Autor Wątek: Zenit by Skittles - Grupy LM/Premiera gry PES 2013 w Rosji! - 30.09.2012  (Przeczytany 12013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Munez19

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2012r.
  • "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Odp: Zenit by Skittles - Nerwowy początek ligi, niesprawiedliwa porażka
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 18, 2012, 06:55:41 »
Grać w finale Ligi Mistrzów na stadionie Wembley, to pewnie jedno z marzeń każdego piłkarza.
Jestem ciekaw kto zagra w wielkim finale.
Moim zdaniem powinniście dojść chociażby do ćwierćfinału.

Hércules de Alicante CF by Munez19

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Gram w: FIFA 99, FIFA 2001, PES 6, FIFA 15, PES 2016
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:04:14 »
Widzę, że dział zamarł... Nie opłaca się pisać, nie ma już starej ekipy od karier...

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:24:39 »
Widzę, że dział zamarł... Nie opłaca się pisać, nie ma już starej ekipy od karier...

Ostatnio też miałem takie przemyślenia, co chwile powstają jakieś nowe kariery, właściwie nic nie jest jak było wcześniej.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 20, 2012, 11:12:52 »

Ja obecnie nie mam czasu, a wrzucanie postu na 3-4 zdania mnie nie kręci :P .  Już dwukrotnie w tym dziale się zdarzało, że wszystko obumierało, ale powiem Ci, że Ci którzy nadal wytrwale dodają posty, mimo braku komentarzy i większego zainteresowania to sporo na tym zyskają. Nie tylko kariera sama w sobie stanie się bardziej interesująca, ale i osoba ją pisząca stanie się lepszym pisarzem. Grunt to się nie poddawać :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 20, 2012, 18:50:15 »
No, to trochę dziwne. Zawsze było po 20+ osób, a teraz ledwo 4, ale to chyba jest spowodowane wydaniem PES'a 13, ludzie na razie rozkminiają grę, więc spokojnie. ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 20, 2012, 18:57:34 »
To wszystko jest spowodowane tym, że ludzie czekają na PES 13. Dziś on już wyszedł, także myślę że w przeciągu tygodnia dział znów wróci do normalności, no ale tutaj też idzie sprawa Patcha, bo do póki taki nie wyjdzie to nie ma co zaczynać. Ja osobiście do mojej kariery Realem powrócę tak szybko jak wyjdzie Patch, a no ale pierw musi na moim komputerze pojawić się PES 13 :).

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 20, 2012, 22:27:55 »
Zmotywowaliście mnie! Właśnie was mi brakowało panowie :) Ja zostanę przy PES 12 i dalej będę opisywał Zenit. Jak byście mieli jakieś specjalne życzenia co do postów, to piszcie. Oczywiście mam swoje pomysły, ale jakby co, to piszcie na PW. Rada doświadczonych zawsze w cenie.

EDIT: koment poniżej - Tak się składa, że pisałem już kariery, tu nie o to chodzi, więc czytaj wypowiedzi kolegów powyżej. Chodzi o stary klimat działu. Piąteczka.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2012, 00:55:20 wysłana przez Skittles »

Offline Danny_Boy

• Amator
  • *
  • Na forum od: 16.09.2012r.
  • Dead Infection
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 20, 2012, 22:56:50 »
Graj i pisz karierę, a nie marudź. Motywację zapewnisz sobie najlepszą sam. To tak, jakbyś miał zabierać się za ćwiczenia tylko po to by budować sylwetkę dla dziewczyny, rodziny, kumpli, itd, a nie dla siebie. Śmieszna sprawa. Naucz się wytrwałości w tym co robisz, a uwierz mi - na efekty nie będziesz musiał długo czekać. Dlatego ruszaj cztery litery i zabieraj do pisania. Powodzenia

danny_boy!
Wspieram i kibicuję tym, którzy piszą klasyczne kariery.

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Zenit by Skittles - Ogromne wsparcie z Chin!
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 20, 2012, 23:41:29 »

Zenit zyskuje dużą popularność w Chinach!

