Autor Wątek: Peşəkar Futbol Klubu Neftçi Bakı 1937 / Potęga prowadzi przez Kaukaz.  (Przeczytany 20940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Zdecydowanie kariera nie dla każdego... Zrozumiem, jeśli ktoś nie będzie zainteresowany losami azerskiego "Neftchi".

No cóż... kilka słów wstępu. Muszę coś dodać zawsze od siebie, gdyż same wstępy mam marne. Osobiście ja wagi do nich nie przykładam, jednak po rozważeniu kilku "za" i "przeciw" doszedłem do wniosku, że wstęp jest jednak istotny, bo w dużej mierze dzięki niemu można do siebie przyciągnąć czytelników. Karierka trochę powieje czymś egzotycznym. No wsumie powoli wyrabiam sobie taki styl, że nie zabieram się za coś normalnego. :D Cóż... nie moja wina, że pociągają mnie takie futbolowe horyzonty. Cóż... mamy wakacje, a właściwie jego półmetek. Z początku czasu było bardzo mało, żeby zabrać się za granie. Teraz pogoda nie dopisuje, a ja już nie wracam na chatę przed 8 rano, także jest możliwość zagrania sobie jakimś klubem. Przede wszystkim ta karierka i tak jest tylko do jakiegoś ponownego ogrania. Na większy projekt jeszcze przyjdzie czas, także jeszcze mnie zobaczycie tutaj nie raz, hehe. :D Czemu akurat ten klub? Hmm... Ostatnio przeczytałem bardzo fajny artykuł nt. miliarderów na całym świecie. Było w nim kilka ciekawych nazwisk. O każdym z nich była jakaś wzmianka. Doszedłem do nazwiska najmłodszego miliardera na świecie pochodzącego z Azerbejdżanu, który jest prezydentem jednego z azerskich klubów. Ma bardzo duże aspiracje i chce ze swoim klubem awansować do LM (w tym sezonie mu się nie uda... najwyżej LE, bo grają w kw. do LE. W dodatku... z Lechem Poznań... znowu :D). Jest wielkim fanatykiem futbolu, co mnie naprawdę ujęło. Później napotkałem się na artykuł o rosnącej sile Azerbejdżanu. Mogę się założyć, że... no 90% osób zarejestrowanych na tym forum kilka lat temu nie wiedziałoby gdzie leży Azerbejdżan, ba jakaś połowa z tego wogóle nie wiedziałaby, że takie państwo istnieje. Teraz o Azerach mówi się coraz częściej i coraz głośniej. To państwo, które się rozrasta, buduje i przede wszystkim ma hajs. W tym roku w Azerbejdżanie odbędą się młodzieżowe MŚ kobiet do lat... 19? 17? Nie pamiętam. Później rozmawiałem sobie z kumplami nt. polskich drużyn i ich gry w europejskich pucharach. Bardzo często w naszej rozmowie pojawiał się wątek spotkań z klubami z Azerbejdżanu... Kazachstanu itp. One co roku są coraz silniejsze. Poza tym w lidze azerskiej co roku pojawiają się coraz to lepsze nazwiska. Tak wpadłem na pomysł, by zagrać jednym z nich. Nie liczcie na to, że wygram Ligę Mistrzów czy coś. Przynajmniej nie w pierwszym sezonie. :D Chcę zrobić potęgę, albo przynajmniej klub dość silny. Sam kraj się bardzo dynamicznie rozwija, futbol zresztą też, także... czemu nie? Pewnie nikt z Was nie zna tego klubu. Zanim przejdę do samych spotkań, obozów, gry w europejskich pucharach to będą takie posty zaliczane do wstępu. Trochę, by Was wciągnąć w ten świat. Przy okazji mam nadzieje, że sam się jeszcze bardziej w to wciągnę, chociaż nie ukrywam, że już jestem podekscytowany, bo klubem z tych stron jeszcze nie grałem.
Cóż... zapraszam do przeglądania oraz wyrażania swoich opinii nt. i życzcie wytrwałości przynajmniej do ukończenia czegoś do innego projektu. ;)

Neftçi Bakı Peşəkar Futbol Klubu
(Neftchi Baku PFC)

Coś o klubie.

