Kolejne wzmocnienia!
Półtora tygodnia temu podczas konferencji prasowej prezydent Romy zapowiedział, iż pozyskanych zostanie jeszcze trzech graczy: środkowego pomocnika, skrzydłowego oraz środkowego napastnika.
Pierwszym z pozyskanych zawodników jest środkowy pomocnik - Seydou Keita. Były zawodnik Barcelony przeszedł do rzymskiego klubu za 6 mln euro + 1 mln bonusów. Umowa została podpisana na 4 lata.
Imię i nazwisko: Seydou Keita
Narodowość:Mali Wiek: 32 lata
Wzrost: 183 cm
Waga: 77 kg
Kwota transferu: 6 mln € + 1 mln € bonusów
Umowa podpisana na: 4 lata
Numer na koszulce: 13
Kolejnym prezentowanym przez zarząd piłkarzem jest skrzydłowy - Dries Mertens.
Pytany dlaczego odszedł z PSV Eindhoven odpowiada: "W PSV się marnowałem. Jak wszyscy wiedzą liga holenderska nie jest jakąś super mocną ligą.
Oferta od Romy uświadomiła mi, że jeżeli chcę osiągnąć pełnię swoich możliwości muszę spróbować sił w mocniejszej lidze".
Piłkarz opuścił swój dotychczasowy klub za 13 mln euro. Umowa została podpisana na 6 lat.
Imię i nazwisko: Dries Mertens
Narodowość: Belgia Wiek: 25 lat
Wzrost: 169 cm
Waga: 55 kg
Kwota transferu: 13 mln €
Umowa podpisana na: 6 lat
Numer na koszulce: 88
Wszyscy kibice dosłownie padli na zawał, gdy zapowiedziana została oficjalna prezentacja Samuela Eto'o na Stadio Olimpico.
Stadion zapełnił się w 100% fanami Romy, którzy wprost nie dowierzali, że zarząd zdecydował się zakupić tak drogiego zawodnika.
Posłuchajmy jak komentuje ten transfer sam piłkarz:
"Niedawno uświadomiłem sobie błąd, jaki popełniłem decydując się na transfer do Anżhi.
Szukałem każdego możliwego sposobu by się stamtąd wydostać. A tu nagle pojawiły się oferty od AS Romy oraz Liverpoolu.
Wybrałem Romę, ponieważ miałem już styczność z włoską ligą".
Eto'o przeniósł się na Stadio Olimpico za 40 mln euro + 15 mln euro bonusów. Umowa została podpisana na 2 lata.
Imię i nazwisko: Samuel Eto'o
Narodowość: Kamerun Wiek: 31 lat
Wzrost: 180 cm
Waga: 75 kg
Kwota transferu: 40 mln € + 15 mln € bonusów
Umowa podpisana na: 2 lata
Oficjalna kadra AS Romy na sezon 2012/2013:
Bramkarze:
1. Curci
24. Stekelenburg
18. Lobont
93. Pigliacelli