Cześć. Zwracam się głównie z pytaniem do PatchMaker'ów, ale nie tylko. Czy korzystacie ze statystyk z
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE ?
Odkąd pamiętam, zawsze, czy to w pesie 6, 2011, 2012, zawsze używałem tych statystyk. Przeważnie sam wszystko (ręcznie klepałem) przez programik oczywiście - PesEditor.
Zawsze ściągałem jakiegoś patcha, najczęściej z PESEdit.com, no ale gdy aktualizowałem patch to statystyki za każdym razem się kasowały, no ale to jest logiczne, bo zmieniał się option file.. Oczywiście nie robiłem tego za każdym razem, nie jestem idiotą ;P
Obecnie gram w pesa 2013, na patchu PESEdit 1.0 i zrobiłem sobie całą ligę angielską wg tych statystyk + transfery + nowi, dodani przeze mnie piłkarze. I oczywiście poczekam na jakiś ciekawszy patch, wówczas zrobię wszystkich piłkarzy w pesie..
Co mnie męczy? Nie jestem maniakiem, żeby ciągle grać jedną mocną drużyną i klepać słabszych. KONAMI robi statystyki piłkarzy tak beznadziejnie.. w naszych i zagranicznych patchach też przeważnie nie ma wiele zmian. (chyba że się mylę?). Piłkarze ze słabszych drużyn przeważnie są tak beznadziejni w porównaniu do tych mocnych. Jest coś takiego: Ci najmocniejsi są za mocni, a Ci słabsi są za słabi. Traci na tym trochę gra, dlatego bawię się w te statystyki, żeby gra słabszymi drużynami była bardziej wyrównana a gra mocniejszymi drużynami, nieco trudniejsza.
Statsy z wyżej wymienionej stronki, wg mojej opinii robią ludzie, którzy się naprawdę na tym znają. Wszystko jest okey i przeważnie nie mam większych zastrzeżeń. Ale to, co domyślnie ustawia KONAMI, jest po prostu katastrofą.. (mimo że w pesie 2013 troche lepiej ze statsami niż w poprzednich wersjach..).
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę wysłać option'a z fajnie zrobioną ligą angielską na patchu PESEdit 1.0.
Robi też ktoś tak jak ja? Czy to ma sens? Poradzicie coś? Jestem strasznym pedantem, jeśli chodzi o statystyki.. pozdro