Klub Neftchi Baku powstał w 1937 roku. Klub z początku istniał pod nazwą "Neftyanık Baku". Swoją siedzibę ma w stolicy Azerbejdżanu - Baku. Za czasu istnienia ZSSR Neftchi, a właściwie wcześniej Neftyanık Baku występował przez 27 sezonów w najwyższej klasie rozgrywkowej. Tam rozegrał aż 884 spotkania. Na podium udało się im stanąć jedynie raz. W 1966 roku zdobyli wtedy trzecie miejsce. Zmianę nazwy klubu na "Neftchi" przeprowadzono w 1968 roku. Do tego czasu nazwa nie uległa zmianie. Od 1992 roku klub występuje w lidze Azerskiej. W swoim debiucie zdobyli mistrzostwo kraju. Neftchi Baku jest klubem, który zdobył 6-krotnie tytuł najlepszej drużyny w Azerbejdżanie. To najlepszy wynik w kraju. Nie ma zespołu z większymi dokonaniami w kraju.

INFORMACJE:

Przydomek klubu: Ağ-Qaralar (Biało-Czarni); Neftçiler (Nafciarze)

Pierwszy trener zespołu: Boyukagha Hajiyev

Manager: Sadyg Sadygov

Stadion: Tofiq Bahramov Stadium (29,850); Ismat Gayibov Stadium (5,000)

Liga: Unibank Premyer Liqa

Pozycja w poprzednim sezonie (2011/2012): 1 miejsce - mistrz

Główny sponsor: SOCAR - jeden z największych koncernów naftowych na świecie

OSIĄGNIĘCIA KLUBU:

Mistrzostwo kraju (7): 1992, 1996, 1997, 2004, 2005, 2011, 2012

Wicemistrzostwo kraju (2): 2001, 2007

Puchar kraju (5): 1995, 1996, 1999, 2002, 2004

Finaliści Pucharu kraju (2): 2001, 2012

2 runda kwalifikacji Ligi Mistrzów (2): 2004/2005 (porażka z CSKA Moskwa 0:2*); 2005/2006 (porażka z RSC Anderlecht 1:5*); 2011/2012 (porażka z Dinamo Zagreb 0:3*)

3 runda Pucharu Intertoto (1): 2008/2009 (porażka z FC Vaslui 2:2* mniej bramek na wyjeździe)

* wynik dwumeczu

Jak minął poprzedni sezon dla "Neftçiler"?

