Autor Wątek: PES2014 - Newsy, Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 1242741 razy)

Offline darko11221

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 31.12.2008r.
  • ..::Ac-Milan Forever::..
Odp: PES 2014 - Oficjalne/nieoficjalne nowości na temat gry (Aktualizacja 12.06.13)
« Odpowiedź #960 dnia: Czerwiec 13, 2013, 10:28:56 »
to co darko wrzucił (ta pierwsza połowa) to to fajne tylko chińczyki mogli coś grać a nie próbować triki robić ;p tylko jeden strzał :<
Japończyki jak już coś. To tak jakby amerykaniec mówił na Polaków Ruski.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
...:::Milan to najlepsza drużyna na świecie pozostałe  to tylko pionki:::...

Offline darko11221

• Prezes klubu
Odp: PES 2014 - Oficjalne/nieoficjalne nowości na temat gry (Aktualizacja 12.06.13)
« Odpowiedź #961 dnia: Czerwiec 13, 2013, 10:54:59 »
Ostatni gameplay z gamespot na youtube wersja hd.
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e027dfaba1c55765b3161107043ad31d&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e027dfaba1c55765b3161107043ad31d&amp;action=login">LOGOWANIE</a>&feature=youtu.be
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2013, 13:17:19 wysłana przez darko11221 »

Offline Frieza

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.02.2013r.
  • Chelsea London FC 1905
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #962 dnia: Czerwiec 13, 2013, 11:24:59 »
Co do wyzywania od fanbojów przez Kozioma i moje wkur*ienie - sorry, ale tak nietórzy ludzie na mnie działają, na innych użytkowników takżę. Niektórym nie wystarczyłaby nawet zmiana fabuły PES-a, by im dogodzić i by byli zadowoleni. A jak czytam, że grafika niczym się nie różni od PES-a 2013, to sorry. Tak samo, że gracze ruszają się kwadratowo - nie zauważyłem tego i tak nie uważam, do tego to wersja alfa, więc gra dostanie jeszcze sporo szlifów, ale jak ktoś szuka dziury w całym, to niech szuka, ale niech powie to normalnie, a nie "ta gra to dla mnie porażka" czy " to wygląda gorzej od PES 2013".
Wy macie prawo krytykować, ja mam prawo gry bronić - i nie, nie wszystko mi się podoba w tym, co zobaczyłem, wiele rzeczy potrzebuje szlifu i zmian jeszcze,  ale nie szukam minusów tam, gdzie ich nie ma.

wohoho -
Piszesz, że fifa 12 i 13 "wyglądają " tak samo, gdybyś zagrał w obie gry wiedziałbyś jakie bzdury wypisujesz, ponieważ wprowadzony w 13'tce "First Touch Control" diametralnie zmienił rozgrywkę

Panie wohoho - Napisałeś, że PES 2014 to porażka, a gdy ja zacząłęm gry bronić, to napisałeś, że fora są do dyskusji i do wylewania żali -no ok, ale gdy ja skrytykowałem FIFE 14 i zarzucam jej, że wygląda jak 13 i 12 część, to zrobiłeś to samo i zarzuciłeś mi, że piszę bzdury i że nie grałem w te części, czyli - zrobiłeś dokładnie to samo, co ja, a nawet nie wiesz o tym - to się chyba nazywa hipokryzja, więc widzisz jak to działa - dla Ciebie PES 2014 to "porażka", a dla mnie FIFA 14 wygląda jak 13 i 12 - proste:)

Masz prawo mówić co myślisz, fajnie, ale ja tak samo mam prawo mówić co myślę.

Offline Olek1011

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.05.2012r.
« Odpowiedź #963 dnia: Czerwiec 13, 2013, 12:13:29 »
Po obejrzeniu kilku minutowego gameplay'a, jestem cholernie zadowolony. Wygląda to naprawdę solidnie, płynność animacji, oprawa meczowa, oświetlenie i ten tunel na Alianz Arena ;D. Porównując gameplay z FIFY i PES-a, KONAMI bije na łeb produkt od EA, ale to takie moje skromne zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać  :)                                                                                                   

Offline darko11221

• Prezes klubu
« Odpowiedź #964 dnia: Czerwiec 13, 2013, 12:49:08 »
Nie będę pisał, że jedna czy druga gra biją tą czy inną na głowę. Moim zdaniem obie gry mają co innego do zaoferowania i mają inne plusy czy minusy, ale jeżeli miał bym już wybrać lepszą grę to postawił bym w tym roku na produkt KONAMI, głównie dla tego, że w tym roku KONAMI postawiło na zmiany natomiast FIFA tak jakby spoczęła na laurach wiedząc, że ich produkt i tak się sprzeda. Szkoda tylko, że w tym roku bez PESA na next genach, zobaczymy jaką grę nam EA sprezentuje na ps4 i x-klocka.