Fot. Jedna z głównych ulic w Pekinie

Zdobycie mistrzostwa, głośne transfery, potężny sponsor. To trzy czynniki, które wypromowały Zenit na całym świecie. Szczególnie ważnym miejscem, w którym rosyjski klub uzyskał sympatię kibiców piłki nożnej, to Chiny. Jak się okazało, grę Rosjan w ubiegłych rozgrywkach ligowych, śledziło przeszło kilkanaście milionów ludzi! To naprawdę zaskakujący wynik! Ostatnio, w samej stolicy - Pekinie, ruszyła kampania zachęcająca chińczyków do wspierania obecnego mistrza Rosji.

W wielu fragmentach miasta postawiono ogromne billboardy przedstawiające sylwetki czterech najbardziej znanych zawodników Zenitu Sankt Petersburg. Nie mogło na nim zabraknąć nowo pozyskanego piłkarza - Hulka. Pozostali zawodnicy, to kapitan drużyny Aleksandr Anyukov, Igor Denisov i Roman Shirokov. Pomimo tego, że liga chińska staje się co raz bardziej popularna i bardzo atrakcyjna dla zawodników ze względu na ogromne pieniądze, to jednak Chińczycy nadal większą sympatią darzą kluby z Europy. Bezsprzecznie rekordy sławy w Chinach biją ekipy Realu Madryt i Barcelony, ale kto wie, może właśnie Zenit dołączy do tej dwójki i na długi czas zostanie zapamiętany przez Azjatów?

Poziom chińskiej piłki nożnej jest tak niski, że niektórzy z komentatorów nie szczędzą sarkastycznych komentarzy. Nie potrzeba jednak takich haseł by podkreślić kiepską sytuację piłkarską w Chinach – same cyfry wystarczą. Chiny zajmują 78. pozycję w Rankingu FIFA (wyprzedzają ją takie kraje jak: Haiti, Uzbekistan, czy Benin). Reprezentacja Państwa Środka nie zakwalifikowała się do Mistrzostw Świata od 2002 roku, a na ostatnim mundialu były zmuszone śledzić starania reprezentacji Korei Północnej. Tego już było naprawdę za wiele.

Tak jak Katar, żądne władzy Chiny starają się wyeksponować swoje atuty w dziedzinie najpopularniejszego sportu na świecie. Tak jak Katar, Chiny przyciągają „starzejące się” gwiazdy europejskiej piłki. W Chinach żyje ponad 100 miliarderów i eksperci prognozowali, że jest tylko kwestią czasu, kiedy zainteresują się piłką nożną. Ważne dla miejscowych inwestorów jest również propagowanie futbolu wśród chińskiej młodzieży, a znane nazwiska mają to ułatwić. Jednak, jak się okazuje, to nadal nie wystarcza, by zaciekawić kibiców krajową ligą w takim stopniu, jakim dzieję się to w Europie. Przed Chinami jeszcze długa droga do osiągnięcia międzynarodowego poziomu, przynajmniej jeśli chodzi o grę w piłkę nożną. Sympatykom piłki pozostaje wspieranie swoich ulubionych drużyn spoza granic państwa, także Zenitu!

Ogromne wsparcie z Chin!

W dniu dzisiejszym Zenit Sankt Petersburg nawiązał współpracę z potężnym koncernem piwnym z Chin, bardzo dobrze znanym również w Anglii i Ameryce - Tsingtao Beer. Jest to popularna marka chińskiego piwa, jak również nazwa największego w Chinach browaru, posiadającego 15% udziałów w rynku chińskim.

Browar został założony w 1903 roku, pierwotnie jako Nordic Brewery Co Ltd, produkując tradycyjne niemieckie piwo dla Niemców i innych Europejczyków osiadłych w Chinach. W latach 1945-49 firma znajdowała się w rękach rodziny Tsui, po czym została przejęta przez rząd komunistyczny. Na początku lat dziewięćdziesiątych browar został ponownie sprywatyzowany, zmieniono również nazwę na Tsingtao Brewery Company Limited. Obecnie firma posiada kilka innych browarów na terenie Chin, także produkujących piwo pod marką Tsingtao.

