Siema,
Mam ten sam problem co kolega powyżej,
Mam neta z multimedi 12mb\s , co jakiś czas wywala mnie "lost conecting to server"
a problemów z internetem nie odczuwam, zrobiłem defragmentacje dysku, "posprzątałem" cały syf na dyskach,
a dalej mam to samo, 3 mecze zagram a w nastepny traci połączenie, jest to dobijające,
dzwonilem do multimedi aby potwierdzic stan polaczenia i zapisy w ich systemie to wszystko jest ok, nie widza zadnych problemów na łączu,
zna ktoś jakieś lekarstwo??
po pierwsze: to co ci mówią na infolinii operatora to są na ogół pierdoły, często nic nie mające wspólnego z rzeczywistością. jak cię rozłaczy to wejdź sobie w opcje routera i sprawdź czas trwania sesji: czy masz dłuższą ciągłość czy nawiązano nową.
Po drugie: mam taką pracę, że dużo podróżuje, siłą rzeczy sprawdzam wiele połączeń internetowych. Np teraz mam do dyspozycji wyśmienite połączenie 500 Mb/s , jest to CHOLERNIE STABILNE połączenie. Nigdy mi się na nim nie zdarzyło stracić połączenia. Grałem jednak na połaczeniu 4 Mb/s od Telekomunikacji i czasem rozłączało. Po prostu chujowa linia, z gorszymi parametrami, przeciążona itd.
Innymi słowy: jeśli ci zależy i masz czas to sprowadź do domu montera z Multimedii, powiedz mu, ze jesteś graczem i chcesz niski ping i stabilne połączenie (miałoby było gdybyś mu flaszkę postawił, taki kraj :p) , jest opcja, że ci np obniży transfer i tym samym parametry się polepszą, moze cię też przepnie do innej centrali