Ogółem PES 2013 zawsze mi się podobał pod względem ,,dodatków do gry". Np. Kamerzyści za bramkami, za linią boczną, bardzo mi się to podoba mimo że taki głupi element, ale micha się cieszy.
PES 2014 pod tym nowym silnikiem może i mi na kompa tego nie wejść, chociaż 2013 chodzi bez zarzutu. Marzy mi się taka lista paru rzeczy do 2014
Nie wiem czy to możliwe ale gdyby takie coś było to masakra poprostu by była.
- Podczas ślizgó zużywanie murawy, slady rycia w trawie, w czasie deszczu nawet i małe błotko w tych miejscach
- Zegarki na dwóch rękach u sędziego
- Np. podczas kontuzji zawodnik znoszony na noszach (nosze już są, ale zawodnik po prostu sobie siedzi z boku sam i tam się kreci i kręci z bólu) i np. opatrywany przez kilku tam lekarzy w miejscu które go boli np. kolano
- Zawodnik po powrocie np. zderzenie głowa to ma opaskę na czole, kiedyś to było, ale w tych latach wyglądało by to o wiele lepiej.
- Spadający śnieg
- Rzut monęta
- Wymiana proporcami
- Zawodnici np. na meczu reprezentacji przechodzą obok siebie i podają sobie ręce.
- Zawodnik po otrzymaniu czerwonej kartki coś tam się bulwersuje i wchodzi do tunelu
- Lepsze te wślizgi, bo to teraz wygląda tak drewnianie. Może i FIFA ma też blędy ale tam to akurat mi się podoba mimo tych bugów, no tego mi brakuje..
- Raz na kilkadziesiat meczy ktos tam wbiegnie na boisko (Marzenia)
- Cieszynki może i są, nie są sterowane nami jak W FIFIE, ale to dobrze, bo np. w online każdy używa tylko kilku, najczęściej salta w tył (Co wygląa żenująco, bo ile można), ale np. balotelli, neymara już jest, ale te cieszynki np. co wskakuje na bande to całkowicie bezsensu, załóżmy na finale ligii mistrzów drużyna przegrywa 1:0, strzela gola na 1:1, pod koniec dosłownie minue przed końcem strzela na 2:1 a tu zawodnik podbiegnie powoli, położy się na trawę. Gdyby np. zrobili coś w rodzaju
taka chaotyczna, szybko biegnie gdzieś tam i ten taki długi komentarz to aż normalnie ciary
Magia normalnie by była. Co do ściągania koszulek, byłoby dobrze, ale pracy przed tym dużo i wątpie że takie coś będzie, każdy zawodnik ma inną klate, bez przesady. Ronaldo, Messi, i ktoś tam jeszcze to już 3 do roboty bo każdy ma inną, ile by trzeba było zrobić? No właśnie.
- Modele trenerów? Nie wiem czy w ogóle można ale fajnei by było.
- Nie przenikanie ciał przez ciało, piłka przez ciało, ale gdzieś tam była wypowiedź kogoś z fify i pesa i nie ma takich opcji nawet na dzisiejsze konsole/pcty.
- Błędy sędziowskie, np. przy spalonych niektórych lub faulach
- Symulacje piłkarzy już mamy, w sumie nie używam bo i tak b.trudno zrobić.
Marzenia..
Ale kto wie ;p