Głównym produktem firmy jest Tsingtao Beer, pilzner o dużej zawartości chmielu i 4,7 % alkoholu. Pierwotnie piwo Tsingtao było produkowane według niemieckich przepisów z 1516 roku, zgodnie z którymi jedynymi składnikami mogły być woda, jęczmień i chmiel, jednak po prywatyzacji piwo zawiera domieszkę tańszego ryżu dodawanego do słodu. Niepasteryzowana wersja tej marki nosi nazwę Tsingtao Draft Beer. Poza tym firma produkuje szereg innych rodzajów piwa, głównie na rynek krajowy, takich jak Tsingtao Dark Beer (zawartość alkoholu 5,2%) czy zawierające spirulinę Tsingtao Spirulina Green Beer (zawartość alkoholu 4,5%).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2012, 14:14:43 wysłana przez Skittles »

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Zenit by Skittles - Ogromne wsparcie z Chin! - 21.09.2012
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 21, 2012, 19:35:18 »
naprawdę bardzo ładnie się to wszystko prezentuje. masz ciekawe pomysły. przeróbka graficzna z ostatniego posta naprawdę pierwsza klasa. w sumie Chiny to dobra alternatywa, bowiem w tym kraju stoi na dennym poziomie, a promowanie marki Zenitu w multimilionowym kraju przyniesie wielkie zyski - zarówno te w pieniądzu, a także te w reklamie.

ciekawe jak smakuje to chińskie piwo - oby jakością przewyższało inne produkty z państwa środka.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 22, 2012, 16:17:44 »
Widzę, że dalej prowadzisz karierę mojej ulubionej drużyny ze Wschodu Europy i zauważyłem, że 1 kolejka zakończyła się ogromną sensacją, bo tak trzeba określić porażkę mistrza Rosji z co najwyżej średnią drużyną Premier Ligi, Kubaniem Krasnodar.Wyraźnie było widać brak formy Bruno Alvesa, więc jeżeli w formie będzie np.Huboćan to warto na niego postawić w meczu przeciwko takiemu rywalowi jak ten :).
Oby losowanie było bardziej szczęśliwie, no i najważniejsze, żeby Zenit, tak jak w prawdziwej piłce, nie przegrał na inaugurację, bo wtedy możesz stracić motywację do kontynuuowania tej kariery, a tego Ci nie życzę.
Ciekawy pomysł z tym chińskim piwem jako udziałowcem, ogólnie pod względem estetycznym i merytorycznym kariera stoi na dość dobrym poziomie, więc nie warto jej porzucać, tylko ze względu na te ,,głupie" komentarze ;).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 24, 2012, 23:33:53 »
Na pewno promocja zespołu w krajach azjatyckich to świetna inicjatywa. Kiedyś darzyłem sympatią tą drużynę, jednak z czasem, po transferach za ogromne pieniądze drużyna ta stała mi się zupełnie obojętna. Pozyskanie takiego sponsora to kapitalna sprawa. Nie dość, że zyskujecie pieniądze to jeszcze możecie zdobyć sporą popularność na świecie, jednak nastawiacie się raczej na sympatię azjatyckich kibiców. Wiecie co robicie, bo gdy będziecie regularnie udawać się tam na tournee zyskacie mnóstwo pieniędzy, tam mnóstwo ludzi kocha obserwować swoich europejskich ulubieńców. Real i Barcelona obierając azjatycki kierunek na pewno na tym nie straciły, z Wami na pewno będzie podobnie!

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 26, 2012, 23:40:50 »
Panowie, mam straszny zapiernicz ostatnio i nie mogę przysiąść do gry. Obiecuje, że w najbliższym czasie nadrobię.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 27, 2012, 07:04:53 »
Panowie, mam straszny zapiernicz ostatnio i nie mogę przysiąść do gry. Obiecuje, że w najbliższym czasie nadrobię.

