Autor Wątek: PES 2013 kontra Fifa 13!!  (Przeczytany 20584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KaMiloS2521

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 09.09.2011r.
Odp: PES 2013 kontra Fifa 13!!
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 05, 2012, 13:18:36 »
To że Nba 2k12 lub Nba 2k13 jest mistrzowsko zrobiona to prawda ta gra wyznacza standardy jak powinna wyglądać gra sportowa na tej generacji konsol...
Ale twierdząc że Fifa 13 jest lepsza od PES 2013 no to już przegięcie co w tej Fifie jest takiego????
No co?? to,że jak dwóch baranów się zderzy ze sobą to jeden leci sunie po murawie 20 metrów???
To że Ronaldo i Messi jak przyjmują piłkę to im odskakuje na metr zero kleju w nodze mają???
Czy to że boisko jest tak wąskie że wygląda to jak boisko od kosza??
A może to że większość stadionów ma wkoło takie jakby małe bieżnie i nie ma trybun przy samej murawie czy to,że trawa jest tak zielona że w oczy razi, czy może to że EA boi się dawać po strzelonej bramie zbliżenia na zawodników,żeby nikt nie zobaczył zamiast Błaszczykowskiego ufo albo aliena?????

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 05, 2012, 13:30:45 »
To że Nba 2k12 lub Nba 2k13 jest mistrzowsko zrobiona to prawda ta gra wyznacza standardy jak powinna wyglądać gra sportowa na tej generacji konsol...
Ale twierdząc że Fifa 13 jest lepsza od PES 2013 no to już przegięcie co w tej Fifie jest takiego????
No co?? to,że jak dwóch baranów się zderzy ze sobą to jeden leci sunie po murawie 20 metrów???
To że Ronaldo i Messi jak przyjmują piłkę to im odskakuje na metr zero kleju w nodze mają???
A może to że większość stadionów ma wkoło takie jakby małe bieżnie i nie ma trybun przy samej murawie czy to,że trawa jest tak zielona że w oczy razi, czy może to że EA boi się dawać po strzelonej bramie zbliżenia na zawodników,żeby nikt nie zobaczył zamiast Błaszczykowskiego ufo albo aliena?????

Tak samo na siłę można podobne niedorzeczności zarzucić Pesowi.

Tak to już jest - EA i ich FIFA jest jak Apple i ich IPhone - chwalą się, że mają "rewolucyjne" zmiany i możliwości, nowe, nigdzie indziej niespotykane rozwiązania i uważają, że są tak silną marką, że każdy pobiegnie po ich urządzenie mimo braku innowacyjności, a tylko dzięki kosmetycznym zmianom. Owszem - IPhone jest dobrym smartphonem, ma ciekawe rozwiązania, ale ich polityka, ich "znęcanie" się nad innymi firmami, takimi jak Samsung jest niemoralna. Dlatego równie dużo ludzi wybiera tańszą, lecz równie dobrą alternatywę w postaci Sony Ericcsona czy Samsunga, który nie dyktuje cen z kosmosu, nie wymaga dodatkowych opłat. Tak samo FIFA - jest świetną, grą, ma ciekawe, dobre tryby, ale nie wszystkim się podoba, bo mają tańszą, co nie znaczy gorszą alternatywę w postaci PES-a, który gameplayem wg. wielu dorównuje, jeśli nie przewyższa FIFE, a to, że nie ma tak ogromnych pieniędzy i nie reklamuje się nawet w kiblach czy kościołach, byleby było wiadomo, że "wyszło nowe" nie ma znaczenia, bo ma zagorzałych fanów, którzy doceniają PES-a za to, że jest dobry i od teraz będzie jeszcze lepszy, lecz nie będzie ani szpiegował swoich fanów, nie będzie żądał dodatkowych opłat za rózne "bajery" i nie będzie może szpanował swoim wyglądem (grafiką) lecz da przyjemność z gry. I mimo, że nie sprzeda się w liczbie 4 milionów w tydzień, to da radochę tym, którzy go nabyli:)

Trochę nie trafiłeś jednak z porównaniem. Jedyna wada produktów Apple to cena. Na lini EA-Konami wygląda to trochę inaczej.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline CescFàb

• Amator
  • *
  • Na forum od: 15.01.2012r.
  • Visca el Barça!
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 05, 2012, 14:50:06 »