Sezon 2011/2012 rozpoczął się dla Neftchi od kilku rozczarowań. Drugi sezon z managerem Sadygiem Sadygovem miał sprawić, że w klubie pojawią się następne duże nazwiska. Jednak konflikt między pierwszym trenerem, a Émilem Mpenzą sprawił, że gwiazda całej ligi azerskiej odeszła z klubu po kilku spotkaniach ligowych. Z klubem pożegnał się również litwiński bramkarz Paulius Grybauskas, który przyjął ofertę polskiego klubu Wigry Suwałki. Jednak klub sprowadził kilku zawodników. Przede wszystkim wrócił z wypożyczenia Araz Abdullayev. 20 latek jest uznawany za największy talent azerskiej piłki. Chłopak jednak nie pograł zbyt wiele na wypożyczeniu w angielskim Evertonie, jednak jak sam twierdzi zdobył tam bardzo ważne doświadczenie i nieocenianą wiedzę, która może mu się w przyszłości przydać. Do klubu trafił również bramkarz Crveny Zvezdy Belgrad Saša Stamenković. Miał on zapełnić lukę po odejściu litwina Grybauskasa. Sezon rozpoczął się od potyczek w drugiej rundzie kwalifikacji Ligi Mistrzów. Rywal jednak był nie do przejścia. Potyczka z chorwackim Dynamem Zagrzeb zakończyła się przegranym dwumeczem 3:0. O losach zadecydowało już pierwsze spotkanie przegrane przez zawodników Neftchi trzema bramkami. Rewanż na własnym stadionie nie przyniósł bramek. Tak więc zawodnicy wrócili do przygotowań, by 14 sierpnia zainaugurować potyczki ligowe sezonu 2011/2012. Pierwsi w drodze po obronę mistrzowskiego tytułu stanęła ekipa Ravan Baku. Po trudnym boju jednak udało się wygrać 1:0 po bramce w 17 minucie Bahodira Nasimova. Pierwszą część sezonu składającą się z 22 kolejek Neftchi zakończyło na pierwszym miejscu z 49 punktami. Za nimi byli piłkarze Interu Baku z 45 punktami oraz drużyna Khazaru Lankoran, która uzyskała 44 punkty.
Druga część sezonu, była podziałem drużyn na grupę mistrzowską oraz grupę walczącą o utrzymanie. Przed Neftchi Baku czekało 10 bardzo trudnych spotkań. Po pierwszym przegranym meczu z FK Gabala aż 1:4 morale piłkarzy bardzo spadły. Na szczęście dalsza część rozgrywek pokazała, że w drużynie panuje bardzo bojowa atmosfera. Ligę udało się wygrać z 4 punktową przewagą nad Khazarem Lankoran.
Na koniec sezonu został finał Azerbaijan Cup. W finale piłkarze Neftchi trafili na FK Baku. Po bardzo trudnym spotkaniu dla naszej drużyny mecz zakończył się porażką 0:2. Rywal bardzo dobrze przygotował się do starcia. Nasza drużyna nie miała wiele do powiedzenia.

A oto wszystkie spotkania Neftchi Baku sezonu 2011/2012:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

NEWSY:

« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2012, 11:04:28 wysłana przez Daro. »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Noo Daro szykuje się fajna kariera. Wszystko przeczytałem i widzę, że ujął cię ten kraj, który moim skromnym zdaniem nie powinien brać udziału w europejskich rozgrywkach. Jakoś mi oni tutaj pasują, ale skoro już są to... no cóż niech będą. Właściciel ma fajne plany i ciekawe czy uda się to zrealizować. Ale z Lechem to chyba gra Khazar Lekoran a nie Neftci. Wybór zespołu i jeszcze słynny PES6. Zapowiada się bardzo ciekawie.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
" (...) Właściciel ma fajne plany i ciekawe czy uda się to zrealizować. Ale z Lechem to chyba gra Khazar Lekoran a nie Neftci."
Ale ja nie pisałem, że chodzi mi o właściciela Neftchi. :D Chociaż fakt... mogłem dopisać, że chodzi mi o człowieka z Khazaru, a nie Neftchi. Właściciel Neftchi nie jest aż tak bogaty, ale... również może zamieszać. :D

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Peşəkar Futbol Klubu Neftçi Bakı 1937 / Potęga prowadzi przez Kaukaz.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2012, 18:19:31 »
Ło matko, zawsze ktoś mi musi zrobić niezły mindfuck  :D Takiego wyboru się nie spodziewałem, a z całego tego opisu identyfikuje jedynie słowa "Azerbejdżan" i "Baku". Dlatego z większym zaciekawieniem będę tu zaglądał, bo szykuje się coś dobrego, jeśli to dłużej pociągniesz.

PS: Są "pacze" z ligami azerksimi?  :o

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2012, 18:26:26 »
Świetny klub sobie wybrałeś. Szkoda Mpenzy w realnym zyciu pamietam kilka lat temu jego i Mbo jego brata. Zawsze sprawdzałem wyniki meczow czy przypadkiem czegos nie strzelili. Mistrzostwo masz pewne. Ciekawie sie zapowiada. Nie czytam na ogol karier bo w kolko te same mocne klubu a u Cb niespodzianka i fajny klub napewno bede zerkał jak Ci idzie. Powodzenia.