Nikt Cię nie pogania, każdy prowadzi karierę w miarę swoich możliwości i tyle, więc spokojnie ;)

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Zenit by Skittles - Zasłużone zwycięstwo z liderem - 28.09.2012
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:01:44 »

Zwycięstwo w ostatnich sekundach

REJESTRACJA lub LOGOWANIE Zenit Petersburg 1:0 Terek Grozny REJESTRACJA lub LOGOWANIE
90+2' Zyrianov
REJESTRACJA lub LOGOWANIE 51' Lombaerts, REJESTRACJA lub LOGOWANIE 68' Witsel

Po nieudanym rozpoczęciu nowego sezonu - przegrana z Kubanem 1:2 - Zenit w kolejnym meczu podejmował na własnym stadionie lidera tabeli - Terek Grozny. Było to najciekawsze spotkanie 2 kolejki ligi rosyjskiej.

Piłkarze Zenita bardzo ambitnie podeszli do tego spotkania, bowiem nie chcieli popełnić tych samych błędów, co w pierwszej kolejce ligowej. Pierwsze minuty spotkania były bardzo statyczne w wykonaniu obu stron. Sygnał do ataku, zgodnie z przewidywaniami, dali gospodarze. Grę Zenitu oglądało się z największą przyjemnością - dokładne podania, czyste odbiory, znakomita komunikacja na boisku. Świetnie funkcjonował środek pomocy, gdzie Denisov i Witsel wykonali kawał solidnej roboty, nie pozwalając na swobodne rozgrywanie swoim przeciwnikom. Na prawym skrzydle kiepsko dziś radził sobie Hulk, który kompletnie nie mógł się odnaleźć w akcjach konstruowanych przez swoich kolegów z drużyny. Mimo, że gra gospodarzy była bardzo miła dla oka kibica, to jednak nie doczekaliśmy się bramek w pierwszej połowie. Kilka sytuacji, które nie dawały szansy na strzelenie gola, to zbyt mało, żeby myśleć o wygranej.

Druga połowa, to popisy obrońców Zenitu. Krytyka, jaka spadła na duet środkowych stoperów, podziałała bardzo motywująco, co dało się wyczuć. Tak bardzo skupionego na swojej grze Bruno Alvesa dawno nie widziałem. Ofensywa Tereka nie mogła liczyć na błąd formacji obronnej, przez co bramkarz gospodarzy nie napracował się zbytnio w tym meczu. Wydawać by się mogło, że z takimi plecami ofensywni piłkarze nie będą mieli problemu wyprowadzić drużynę na prowadzenie. Jednak w dzisiejszym dniu Mieszkom brakowało prawdziwego snajpera, który wykorzystałby świetną dyspozycje pomocników i ich podania. Kibice zaczynali powoli opuszczać stadion, gdy w drugiej minucie doliczonego czasu po indywidualnej akcji, z 13 metra do bramki trafił rezerwowy Zyrianov. Zenit po dobrym spotkaniu, zasłużenie zdobywa trzy punkty.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 12:23:45 wysłana przez Skittles »

Offline Morek95

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 15.09.2010r.
  • Gram w: PES 2021
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 29, 2012, 09:40:38 »
Doskonale prowadzisz tę karierę ;D Wszystko wygląda ładnie i estetycznie ;D Miło się to wszystko czyta .

A co do meczu : Rezerwowi często sprawiają takie niespodzianki typu gol w ostatniej akcji meczu :) Mogę Ci poradzić takiego jednego zawodnika który zawsze mi pomagał w ostatnich minutach xD Nie ma wysokich statystyk ale dla mnie bynajmniej gra się nim dobrze ;D Mówię o zawodniku Betisu który się nazywa Jonathan Pereira ;D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 29, 2012, 11:19:13 »
Widzę, że Hulk nie może wkomponować się w twój zespół. Tak omijając na chwilę wątek twojej kariery, to ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Brazylijczyk poszedł akurat do Zenitu. W składzie chcieli go mieć potęgi europejskiego futbolu, a tu takie rzeczy.. No cóż wracając do tematu to twój Zenit również rewelacyjnie nie gra. Będziesz musiał trochę potrenować nad konstruowaniem akcji i ich wykańczaniem, a wyniki same przyjdą :).