Takie głupoty wypisujesz, że głowa mała. Widzę, że nie cierpisz Fify, i na siłę chcesz udowodnić, że jest gorsza od Pesa. Jednak tak nie jest, Fifa w nowej części wniosła wiele nowego. A Pes? Gra się tak samo jak w poprzedniej wersji, może strzały są trochę lepsze, liga hiszpańska ma stadiony. Jeżeli Fifa miałaby licencje na Ligę Mistrzów oraz Europy to już całkiem zgniotła by Pesa. Ja i tak np. gram w Fifę jak i Pesa, np. często w Pesa z bratem, turnieje [LM]. Da się grać w obie gry, tylko nie trzeba atakować jednej, kosztem drugiej.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2012, 14:53:32 wysłana przez CescFàb »

Offline drunk

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 25.10.2008r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 05, 2012, 14:56:29 »
Studio jakim dysponuje EA w Vancouver jest potężne... NHL i NBA to gry, która także wymiatają co rok
Nie prawda. gry NBA i NHL od EA są już po porstu nudne jak flaki z olejem i co roku wyglądają identycznie. Od jakiegoś już czasu na rynku rządzi 2K Sports, które tworzy kapitalne gry. Zresztą idealnym przykładem jest najnowsza NBA 2K13. Gra po prostu wbija w ziemie projekt od EA.

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 05, 2012, 14:59:04 »
To samo można powiedzieć o FIFA Manager. Konkurencja też go wgniata w ziemie.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 05, 2012, 15:04:52 »
Dobry tok rozumowania macie. Jak gra ma lepsze animacje, to ma lepszy gameplay. Ciekawe dlaczego CS 1.6 z silnikiem sprzed 15lat i słabymi animacjami bije na łeb te wszystkie CODy i inne? Bo ma GAMEPLAY! Gameplay czyli GRYWALNOŚĆ. Rozumiecie to?

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 05, 2012, 15:31:40 »
stary wyłapujesz jakieś szczegóły, którym ludziom grającym w tą grę jak ja często lub w ogóle się nie zdarzają... FTC to element, który wynika z niedokładnego podania od partnera w następstwie zawodnik pokroju Messiego może nie przyjąć piłki, bo tak jest w rzeczywistości - jeżeli dostaje niedokładne podanie piłki dokładnie nie przyjmie... Ale lepiej pisać takie głupoty, że aż głowa boli oparte na dwóch-trzech filmikach z YT wstawionych przez innego szalonego kapłana PES-a typu "FIFA fynny bugs"... Nie poświęcając tej grze nawet kilku dni poznawaniu jej atutów i wyłapaniu błędów które "mi" się nie podobają nie powinno się zabierać głosu... Śmiem twierdzić, że tacy jak Ty są na prawdę zacofani i żyją w średniowieczu, bo nie wychodzą poza narzucone poglądy w tym wypadku w społeczności PES-a - FIFA be! PES OK!
Ja i tak np. gram w Fifę jak i Pesa, np. często w Pesa z bratem, turnieje [LM]. Da się grać w obie gry, tylko nie trzeba atakować jednej, kosztem drugiej.
jeden normalny człowiek, który myśli podobnie jak ja :)
Nie prawda. gry NBA i NHL od EA są już po porstu nudne jak flaki z olejem i co roku wyglądają identycznie. Od jakiegoś już czasu na rynku rządzi 2K Sports, które tworzy kapitalne gry. Zresztą idealnym przykładem jest najnowsza NBA 2K13. Gra po prostu wbija w ziemie projekt od EA.
Trochę dziwnie porównujesz Hokej z koszykówką, bo NLH nadal rządzi dla ludzi, którzy lubią hokej mój ziom nie pożałował wydać kasy zarobionej na budowie kupując oryginał, bo śmiga od dawna w hokej. Co do NBA to się zgodzę - to od 2K lepiej się prezentuje, ale np. Boks, który jest moją drugą miłością też niema sobie równych od EA i tylko szkoda, że nie wychodzi na PC, bo oryginał już by leżał u mnie w domu...
Dobry tok rozumowania macie. Jak gra ma lepsze animacje, to ma lepszy gameplay. Ciekawe dlaczego CS 1.6 z silnikiem sprzed 15lat i słabymi animacjami bije na łeb te wszystkie CODy i inne? Bo ma GAMEPLAY! Gameplay czyli GRYWALNOŚĆ. Rozumiecie to?
niestety ale gameplay to nie grywalność, choć można powiedzieć, że jak gra ma satysfakcjonujący dla nas gameplay to będziemy w nią długo i miło grać czyli będzie miała grywalność
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2012, 15:37:44 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 05, 2012, 15:33:51 »

Nie, raczej nie bije ich na łeb.

Trochę dziwnie porównujesz Hokej z koszykówką, bo NLH nadal rządzi dla ludzi, którzy lubią hokej mój ziom nie pożałował wydać kasy zarobionej na budowie kupując oryginał, bo śmiga od dawna w hokej.