E: I nie koncz tego za szybko tylko dlatego ze mało osob bedzie to komentowało. Rób to dla siebie, nie dla kogos.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 18:28:01 wysłana przez krolewski1902 »

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2012, 10:03:37 »
Muszę przyznać,że pomysły masz oryginalne, widziałem Tunezję, widziałem MLS...ale ligi azerskiej jeszcze nie. Naprawdę będzie ciekawie jeśli się nie poddasz po jakimś czasie. Co do samej kariery, szkoda mi Emila Mpenzy...wielkie nazwisko jak na ligę azerską. Pozostałych graczy, których wymieniłeś ciężko kojarzyć. Ważne,że zdobyliście mistrzostwo i znowu będziecie atakować europejskie rozgrywki. W tym sezonie się nie udało, Dynamo okazał się jednak zdecydowanie za silne.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2012, 10:40:41 »
Pomysł bardzo ciekawy, zobaczymy, jak Ci to pójdzie, będę tu często zaglądał.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2012, 11:44:35 »
Widzę, że grasz przyjaciółmi Wisły Płock  :D

To jest PES 06? To fajnie, lubię takie klimaty. Będą wzmocnienia, to pewne. Z zawodników którzy grali w Azerbedżanie zna Tomasza Bobla, czy tam Bobela i przyszłego grajka w Azerskim lubię Łukasza Sapelę. Kupuj piłkarzy starych ze starego ZSRR czyli np. Szaronow, Szowkowski, Kislyak, i piłkarze z ligi polskiej czyli np. Lukjanovs, Suvorov, Sernas i inni. Kadry w ogóle Nefczti złej nie ma, jest nawet reprezentant Belgii Émile Mpenza którego masz bodajże na obrazku. A Paulius Grybauskas gral w Wigrach Suwałki  ;)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2012, 12:11:21 »
Ty i twoje pomysły na kariery zawsze powalały na kolana. Tak jest i tym razem. ;) Widać ,że pasjonujesz się tym krajem i w tym miejscu oraz zespole chciałbyś spędzić najwięcej czasu. Co do samego klubu to jest on bardzo ciekawy. Twoja ekipa była mistrzem w poprzednim sezonie i mamy nadzieje ,że także i w tym zdobędą ligowe trofeum. Grasz w PES6 czyli emocji na pewno nie zabraknie ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2012, 17:57:40 »
Daro, Ty zawsze wyskoczysz z jakimś świetnym pomysłem. Ciekaw jestem jak to wszystko będzie wyglądać w tej azerskiej lidze, jestem niesamowicie ciekawy. Mam nadzieję, że pociągniesz długo tą ideę, bo głowę do takich karier to Ty masz. Powodzenia.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 25, 2012, 18:52:20 »
projekt sam z siebie interesujący, tylko coś od trzech dni stoi w miejscu. szkoda by było, żeby przepadło, wierzę w ciebie :)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:40:39 »
PS: Są "pacze" z ligami azerksimi?  :o

Do PESa6 raczej nie znajdziesz. Do PESa12 coś widziałem. Dwie ligi rosyjskie i jedna liga azerska, ale nie polecam, bo jest strasznie niedopracowany. ;) Ja gram na swoim dziele. Sam zrobiłem 12 teamów najwyższej klasy rozgrywkowej w Azerbejdżanie. Trochę to zajęło roboty, nie powiem... :D

Ciekawie sie zapowiada. Nie czytam na ogol karier bo w kolko te same mocne klubu a u Cb niespodzianka i fajny klub napewno bede zerkał jak Ci idzie. Powodzenia.
E: I nie koncz tego za szybko tylko dlatego ze mało osob bedzie to komentowało. Rób to dla siebie, nie dla kogos.