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Zenit by Skittles - Znamy skład grup Ligi Mistzów! - 29.09.2012
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 29, 2012, 14:11:06 »

Losowanie grup Ligi Mistrzów

W księstwie Monako odbyło się losowanie grup Ligi Mistrzów sezonu 2012/2013. Obrońcami pucharu są gracze londyńskiej Chelsea. Faworyci, to nieprzerwanie od kilku lat - Barcelona, Real Madryt, Bayern Monachium i Manchester United. Z kim przyjdzie im się zmierzyć w fazie grupowej?

Uczestniczące zespoły zostaną rozdzielone na 4 koszyki, następnie rozlosowane i podzielone na 8 grup po 4 drużyny każda. Do jednej grupy nie mogą trafić drużyny z tego samego koszyka i federacji. Przypomnijmy, że Liga Mistrzów składa się z dwóch faz. Pierwsza – faza grupowa. W niej wszystkie drużyny grają ze sobą dwa razy. Z każdej grupy awansują dwa najlepsze kluby, natomiast trzecia drużyna awansuje do Ligi Europy. Druga faza – play off rozgrywana jest systemem pucharowym. Drużyny z danej pary grają ze sobą dwa razy – raz u siebie, raz na wyjeździe. Do finału pucharu awansują dwie drużyny, które rozegrają tylko jedno spotkanie na stadionie Wembley.

Tegoroczni uczestnicy Ligi Mistrzów to same uznane marki w europejskiej piłce. Jedynym odstającym z tej szerokiej grupy klubem, wydaje się być rumuńskie Otelul Galati, które w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej pokonało w dwumeczu Schalke Gelsenkirchen, co i tak świadczy o tym, że nie będą tylko dostarczać punktów swoim rywalom. Wielu zastanawia się także nad dyspozycją rosyjskiego Zenitu Sankt Petersburg, którego trener obiecywał swoim kibicom wielki sukces w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Kolejną niewiadomą jest ekipa PSG. Wielkie nazwiska, duże pieniądze, a przede wszystkim Ibrahimović, który ma pociągnąć swój nowy zespół przynajmniej do fazy pucharowej.

Oddzielną grupą są faworyci. Miliony kibiców liczy na sukces Barcelony, Realu czy Bayernu Monachium. Nie można pomijać również londyńskiej Chelsea, czyli obrońcy trofeum. Jak co roku prognozy dla tych drużyn są optymistyczne, ale poprzednie rozgrywki pokazały, że nie można skupić się tylko na samych opiniach i suchych kalkulacjach. W Lidze Mistrzów trzeba grać. Każdy mecz jest bardzo ważny, czy to w walce o punkty, czy już w play-offach, gdzie jeden błąd może zadecydować o dalszych losach w turnieju. Nie wiemy kto zostanie najlepszą drużyną w Europie, ale możemy być pewni, że będą to emocjonujące i niezapomniane rozgrywki.

~~Przegląd Sportowy

Monaco - sierpień 2012 - 19:00

Znamy już składy grup Ligi Mistrzów sezonu 2012/2013. Mamy mocne podstawy twierdzić, że tegoroczne rozgrywki będą fantastycznym widowiskiem, na którym nie zawiodą się kibice z całej Europy. Na twarzach trenerów, a także klubowych działaczy pojawiał się przemiennie grymas niezadowolenia i szczery uśmiech.

W grupie A zagrają obrońcy trofeum - Chelsea FC. Przed nimi niełatwe zadanie wyjścia z grupy, bo na przeszkodzie stanie hiszpańska Valencia, włoskie Napoli, klub który nie należy do najmilszych wspomnień londyńczyków jeśli chodzi o grę w europejskich pucharach. Jako czwartą drużynę, wylosowano PSV Eindhoven, klub mający doświadczenie w grze turniejowej, na pewno nie będzie wygodnym przeciwnikiem dla pozostałych drużyn. W grupie B swoje siły zmierzą dwaj mistrzowie krajów - Anglii i Niemiec. Borussia Dortmund nie najlepiej wypadła w ostatniej edycji Ligi Mistrzów i chcę zatrzeć to kiepskie wrażenie. Manchester City jest na fali. Po zdobyciu upragnionego mistrzostwa Anglii chcą zgarnąć trofeum europejskie. O wyjście z grupy powalczy także Sevilla, która ma mocną ekipę i na pewno spróbuje utrzeć nosa pozostałym drużynom. Stawkę grupy uzupełniła Braga, czyli finalista Ligi Europejskiej 2011/2012.

