Jeśli ktoś - tak samo, jak ja gówno zrozumiał z tłumaczenia OnoMatoPeja, to przeczytajcie mój sposób instalacji. Przed chwilą grałem mecz Inter vs Bilbao, więc działają nie tylko drużyny angielskie.
1. Ściągnij "unlock.rar" z tego linku:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE2. Rozpakuj "unlock.rar" i na razie zostaw w spokoju tą część instalacji.
3. Rozpakuj plik rar. "PESEdit Demo Patch 2.0" i skopiuj cały FOLDER "unlock" do katalogu z grą.
4. Teraz, gdy na pewno zrobiłeś punkt 1 - powinieneś mieć różne pliki i dwa foldery. Skopiuj je i wklej do folderu "unlock", który TERAZ powinieneś mieć w głównym katalogu gry. (podmień jeśli będzie to potrzebne)
5. Teraz bardzo ważna rzecz. STWÓRZ folder "pesedit" i "img" ręcznie. Obecna ścieżka powinna wyglądać tak: unlock/pesedit/img
6. Wygląd foldera "unlock" na obecną chwile:
7. Teraz wejdź ponownie w folder "PESEdit Demo Patch 2.0" i skopiuj wszystko, oprócz foldera "unlock" i "pesedit". Wklej to do głównego katalogu gry. (jeśli będzie trzeba podmienić, podmień)
8. Skopiuj zawartość FOLDERU "pesedit" z "PESEdit Demo Patch 2.0". Prościej mówiąc - chodzi o foldery dt0... Skopiuj je i wklej do unlock/pesedit/img.
9. Musisz pobrać to:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE10. Wypakuj wyżej pobrany plik i skopiuj "dt0c" do unlock/pesedit/img. (tak, podmień)
11. W punkcie 8 na pewno zauważyłeś, że jest jeszcze "pes2013.exe", podmień go w głównym katalogu gry.
12. Końcowy wygląd jest taki sam, jak w punkcie 5, tylko, że ja tamten screnn robiłem, już po wszystkim. Czyli macie już "song.txt" i "balls.txt. Wszystko powinno wyglądać tak, jak na tamtym scrennie.
13. Uruchom "unlock config" i kliknij Detach>Attach. (w pustym polu nie musisz nic wybierać)
14. Uruchom grę przez pes2013.exe.
Dodatkowo:
Przy każdym włączeniu gry musicie zmienić opcje podczas meczu, tzn. zmienić manual shot, itp... na ON, ponieważ wszystko jest powyłączane i gra się dziwnie.
PS. Jeśli jeszcze coś nie działa, piszcie.
EDIT: Zapomniałem dodać, że musicie ściągnąć jeszcze ten folder dt0d, który jest na pierwszej stronie i wkleić go do img. (tego głównego folderu, gdzie był już na początku z demem)