13. kolejka
Serie A: Parma vs. Juventus
Trzynasta kolejka Seria A to mecz pomiędzy Juventusem a Parmą. Drużyna z Turynu w ostatnich meczach imponowała formą, także wszystkie znaki na niebie wskazywało na zwycięstwo Starej Damy. W składzie Juve tylko jednak zmiana, bowiem za Marchisio od pierwszych minut oglądaliśmy Asamoaha. Początek spotkania był dość chaotyczny. Obie drużyny zbyt często nie atakowały, jednak po dziesięciu minutach nastąpiło jakieś przełamanie. Do szaleńczych ataków ruszyli goście co oczywiście potrafili udokumnetować bramką zdobytą w 12. minucie, a autorem jest został Quagliarella, który dobijał piłkę do pustej bramki. Gospodarze zupełnie nie podłamali się takim obrotem spraw i nadal grali swoje, jednak już w 21. minucie po strzale Asmoaha było 0-2. Stara Dama miała mecz pod kontrolą, ale nadal atakowała. W 24. minucie z rzutu wolnego bombę na bramkę rywala posłał Pirlo, aczkolwiek piłka trafiła słupek, gdzie następnie uderza w głowę oborńcy i w dość dziwny sposób wlatuję do bramki.. Rezultat 0-3 dawał wielki komfort w grze mistrza Włoch, jednak im było nadal mało. W 41. minucie strzelec pierwszej bramki Quagliarella świetnie ujrzał Matriego do którego od razu posłał piłkę, a ten bez wahania wstrzeliwuję ją do bramki. Jeszcze przed przerwą oglądaliśmy piątą bramkę w tym meczu. W 45. minucie Matri świetnie podał w uliczkę do Asamoaha, który następnie podciął piłkę na bramkarzem rywali i zdobył gola. Wynik od przerwy imponujący. Conte wiedział, że tego meczu już nie przegra, także od razu na boisku zameldował się Krasić czy też Vucnić. W drugiej połowie częściej przy piłce byli gospodarze, aczkolwiek świetny dziś mecz rozgrywał Buffon, który nie wpuścił piłki do bramki. Podsumowując świetne zawody dziś zagrał Asamoaha, który zdobył dwie bramki, a trzeba przyznać miał szanse nawet na hattricka. Po tym spotkaniu Juve umocniło się na pozycji lidera, bowiem Milan zaledwie zremisował z przedostatnią w tabeli Bologną 1-1.
Parma 0-5 Juventus 12' Quagliarella, 21' Asamoah(Quagliarella), 24' Bramka samobójcza, 41' Matri(Quagliarella), 45' Asamoah(Matri)
14' Chiellini(Juventus), 43' Lichtsteiner(Juventus)
MVP: Asamoah(Juventus)(7.5) Kolejny mecz:Juventus vs. Napoli
Rozgrywki: Seria A
Turyn, Juventus Stadium, godz: 21:00 Hulk: Od stycznia strzelam dla Juve.
Po jednym z meczów ligi Portugalskiej dziennikarzom udało się przyciągnąć do siebie Hulka, który pierwszy raz od momentu zainteresowania Juventusu oddaję głos w tej sprawie. Brazylijczyka zapytano o jego najbliższą przyszłość, ten odpowiedział: " Nie obijajmy w bawełnę. Od kilku tygodni w prasie, mediach aż wrze od tego, gdzie będę występował od drugiej części sezonu. Teraz nie ma już co ukrywać i chyba każdy z was wie, że moim nowym klubem będzie Juventus. To tam o ile będzie mi dane grać w podstawowym składzie będę strzelał bramki. (...) co mnie skłoniło do transferu? W zasadzie o odejściu gdzieś dalej myślałem już przed sezonem, jednak postanowiłem pograć jeszcze rok w Porto, niestety to już mi się nie uda.. Czemu? Odpowiedź jest prosta - Długi klubowe. Taka drużyna jak FC Porto nie może być pogrążona w długach.. Ba, taka drużyna nie może zostać zdegradowana do drugiej ligi. Mam nadzieję, że pieniądze, które klub dostanie za mnie w jakimś stopniu pomogą w wyjściu na prostą. (...) Za kilka dni udaję się do Turynu aby tam porozumieć się co do zarobków. " Te słowa definitywnie pokazały tym którzy nie wierzyli w transfer Hulka. Teraz możemy być już w stu procentach pewni, że drugiego stycznia Brazylijczyk zacznie trenować z pierwszym zespołem mistrza Włoch.