Dzięki, że temat przykuł uwagę. Spróbuje szybko nie skończyć, choć jak zaznaczyłem Neftchi jest do ponownego ogrania z PESem6. Szykuję na... późną jesień (?) inną niespodziankę, ale chcę wytrwać z Neftchi jak najdłużej. ;)

To jest PES 06?

Tak. :)

---

Dzięki śliczne za wszystkie komentarze. Cieszę się, że sama idea się spodobała. Niestety codzienne dodawanie czegoś nowego raczej nie będzie możliwe. Lecz raz na jakiś czas notka jakaś będzie i tego możecie być pewni. Spróbuję dodawać dużo postów z niewielką ilością informacji, jednak jakiś tam informacji. Zobaczymy zresztą jak wyjdzie... :D
Cóż... zapraszam ponownie do śledzenia losów Neftchi. ; )

Boyukagha Hajiyev zwolniony z funkcji pierwszego trenera Neftchi Baku!

Dziś z funkcją trenera Neftchi Baku żegna się Boyukagha Hajiyev. Stanowisko trenera przejął w 2010 roku. Przez ten czasu udało mu się wywalczyć dwukrotnie mistrzostwo kraju, a także dwukrotnie awansował do finału krajowego pucharu. W 2010 roku przejął funkcje pierwszego trenera po Arifie Asadovie. Jego zastępca jest jeszcze nieznany.

Konflikt na linii Émile Mpenza - Boyukagha Hajiyev okazał się nie jedynym spięciem w klubie. Jak się okazało trener nie dogadywał się również z zarządem klubu, a ostatnimi czasy z resztą zawodników. Mimo, że Hajiyev przez 2 lata pracy w Neftchi zdobył dwukrotnie mistrzostwo kraju zarząd klubu postanowił, że dłużej nie będzie tolerował takiej sytuacji i za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z Hajiyevem trwający do 2014 roku. Nie znana jest kwota jaką zarząd musi zapłacić byłemu już trenerowi Neftchi Baku za przedwczesne rozwiązanie umowy. Piłkarze pytani o sytuację nie chcieli się wypowiadać. Jak na razie nowy trener jest jeszcze nie znany. Zarząd szuka obecnie godnego zastępcy, który nie tylko utrzymałby się z Neftchi na szczycie azerskiej ekstraklasy, a także spróbował awansować z klubem do europejskich pucharów. Przypomnijmy, że czasu jest nie wiele. Starcie w pierwszym spotkaniu 2 rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów zaplanowane jest na 17 lipca tego roku. Rywala naszej drużyny poznamy w przyszłym tygodniu.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 22:27:02 wysłana przez Daro. »

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:51:45 »
Wstęp i drugi odcinek miodzio :-*. Cóż, przegadaliśmy już trochę na ten temat więc nie będę się specjalnie rozpisywał. Jednak sprawa z trenerem śmierdzi mi na odległość. Wydaje mi się, że nie chodzi tylko o niedogadywanie się z zarządem i piłkarzami - po prostu klub chce mieć na stanowisku trenera kogoś z nazwiskiem i charakterem. A po tym zdjęciu można spokojnie wywnioskować, że charyzma z oczu Hajieva nie bije...

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 26, 2012, 11:53:11 »
Widać iż klub bardziej niż na sukces stawia na porządek i atmosferę. Menadżer zdobywa 2 razy mistrzostwo pomimo tego wylatuje z klubu z powodu zbyt licznych konfliktów z piłkarzami. Macie przed sobą mecz w LM już za niedługo , więc szybko musisz znaleźć nowego szkoleniowca. Kto wie, może ktoś znany skusi się prowadzić Twoją ekipę..? ;>

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:20:20 »
Kurczę, dziwne że nie widziałem tej kariery, a naprawdę szkoda. Twoje pomysły na karierę są bombowe i nigdy nie wpadłbym aby zagrać takim klubem. Oczywiście jak w pierwszym poście napisałeś, nie znam tego klubu. :D