Grupa C to grupa, która przyciągnie przed telewizory sporą liczbę fanów za sprawą Barcelony. Wydaję się, że Duma Katalonii może być spokojna o awans, jednak nie wolno lekceważyć triumfatorów Ligi Europejskiej z poprzedniego sezonu, oraz bardzo mocnej kadrowo drużyny Dynama Kijów. Walka o awans z grupy będzie bardzo interesująca i zacięta. Na chwilę obecną nie stawiałbym na niemiecki Bayer. Grupa D, czyli grupa do której trafiły dwie drużyny nie żałujące pieniędzy na nowych graczy. PSG i Zenit mierzą w tym sezonie bardzo wysoko i na pewno nie odpuszczą sobie żadnego spotkania. Przeciwko nim w grupie zagra także Fenerbahce Stambuł i portugalska Benfica, są to drużyny, które także mogą pokusić się o awans do fazy pucharowej.

Grupa E to przede wszystkim konfrontacja Realu Madryt z Arsenalem. Królewscy za cel stawiają sobie grę w finale, za to Arsenal nigdy nie nastawia się na wielki sukces, co może być dla nich bardzo wygodne. Na razie ekipa Arsena Wengera mierzy w fazę pucharową. Grupę uzupełniają drużyny Sportingu Lizbona, a także greckiego Olympiacosu. Między tymi dwoma klubami zapewne rozegra się walka o miejsce w Lidze Europejskiej. Grupa F - grupa, która mnie osobiście bardzo elektryzuje. Manchester United kontra AC Milan - przechodzący przemianę i nieobliczalny. Do tego debiutująca Malaga z kilkoma utalentowanymi zawodnikami, jak choćby Isco oraz Ajax Amsterdam ze swoją zdolną młodzieżą i oryginalnym stylem gry. Na pewno będzie co oglądać!

Grupa G wydaję się być najbardziej wyrównana. W obecnej formie Interu nie można stwierdzić, że uda im się awansować do dalszej fazy rozgrywek z pierwszego miejsca. Shakhtar Donieck będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony i powtórzyć sukcesy z poprzednich lat. Kadrowo Shakhtar jak zawsze będzie bardzo mocny. Olympique Marsylia, czyli wielka niewiadoma, bez prawdziwego playmakera po odejściu Lucho i bez wyróżniającego się w grze ofensywnej piłkarza. Może być różnie, ale na chwilę obecną przewiduje dla nich grę w Lidze Europy. Na koniec FC Basel, które po odejściu Shaqiriego, Xhaki już nie jest tą samą drużyną co w sezonie 2011/2012, kiedy pokonywali Manchester United. Jednak nie można im odmówić wysokich ambicji. Ostatnia grupa - czyli grupa H. Zdecydowanym faworytem jest Bayern Monachium i wydaje się, że nie będą mieli większych problemów z wygraniem grupy. Jedyna walka jaka się tu rozegra, to walka o drugie miejsce i prawo gry w dalszej fazie turnieju. Każda z trzech drużyn ma na to szanse, choć chyba ze szczególnym wskazaniem na Lille.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 14:19:14 wysłana przez Skittles »

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Zenit by Skittles - Znamy skład grup Ligi Mistzów! - 29.09.2012
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 29, 2012, 18:40:36 »
w bardzo przystępny sposób przedstawiasz losy Zenitu. widzę, że po nieudanym starcie w Samarze, tym razem z Tieriekiem poszło znacznie lepiej. wygrana z monolityczną drużyną na pewno doda skrzydeł. w LM trafiliście do "bogatej" grupy, bowiem każdy z zespołów ma sporo kasy. nawet zadłużona Benfika, która przyjmie w Orlim Gnieździe swojego byłego zawodnika, Witsela.  :)

Offline Skittles

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Zenit by Skittles - Grupy LM/Premiera gry PES 2013! - 29.09.2012
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 30, 2012, 00:09:30 »

Hulk promuje Pro Evolution Soccer 2013 w Rosji!

