Adam Johnson nowym Nerazzurrim! Na kilka dni przed rozpoczęciem sezonu ligowego Klinsmann zorganizował jeszcze jedną konferencję prasową. Na dobrą sprawę nikt nie wiedział o co chodzi. Właściwie wszyscy byli pewni, że transferów już nie będzie. Może zwykła gadka o nadchodzącym sezonie? Klinsmann jednak już na początku powitał nowego zawodnika Interu. Został nim angielski skrzydłowy Adam Johnson. Johnson został sprowadzony z Manchesteru City, gdzie nie miał zbyt wielu szans na pokazanie się, zaś Klinsmann uznał, że w Interze ten zawodnik się przyda. Mediolańczycy zapłacili za niego 16 milionów euro, co jest największą kwotą wydaną przez Klinsmanna jako trenera Interu. Nowy nabytek "Nerazzurrich" będzie grał z numerem 14 i podpisał jak narazie roczny kontrakt, z możliwością przedłużenia na kolejne lata!
Klinsmann: To koniec transferów! - Jestem bardzo zadowolony z tego, że udało się pozyskać nam takiego zawodnika jak Adam. Będzie to na pewno wielkie wzmocnienie, aż dziwię się, że City puściło go bez żadnego żalu. Ale my możemy się z tego tylko cieszyć, bo pozyskaliśmy świetnego piłkarza. I to już nasze ostatnie wzmocnienie w tym okienku. Kadrę na rundę jesienną uważam za zamkniętą, teraz pozostało już tylko czekać nam na pierwszy gwizdek sezonu 2011/2012. Nie wiemy jeszcze czy Johnson wystąpi na inaugurację ligi. Jest jeszcze trochę czasu, ale to, czy wystąpi okaże się dopiero przed meczem. Jeśli jakoś zdąży się porozumieć z kolegami, choć odrobinę to nie widzę przeszkód, żeby nie mógł wystąpić w tym meczu i zrobię wszystko, żeby mógł się zaprezentować w barwach Interu już na starcie rozgrywek.
Zawodnik, który jeszcze przed Euro zakomunikował,iż od następnego sezonu będzie reprezentował AC Milan nagle zmienia zdanie i decyduje się na ich największego rywala ?
Nie nagle zmienia zdanie, tylko w ogóle tego zdania nie miał. Akcja zaczyna się przed sezonem 2011/12, a ja postanowiłem na tym nieco skorzystać.
Hmm..sam wczoraj w pracy sobie planowałem, żeby zagrać Interem Trochę mnie wyprzedziłeś ale myślę, że to nie problem bym ja także zagrał Interem a może Milanem dla konkurencji ?
No Milanem kariera na pewno byłaby ciekawa, sam nad nimi myślałem, ale jednak Sneijder po stronie Interu za bardzo mnie namawiał
Kariera Milanem na pewno byłaby spoko, ale to już tylko i wyłącznie Twoja decyzja