A więc tak...
Gra po aktualizacji patchami 1.01 oraz dograniu DLC 2.0 działała bardzo dobrze, online też.
Dzisiaj postanowiłem zainstalować PESEdit 2.0 + FIX 2.0.1. Po instalacji włączyłem grę (uprzednio ustawiając przez PESEdit opcję "ONLINE") chciałem zagrać Mecz rakningowy.
Znalazło mi przeciwnika i wybraliśmy drużyny. Następnie po wejściu w ustawienie wyjściowego składu patrzę i widzę NIEAKTUALNE SKŁADY.
A jeśli chodzi o sam mecz to zaraz po rozpoczęciu jest przerywany komunikatem: "This match will be abandonded due to unforeseen circumstances"
W czym może tkwić problem?
EDIT:
Prawdopodobnie winny jest patch PESEdit, a konkretniej kitserver (niech go szlag)
Wyłączyłem kitserver i grę uruchomiłem bezpośrednio przez pes2013.exe połączyłem się z jakimś gościem i udało mi się rozegrać mecz w
friendly match lobby.
Chociaż tutaj muszę was ostrzec, że można trafić na gracza który gra właśnie na kitserverze i przez takiego gracza wywala obu, bo mimo iż ja włączyłem grę bez pesedit i kitservera to trafiłem na kogoś kto w swoim
game plan wyjściowego składu miał piłkarza bez nazwiska z wyszarzoną kropą (zapewne miał w składzie piłkarza, który już nie istnieje na DLC 2.0) - i już wtedy wiedziałem, że nas wywali z komunikatem "This match will be abandonded due to unforeseen circumstances".
Najgorsze jest to, że przez te wywalania moja ocena rozłączeń spadła do
B, a wskaźnik z
low wskoczył na
high@Down
Tam też napisałem, po poście tutaj, a w zasadzie dołączyłem się do tego samego problemu, z którym spotkał się inny gracz.