To zwolnienie to raczej pierwszy krok na sensację w tym małym klubie, proponuje jakiegoś znanego trenera (np. Frank Rijkaard). Myślę że Neftçiler sprawią w tym sezonie niespodziankę w Lidze Mistrzów za sterami nowego trenera. Liczę na udane i dobre wzmocnienia w tym małym klubie. :)

" border="0

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Gram w: FIFA 99, FIFA 2001, PES 6, FIFA 15, PES 2016
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:22:42 »
Jeśli drużyna ma osiągać sukcesy, to najważniejsza jest atmosfera w środku klubu. Może do Baku ściągniesz jakiegoś byłego zawodnika, który podjąłby się pracy z tym klubem.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 26, 2012, 12:47:47 »
Na początku byłem rozczarowany takim wyborem, ale teraz wiem, że to był błąd. Jak się okazuje - klub bardzo ciekawy, będący w ostatnich latach wiodącą siłą ligi Azerskiej. Do tego mega silny sponsor, który gwarantuje pieniądze. Super! W Azerbejdżanie, a przynajmniej w Azerskiej piłce rzeczywiście widać jakiś postęp. Wiele drużyn w eliminacjach czy to Ligi Mistrzów czy to Ligi Europejskiej nie chce się na takowe (drużyny z Kazachstanu, Azerbejdżanu) zespoły natknąć, i już chyba nie tylko ze względu na długą podróż i ciężki klimat, a dlatego, że te ekipy są po prostu niewygodnymi rywalami. Ciężko się z nimi gra. O czymś to świadczy... Szkoda sytuacji z trenerem. Zrobił wiele dla klubu i niestety w takich okolicznościach musi się z nim żegnać... wielka szkoda. Kto teraz? Chyba najlepiej ktoś, kto zna realia miejscowego futbolu. A może ktoś z zachodu? Jakiś fachowiec, który doda nowej, lepszej jakości, potrzebnej do walki w europejskich pucharach? Ciekawe, nie mam pojęcia, kto może objąć schedę po Hajiyevie ; )
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 12:49:38 wysłana przez barthez7 »

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 26, 2012, 13:18:03 »
I dobrze, że zarząd dba o dobrą atmosferę w zespole, wyniki to nie wszystko skoro wszystko miałoby się zacząć psuć i kierować w złą stronę. Skoro kadrę ma objąć inny trener i będzie on w stanie się dogadać z zawodnikami i też coś ugrać to czemu by nie.

Ja gram na swoim dziele. Sam zrobiłem 12 teamów najwyższej klasy rozgrywkowej w Azerbejdżanie. Trochę to zajęło roboty, nie powiem...  :D

Tym bardziej wielki szacunek za włożoną pracę, wiadomo ile jest roboty przy tworzeniu zawodników, kombinowaniu z herbami i strojami... aż mnie łeb rozbolał.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 27, 2012, 10:07:57 »

Răzvan Lucescu nowym trenerem Neftchi Baku!

tekstu narazie nie ma... niechcący go przed chwilą usunąłem. :D
Dopisze to jeszcze raz wieczorem. :)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 13:17:31 wysłana przez Daro. »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 27, 2012, 11:01:12 »
Znane nazwisko, pewnie też dzięki ojcowi. Pamiętam, jak Rapid Bukareszt pod jego wodzą eliminował z Ligi Europejskiej Śląsk Wrocław, a potem w fazie grupowej dwa razy oberwał od Legii. Mimo to, że tak krótko piastuje rolę szkoleniowca to już objął reprezentację, to chyba o czymś świadczy. Co jak co, ale za darmo tu nie przyszedł, Neftci pewnie wyłożyło niezłą kaskę. Razvan potrafił wprowadzać inne drużyny do europejskich pucharów, więc dlaczego Baku ma tam nie zagrać? ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 27, 2012, 11:01:12 »