Offline Koziom

• Zasłużony
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 02.08.2012r.
    • Real Madrid
« Odpowiedź #965 dnia: Czerwiec 13, 2013, 13:48:45 »
W 2007 roku na jedną kupioną Fifę przypadał jeden kupiony PES

To i tak dobrze..Bo sprzedaż FIFY 13 a PES 2013 wynosi 60 do 1  :-\

Co do wyzywania od fanbojów przez Kozioma i moje wkur*ienie - sorry, ale tak nietórzy ludzie na mnie działają, na innych użytkowników takżę. Niektórym nie wystarczyłaby nawet zmiana fabuły PES-a, by im dogodzić i by byli zadowoleni. A jak czytam, że grafika niczym się nie różni od PES-a 2013, to sorry. Tak samo, że gracze ruszają się kwadratowo - nie zauważyłem tego i tak nie uważam, do tego to wersja alfa, więc gra dostanie jeszcze sporo szlifów, ale jak ktoś szuka dziury w całym, to niech szuka, ale niech powie to normalnie, a nie "ta gra to dla mnie porażka" czy " to wygląda gorzej od PES 2013".
Wy macie prawo krytykować, ja mam prawo gry bronić - i nie, nie wszystko mi się podoba w tym, co zobaczyłem, wiele rzeczy potrzebuje szlifu i zmian jeszcze,  ale nie szukam minusów tam, gdzie ich nie ma.

No i prawidłowo. Nie cierpię nieobiektywnych dzieciaków, którzy za wszelką cenę w internecie skazują PES'a na porażkę.
A pes to, a pes siamto - ,, ALE FIFKA I TAK BENDZIE LEPSZA W TYM ROKU OD TEGO GÓWNIANEGO PESA CHA CHA!". Najlepsze jest narzekanie na licencję - ,,PES TO GÓWNO, FIFKA MA LIGĘ ARABSKĄ, TURECKĄ, SZKOCKĄ,ANGIELSKĄ NIEMIECKĄ I WIELE WIELE INNYCH. A TO GÓWNO?!!". A tak się składa, że gdyby PES miałby ligę Angielską i Niemiecką w pełni by to wystarczyło, bo nie wierzę, że taki Polak będzie grał ligę Szkocką czy Arabską. Narzekanie na brak lig w PES'ie jest spowodowane tym, że takie gadanie jest modne i na fali, no bo jak można zhejtować PES'a nie mówiąc o licencjach  ::)

Fanoboje PESA dajcie sobie troszkę na wstrzymanie, mi PES bardzo się podoba cenię go bardziej od FIFY, ale ludzie mają prawo krytykować dzieło KONAMI na tym forum w końcu to forum dyskusyjne. I nie wyzywajcie ludzi od fanoboyów FIFY, skoro sami na okrągło jedziecie po grze od EA, a o grze KONAMI trzeba mówić tylko dobrze. Mówię tu głównie o KOZIOMIE. Trochę kultury.

Taki ze mnie fanboj, że jedyne częśći PES'a jakie miałem oryginalne to 6 i 10, a od 2012 gram tylko w FIFĘ 12. Grubo  ::)

Cieszę się, że w końcu coś ruszyło w tym PES'ie. Bo PES jak dla mnie ma to coś, ten klimat..Brak pastelowych kolorów, bramkarzy cyborgów, balonowej piłki. Jest to coś, ale zawsze brakowało mi w PES 2012/13 dobrych animacji. Myślę, że jakby wydali PES 2014 z tą samą grafiką co z 13, z poprawionymi bramkarzami i animacjami jak z FIFY - grałbym w to tygodniami, nic mi więcej nie trzeba. Tyle, skromnie. To tyle co do mojego fanbojstwa jak powiadasz, ale szanuję Twoje zdanie.

Tak się składa, że co roku OBIEKTYWNIE staram się podejść do dwóch tytułów. W 2012 roku wybrałem FIFĘ, wiadomo dlaczego. Jedna z lepszych gier piłkarskich jaka wyszła (dopóki gdzieś w okolicach października 2012 nie wyszedł jakaś cholerna aktualizacja, która wszystko zepsuła). W tym roku żaden tytuł mnie nie przekonał do wydania ok 100 zł. PES 2013 nadal był dla mnie kwadratową grą, która była fajna na 2 tygodnie a potem się nudziła, A FIFA 13 to to samo co 12 poza FirstTouchControl. Gra z komputerem w FIFE nadal woła o pomstę nieba, grafika ta sama, strzały te same - a ludzie grali multilplayer jeszcze w 12 - wniosek nachodzi tu sam.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e027dfaba1c55765b3161107043ad31d&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e027dfaba1c55765b3161107043ad31d&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