Przecież nic nie porównuje :] Napisał tylko, że hokej i kosz od EA są cieniutkie.
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 05, 2012, 15:41:58 »
nie porównywał, ale wsadził do jednego worka... A to, że są cieniutkie to dlatego, że on tak powiedział...?! No mam nadzieję, że chociaż Ty w to nie wierzysz... ;)
" border="0" border="0

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 05, 2012, 15:44:04 »
Przestań pieprzyć głupoty. CS to klasyk, który grywalnością bije na głowę aktualne strzelanki (Mówię o grze przez sieć, nie z botami :D) Mimo, że nie mam grafiki, animacji itd itd. Mogę Ci wymienić jeszcze wiele innych gier, które mają słabe animacje, a grywalnością maskuję te błędy i na prawdę nie przywiązuje się do tego większej uwagi. Taki jest PES. Także mówienie, że Fifa miażdży gameplayem to jakieś nieporozumienie.

Co do odskakiwania piłki w Fife to Artur uwierz, że jest to na prawdę frustrujące. A w piłce nożnej zawodnicy zawsze piłkę dostaną idealnie do nogi? Bo w Fifie tylko wtedy przyjmą dobrze piłkę (choć nawet czasami jak im się idealnie poda to nie umieją przyjąć). Podaje na dobieg, a on jakoś koślawo sobie przyjmuje i wypuszcza na kilometr, przez co przeciwnik odbiera piłkę. To już w PESie, mimo, że nie było to jakoś nagłaśniane jest to lepiej zrobione. Jak się za mocno poda do zawodnika to piłka odskakuje, podskakuje.

Co do kosza od EA, to nie będę się wypowiadał, bo to jakaś żenada. w NHL nie grałem.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 05, 2012, 15:54:54 »
nie porównywał, ale wsadził do jednego worka... A to, że są cieniutkie to dlatego, że on tak powiedział...?! No mam nadzieję, że chociaż Ty w to nie wierzysz... ;)

Ja w to nie wierzę, ja to wiem :) Produkty od EA w tych kategoriach nawet nie mają startu do tych od 2k Games. O boksie nie mówię, bo Fight Night jest zajebiste.

Przestań pieprzyć głupoty. CS to klasyk, który grywalnością bije na głowę aktualne strzelanki (Mówię o grze przez sieć, nie z botami :D) Mimo, że nie mam grafiki, animacji itd itd. Mogę Ci wymienić jeszcze wiele innych gier, które mają słabe animacje, a grywalnością maskuję te błędy i na prawdę nie przywiązuje się do tego większej uwagi. Taki jest PES. Także mówienie, że Fifa miażdży gameplayem to jakieś nieporozumienie.

To jest właśnie twój problem, jeśli ktoś nie ma takiego samego zdania jak ty to pieprzy głupoty, albo jest hejterem Pesa. CS jest tak przereklamowany, że aż głowa boli. Nie ma w sobie nic, czym mógłby przebić multi któregoś z nowszych (a nie mówię o genialnych 1 i 2) CoD-ów.

Co do odskakiwania piłki w Fife to Artur uwierz, że jest to na prawdę frustrujące. A w piłce nożnej zawodnicy zawsze piłkę dostaną idealnie do nogi? Bo w Fifie tylko wtedy przyjmą dobrze piłkę (choć nawet czasami jak im się idealnie poda to nie umieją przyjąć). Podaje na dobieg, a on jakoś koślawo sobie przyjmuje i wypuszcza na kilometr, przez co przeciwnik odbiera piłkę. To już w PESie, mimo, że nie było to jakoś nagłaśniane jest to lepiej zrobione. Jak się za mocno poda do zawodnika to piłka odskakuje, podskakuje.

Po to jest tryb treningu, żeby się tego nauczyć, mi już coraz lepiej wychodzi.

" border="0

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 05, 2012, 16:25:24 »
Ale UFC Undisputed 3 było jednak lepsze od EA MMA

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 05, 2012, 16:27:51 »
Ja w to nie wierzę, ja to wiem :) Produkty od EA w tych kategoriach nawet nie mają startu do tych od 2k Games. O boksie nie mówię, bo Fight Night jest zajebiste.
NBA od 2K robi większe wrażenie, ale 2K nie wydało chyba NLH w tym roku
" border="0" border="0

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 05, 2012, 16:30:13 »
NHL w 2K ma taki sam status jak NBA w EA Sports czyli nie wiemy czy wydamy i takie tam.

Offline haker1983

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 18.02.2011r.
  • Gram w: PES 19, iRacing, AC
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 05, 2012, 16:41:55 »
NIezle OT sie robi panny :).