Przed nami premiera kolejnej edycji znanej serii symulatorów piłki nożnej. Oficjalna strona KONAMI poinformowała dziś, że twarzą nowej odsłony produktu w Rosji i Azji zostanie zawodnik Zenitu Sankt Petersburg - Hulk.

Konami zapowiedziało dzisiaj kolejną część swojej sztandarowej gry piłkarskiej, która od dawna rywalizuje z FIFĄ o miano najlepszego symulatora piłki nożnej. W Pro Evolution Soccer 2013 możemy ponownie pokierować najlepszymi drużynami świata w różnych ligach, mistrzostwach i pojedynczych meczach. Twórcy zachowali większość trybów rozgrywki znanych z PES 12, ale przygotowali też sporo zmian i nowości, aby upewnić się, że ich gra będzie jeszcze lepsza od poprzedniej części i bardziej wciągająca. Japończycy nie szczędzą hucznych zapowiedzi i ogłaszają, że najnowsza część PES-a będzie najbardziej zaawansowaną grą piłkarską w historii.

W osiągnięciu tego celu ma pomóc innowacyjny system PES FullControl, który, mówiąc w skrócie, ma oferować graczom setki zmian i usprawnień, które poprawią realizm rozgrywki. Otrzymamy znacznie większą swobodę w kontrolowaniu piłki, dryblowaniu, wymianie podań czy wreszcie w strzelaniu na bramkę. Na liście zmian wyróżnia się jeszcze tzw. Player ID, który ma sprawić, że najpopularniejszych piłkarzy rozpoznamy nie tylko z twarzy, ale także po ruchach, umiejętnościach czy nawet sposobie okazywania radości ze strzelonej bramki. W kwestii sztucznej inteligencji, czyli ProActive AI, starano się zbalansować poziom trudności, zwiększyć znaczenie taktycznych zagrań i podrasować zachowanie golkiperów. PES 13 to także nowe animacje zawodników, lepiej odwzorowana atmosfera stadionu. Czekają nas długie godziny gry!

Obecność w tak wielkim przedsięwzięciu nowego gracza rosyjskiego Zenitu Sankt Petersburg - Hulka, to dowód wciąż rosnącej popularności tego klubu w krajach azjatyckich, ale jednocześnie kolejny zabieg finansowy. Brazylijczyk będzie promował nowy produkt japońskiej firmy w całej Rosji i okręgu Azji. Dzięki temu Zenit na pewno zyska nowych sympatyków w krajach egzotycznych, gdzie tamtejsza piłka nie prezentuje zbyt wysokiego poziomu. Zenit małymi krokami buduję sobie solidną markę i dużą popularność w Azji, którą obecnie cieszą się Real Madryt oraz Barcelona. Okładka gry Pro Evolution Soccer 2013 ukaże się na dniach!

~~źródło: konami.com

Zenit poszukuje młodych talentów w Chinach

Rusza program, który daje dzieciom w wieku 8-16 lat, niepowtarzalną okazję dołączenia do piłkarskiej akademii Zenitu i trenowanie z klubem przez rok. Ponadto zapewnia odebranie niezbędnego wykształcenia oraz okazję do pozostania w Rosji na dłużej. Tysiące młodych zawodników z wielu regionów Chin wzięło udział w konkursie o miejsce w finale.

Soccer Prince to ogromna szansa dla utalentowanej młodzieży, która marzy o tym, by zaistnieć w świecie piłkarskim. Rosjanie zadbali o to, by przez kilka miesięcy przeszkolić liczną grupę chętnych i wybrać najlepszych, którzy dostaną swoją szansę na pokazanie swoich umiejętności w Petersburgu. — „Naszym celem jest to, by dzieciaki szkolenie piłkarskie kojarzyły z dobrą zabawą. Najpierw musimy je nauczyć naszych standardów i wymagań, przyzwyczaić, że kładziemy wielki nacisk na jakość pracy” — poinformował główny przedstawiciel rosyjskiego klubu. Trenerzy będą zwracali szczególną uwagę na indywidualne cechy młodych zawodników, wzmacniać ich kreatywność, odpowiedzialność i umiejętność podejmowania ryzyka. Zadbają również, aby treningi były dla dzieci przygodą, a nie rygorem.

