Rzeczy które wg mnie konami powinno poprawić w patchu:
-Bugi
-Sędziowanie
Żeby sędzia stosował o wiele lepiej przywilej korzyści. tzn. jeśli ktoś mnie sfauluje a inny zawodnik z mojej drużyny ma piłkę, to żeby nie przerywał gry! Do sędziów dodam jeszcze, że mogli by nie zapominać dawać zasłużone żółte kartki po np. skończonej akcji czy wybiciu piłki w aut
-Bramkarze
Żeby nie wpuszczali już więcej szmat z bliska. Z daleka mogło by wpadać o wiele więcej goli, a nie tak jak teraz nic. Co do animacji też mam pewne zastrzeżenia. Czasem gdy bramkarz pewnie złapie wrzutkę czy tam lekki strzał to bramkarze w powietrzu dostają tak jakby przyspieszenia, to wygląda bardzo nie naturalnie.
-Obrońcy
AI komputera w obronie powinno zostać znacznie poprawione. Teraz przechodzę bez żadnej trudności dwóch stoperów - pomiędzy nimi tworzy się dziura przez którą bez problemu przechodzę. Albo gdy zaczynam od środka to czasem uda mi się przejść całe boisko(dodam tylko że gram na superstar). Moim zdaniem powinni też częściej faulować. Przy obrońcach dodam jeszcze, że gdy dany piłkarz idzie sam na sam (nie ważne jaki) to obrońcy dostają przyspieszenia jak Bolt i doganiają bez problemu napastnika. To jest do poprawy.
-Reakcje
Tu chyba każdy ma zastrzeżenia. Piłkarze powinni reagować o wiele szybciej na nasze polecenia, czy wydarzenia w grze. Powinno zniknąć też zamulenie piłkarzy, kiedy np. my każemy wybić piłkę podczas wrzutki to nasz piłkarz stoi i nie reaguje.
-Rzuty karne w wersji PC
Chodzi mi o strzelanie. Gracz ma do wyboru tylko prawo, lewo lub prosto. Problem w tym, że gdy naciśniemy strzałkę w prawo lub lewo to mamy 10 % szans że wpadnie gol. Włączcie sobie podczas strzelania przyspieszenie(u mnie to jest klawisz E), żeby pokazał się kierunek strzału i zobaczcie o co mi chodzi.
I to chyba tyle...