 10 minut później po błędzie jednego z obrońców gości, piłkę przejął Ghilas. Zagrał do Maćka, który tylko z tym o to zawodnikiem był w ataku. Ruszyli ze wspaniałą dwójkową akcją po której padła bramka, która dała zwycięstwo ekipie Avignon'u. Kibice jak i trener skakali z radości. Ich celem jest głównie dojście do półfinału Pucharu Francji oraz zakończenie sezonu na minimum 4 pozycji. Z takimi wynikami jak teraz jest to w 100% możliwe...

Skrót :

Inne Spotkania :

P.S - Taki styl wam odpowiada, czy może zmienić? Czekam na uwagi.

Offline LosBlancos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.02.2012r.
  • Hala Madrid !
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 14, 2012, 15:49:39 »
Dobry mecz Macieja.Wykorzystał swoją szansę i strzelił bramkę dającą zwycięstwo ;).

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 14, 2012, 20:19:45 »
no wejście w decydującym momencie gry a co lepsze ważna bramka na wage 3 pkt !

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:08:31 »
Brawo Maciek! Pokazał, że można dawać mu szansę znacznie częściej.
Styl jest okej.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 15, 2012, 22:06:23 »
dostałeś więcej niż 20 minut i skwitowałeś dług zaufania trenerowi bramką. z taką formą założenia przedsezonowe uważam za realne-4 miejsce byłoby czymś fantastycznym.
styl uważam za dobry, ale pracuj dalej :D

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:07:58 »
Niesamowity początek sezonu jak na taką drużynę i tylko jedna (!) porażka, urwaliście tyle punktów ile się dało.
Dobrze, że trener w końcu zaufał Dygasowi - pokazał, że potrafi podnieść drużynę w momencie, w którym się tego od napastnika wymaga, brawo.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Od amatora do Legendy | Remis.... | Nowy Styl.
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 18, 2012, 11:54:25 »

New Style. Ciągle nad nim pracuje ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Od amatora do Legendy | Remis.... | Nowy Styl.
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 18, 2012, 11:54:25 »