Najbardziej wyróżniający się zawodnicy dołączą do drużyny Zenitu na próbny sezon, a opiekuni młodzików będą mieli okazję bacznie obserwować pracę i postępy młodych graczy. Zgodnie z kontraktem, rosyjski klub zapewnia nagrodę pieniężną zwycięzcom każdej edycji Soccer Prince. Dodatkowo młodzi piłkarze zostaną poddani 12-miesięcznemu programowi rozwoju pod kierownictwem fachowców z bardzo realną opcją związania się z klubem profesjonalnym kontraktem na dłużej. Treningi rozpoczną się już w październiku 2012 roku. W czerwcu 2013 r. najlepsze szkółki piłkarskie z całego świata wezmą udział w turnieju, który będzie zwieńczeniem cyklu treningowego i jednocześnie szansą dla młodych piłkarzy na pokazanie się szerokiej publiczności. 12 zwycięskich drużyn wyjedzie wraz z trenerami na letni obóz szkoleniowy do Amsterdamu, gdzie później zmierzą się w walce o miano najlepszej szkoły piłkarskiej na świecie.

Gazprom Arena zostanie otwarta już wkrótce!

Najdroższy z obecnie budowanych stadionów świata będzie prawdziwą architektoniczną perełką. Rozsuwany dach, murawa wysuwana na zewnątrz, kryty basen, centrum zdrowia i urody, taras widokowy - to tylko najważniejsze rozwiązania zastosowane na Gazprom Arenie. Stadion będzie jedną z najważniejszych aren Mistrzostw Świata w piłce nożnej w 2018 roku.

Wiele złego wydarzyło się w trakcie planowania i w końcu w trakcie samej budowy tego obiektu. Jednak wszystko to, co się wydarzyło nie będzie miało większego znaczenia podczas ceremonii oddania stadionu do użytku. Wielkie pieniądze jakie zainwestował w budowę tego przepięknego obiektu Gazprom nie poszły na marne. Zdaje się, że to właśnie one zmotywowały głównego wykonawce do podjęcia ogromnych wysiłków i dokończenia budowy. Na całkowite skończenie prac musimy jeszcze trochę poczekać, ale została już tylko ostatnia prosta i nasz klub będzie mógł rozgrywać swoje mecze na nowoczesnej arenie.

Sami piłkarze nie kryją zachwytu wobec tak ogromnego projektu, jakim była budowa Gazprom Areny. Wielu zawodników Zenitu narzekało na stadion dotychczas używany przez klub. Pieniądze nowego sponsora obligowały go, do naprawienia kłopotu z kiepskim wyposażeniem obiektu. Ponadto tak bogatym ludziom chyba przyjemniej ogląda się mecze na nowoczesnym stadionie i miejscach dla VIPów z prawdziwego zdarzenia. Kibice także nie mogą się doczekać momentu kiedy zasiądą na jednym z najnowocześniejszych obiektów piłkarskich na świecie.

Właściciele klubu zaczynają już myśleć o inauguracji stadionu. Na pewno nie obejdzie się bez hucznego koncertu, tysięcy sztucznych ogni i wielu innych atrakcji dla swoich fanów. Po głowach chodzi im także pomysł rozegrania pierwszego spotkania, w którym drużyna gospodarzy, czyli Zenitu, miałaby się zmierzyć z ekipą złożoną ze znanych i lubianych gwiazd futbolu. Messi, Ronaldo, Rooney? Być może to ich zobaczymy na Gazprom Arenie w czasie pierwszego meczu. Już wkrótce przekonamy się jak będzie naprawdę!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2012, 01:20:44 wysłana przez Skittles »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Zenit by Skittles - Grupy LM/Premiera gry PES 2013! - 29.09.2012
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 30, 2012, 00:09:30 »