A ta gra to brak słów. CZYSTO OBIEKTYWNIE. Nie ma tu nic nowego od 13. Naliczyłem się kilka nowych animacji i nowe bandy. Pozdrawiam. Nie mam zamiaru kupować tego co modne.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NAJNOWSZYMI INFORMACJAMI O PES 2014?
WEJDŹ W LINK PONIŻEJ:

Offline Stringer

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #966 dnia: Czerwiec 13, 2013, 13:55:08 »
zapowiada się, że KONAMI wróci na tron gier piłkarskich
tak jak SONY na tron konsol
dobry rok dla Jaonii :)

Offline darko11221

• Prezes klubu
« Odpowiedź #967 dnia: Czerwiec 13, 2013, 14:01:00 »
Szkoda tylko, że PES kuleje tak z licencjami, nie wiem czy bardziej chodzi o brak kasy czy wyłączność EA do praw licencyjnych na większość lig. Przecież FIFA nie kupuje praw dożywotnio tylko na kilka lat.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2013, 15:13:11 wysłana przez darko11221 »

Offline Stringer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #968 dnia: Czerwiec 13, 2013, 14:05:03 »
praktyki EA w kwestii licencji są powodem dlaczego wielu ludzi nienawidzi tej firmy,
to co zrobili z NFL zasługuje na wieczne potępienie ;)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #969 dnia: Czerwiec 13, 2013, 14:24:22 »
Fanoboje PESA dajcie sobie troszkę na wstrzymanie, mi PES bardzo się podoba cenię go bardziej od FIFY, ale ludzie mają prawo krytykować dzieło KONAMI na tym forum w końcu to forum dyskusyjne. I nie wyzywajcie ludzi od fanoboyów FIFY, skoro sami na okrągło jedziecie po grze od EA, a o grze KONAMI trzeba mówić tylko dobrze. Mówię tu głównie o KOZIOMIE. Trochę kultury.
Nie będę pisał, że jedna czy druga gra biją tą czy inną na głowę. Moim zdaniem obie gry mają co innego do zaoferowania i mają inne plusy czy minusy, ale jeżeli miał bym już wybrać lepszą grę to postawił bym w tym roku na produkt KONAMI, głównie dla tego, że w tym roku KONAMI postawiło na zmiany natomiast FIFA tak jakby spoczęła na laurach wiedząc, że ich produkt i tak się sprzeda. Szkoda tylko, że w tym roku bez PESA na next genach, zobaczymy jaką grę nam EA sprezentuje na ps4 i x-klocka.
Dokładnie. Typy jadą Cię od fanboy, nawet nie wiedząc, że możesz lubić obie te gry, bądź też żadnej ;D ;D Ty skrytykujesz PES-a - jesteś fanboyem FIF-y, oni krytykują FIFę - są fanbooyami PES-a. Ale z tego sprawy już sobie nie zdają i to jest najbardziej wkrw ::) ::) Tyle w temacie... ::) ::) Co do drugiego zdania również się zgadzam... Ja wyszedłem ze średniowiecza już dawno jak niektórzy tu normalni ludzie (ich nicki mógłbym wymienić na palcach obu rąk ::) ::)) i staram się wyciągać, to co najlepsze z tych obu gier piłkarskich. Jakby nie było mamy do wybory, tylko dwie gry tego gatunku. Nie lepiej jest poznać i cieszyć się plusami obiemi niż jechać na jedną często nawet jej nie znając...??? ::) ::) Nie ocenia się książki po okładce, a wy niektórzy nawet żeście okładki na oczy nie widzieli i to jest najlepsze :D :D :o :o No, ale zapomniałem, że średniowieczny pogląd głosi, że jak już jesteś fanem PES-a/FIFy, to wroga możesz mieć, tylko jednego :D :D ::) ::)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2013, 14:25:57 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #970 dnia: Czerwiec 13, 2013, 15:00:48 »
zachwalanie pesa na siłe smierdzi gównazeria własnie sa wady i zalety zawsze tak było a tu kopie krusza jakby od tego zależał świat. Prawda jest taka ze fifa to nie sam marketing to również grono fanów wieloletnich jak i w pesie.  I mozna grac w obieTAKTAK można co niektórym się w głowie nie mieści ale znam takie osoby. I co niebo sie zawaliło??  To gra tylko a tu niektorym jakby rodzine mordowano konstruktywna krytyka..