Wniosek jest prosty, jedni wezma PESA za to ze jest zawsze inny w kazdym meczu, nie mowiac o grywalnosci, natomiast drudzy kupia FIFE, bo jak to ankieta nam pokazała, nawet niedzielny kibic ( laik co nie wie co to PAD ) pogra sobie w FIFKE, a no i oczywiscie  fajne licencje maja :D hehe.

Testował ktos z WAS pełny manual PESa ? Radzę sprobowac :). Bo w tym kierunku bardzo duzo sie zmienilo w stosunku do 12. A FIFA klepie to samo co w 12 to samo w 13.

Pozdro.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 05, 2012, 16:42:56 »
CS jest tak przereklamowany, że aż głowa boli. Nie ma w sobie nic, czym mógłby przebić multi któregoś z nowszych (a nie mówię o genialnych 1 i 2) CoD-ów.

Tym zdaniem pokazałeś jak się znasz i dlatego kończę z Tobą dyskusję. Grywalność. Rozumiesz to? To jest coś, czego przez najbliższe lata nie będą mieć żadne FPSy tak dobrego jak w CS

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 05, 2012, 16:46:16 »
A FIFA klepie to samo co w 12 to samo w 13.

Ale grałeś, że wiesz? Moje odczucia są inne po 4 dniach z FIFĄ.

Full-manual faktycznie daje radochę, polecam każdemu.

Tym zdaniem pokazałeś jak się znasz i dlatego kończę z Tobą dyskusję. Grywalność. Rozumiesz to? To jest coś, czego przez najbliższe lata nie będą mieć żadne FPSy tak dobrego jak w CS

No właśnie nie bardzo rozumiem, co takiego fajnego ma ten CS, a czego nie można ujrzeć w multi żadnego z CoD-ów, zwłaszcza tych starszych.
« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2012, 16:48:43 wysłana przez pawlodar_10 »
" border="0

Offline paxx

• I - ligowiec
  • Na forum od: 10.03.2007r.
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 05, 2012, 16:54:13 »
Ale UFC Undisputed 3 było jednak lepsze od EA MMA

jednak ufc 3 wyszło  o ile sie nie myle rok pozniej po ea mma a ea mma konkurował z ufc 2010 , jedyne co lepsze miało ea mma to tryb online , i swipowanie pozycji w parterze :D

co do tematu wiadomo ze fifa wygra przez lepszy marketing .

Offline haker1983

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 18.02.2011r.
  • Gram w: PES 19, iRacing, AC
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 05, 2012, 17:08:39 »
pawlodar, tak testowalem obie gry, inaczej bym tego nie napisał.  testowalem tak samo fife 12, wiec nic według mnie sie nie zmieniło co chodzi o gre, bo na grafe nie patrze czy jakies tam gowienka ckierkowe typu trybuny nie wiem  trawka.  O licencjecah nie w spomne, bo to juz w ogole mnie nie obchodzi.

Właczam kopanke po to, zeby pograc, skonstruowac ciekawa akcje, czy tez wykonac efektowny strzał na bramke.

Obecnie ucze sie gry na manualu, i powiem Wam. ze jest przepasc i to duza miedzy gra na  pelnej pomocy, wieksza niż w PES 2012. Zrobic cos ciekawe na manualu to jest wielka sztuka w tej odslonie PESa, jednak znowu minus online. NIe ma w ogole  filtra zeby np zrobic pokoj na manaulanych ustawnieach gracza (profilu).
Jednak zauwazylem, ze widac jak np gracz ma wlaczone  manualne strzały czy podania. Tu akurat wielki plus dla KONAMI, teraz mozna chociaz sie dogadac ze w meczu kazdy wlaczy manualen strzały, i tego nie oszuka, bo pasek do strzału ma inny kolor.

Tak czy siak PES 13 jest swietna gra, ktora pokazała, co ma sie liczyc w meczu dla gracza...

Offline matix756

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 05.10.2012r.
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 05, 2012, 19:17:40 »
Na tej stronie co podał to sami fani fify głosują na to ścierwo. Każdy widzi że pes jest pod każdym względem lepszy. W cs'a jest taka grywalność ponieważ miał wtedy lepszy multiplayer ale z porównaniem z dzisiejszymi multiplayerami w codzie to cs to porażka i mogę przysiąc że w coda w tych czasach więcej ludzi gra niż w tego cs'a. Kiedyś kumpel mi go pokazał i od razu głupi wydał m się praktycznie pod każdym względem same błędy w grze.

PES rządzi !!! :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Październik 05, 2012, 19:17:40 »