Offline Stringer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #971 dnia: Czerwiec 13, 2013, 15:03:58 »
niektórzy nie rozumieją po prostu, że konkurencja rodzi postęp.
cieszmy się, że będziemy mieli prawdopodobnie dwie dobre gry i każdy znajdzie coś dla siebie w każdej z nich

Offline pesmaniac

• Prezes klubu
  • Na forum od: 24.05.2008r.
    • Status GG
    • Fotochromy
  • Gram w: PES 6, PES 2013, FIFA 11
« Odpowiedź #972 dnia: Czerwiec 13, 2013, 15:30:12 »
wygląda to zdecydowanie dobrze, trochę nowego klimatu zyskuje ta gra. ciekawe jak teraz "czuć" grę, niech już wypuszczają demo  :D
\o/ Glory Glory Man United! \o/

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #973 dnia: Czerwiec 13, 2013, 16:29:44 »
Nie rozumiem czemu nie można powiedzieć ani słowa krytyki na temat PESa na tym forum. Na prawdę nie możecie zrozumieć, że każda gra ma swoje wady? W ogóle śmieszne jest to, że od razu wszystkim mówicie, że ktoś jest fanboyem FIFY i tym podobne rzeczy. Jeżeli jest konstruktywna krytyka, to w ogóle nie widzę problemu w tym, żeby krytykować cokolwiek (tak, cokolwiek).

Offline Frieza

• Trampkarz
  • *
  • Chelsea London FC 1905
    • Status GG
« Odpowiedź #974 dnia: Czerwiec 13, 2013, 16:34:48 »
Liga powraca do PES 2014!!!

Po niefortunnej decyzji, jaką było usunięcie trybu Ligi z poprzedniej części Pro Evolution Soccer, producent wykonawczy PES Team - Kei Masuda - potwierdził, że tryb Ligi pojawi się w nowej odsłonie gry

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #975 dnia: Czerwiec 13, 2013, 16:39:35 »
Więc jak już mowa o krytykowaniu to dodam nową nienaprawioną wadę gry: zmiana zawodnika i być może zbyt wielka pomoc CPU przy podawaniu piłki (tak jak obecnie jest na 3 kreskach).

Nadal kuleje wedle nowych gameplayów. Można zaobserwować częste niepoprawne zmiany zawodnika (ręczny czy auto). Np. stoi blisko typa 2 graczy a przełącza na tego trzeciego znacznie dalej...

Powinni na siłę domyślnie wprowadzić jak najmniejszą pomoc przy podawaniu, strzale piłki itd. - a jednocześnie skłonić graczy do "porządnego grania" (mniej więcej wygląda to lepiej niż w obecnym PES ale nadal rewelacji nie ma).

Offline Frieza

• Trampkarz
  • *
  • Chelsea London FC 1905
    • Status GG
« Odpowiedź #976 dnia: Czerwiec 13, 2013, 16:48:19 »
Nie rozumiem czemu nie można powiedzieć ani słowa krytyki na temat PESa na tym forum. Na prawdę nie możecie zrozumieć, że każda gra ma swoje wady? W ogóle śmieszne jest to, że od razu wszystkim mówicie, że ktoś jest fanboyem FIFY i tym podobne rzeczy. Jeżeli jest konstruktywna krytyka, to w ogóle nie widzę problemu w tym, żeby krytykować cokolwiek (tak, cokolwiek).

Wiesz czym się różni krytyka od zwykłej dziecinady i ignorancji?

Tym, że krytyka posiada podstawy, by ją przedstawić - jeśli coś mi się nie podoba, to informuję o tym osoby, które uczestniczą w dyskusji, ale swoją krytykę popieram dowodami, przedstawiam fakty dotyczące tego, na czym opieram swoje spostrzeżenia.

Dziecinada objawia się tym, że nie przedstawiasz żadnych dowodów, nie mówisz dlaczego coś Ci się nie podoba, używasz wyrażen typu "ale gówno" i na tym kończy się wypowiedź, którą Ty nazywasz krytyką - nie, to nie jest krytyka. Jeśli ktoś napisze co mu się nie podoba, co by poprawił, jak ocenia dane tryby - wtedy można rozmawiać, ale gdy przyjdzie Ci jeden z drugim i napisze "Dla mnie PES to porażka" a zdanie dalej "jestem fanem FIFY" no to sorry - to mi nic nie mówi o tym, co Ci się nie podoba w grze, więc za takie coś mam prawo się wkurwić ja, Koziom i spora rzesza użytkowników, którzy nie potrzebują grafiki z z PS5 na 7 letniej konsoli PS3 i 7 tysięcy lig z całego kosmosu, to tego poruszania się zawodników realniej od zywych ludzi. Tyle ode mnie i zakończmy ten temat,

To co napisał np. Mahadew wyżej - to jest krytyka. To co piszą RedActiony i inne wohohooje nie jest nią.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2013, 16:49:51 wysłana przez Frieza »

Offline Fabek9

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 01.03.2012r.
  • Gram w: Pes
« Odpowiedź #977 dnia: Czerwiec 13, 2013, 17:00:05 »
Ch*j z licencjami, i tak wyjdzie patch. Oby tylko było więcej slotów na dodatkowe ligi, zespoły - żeby nie trzeba było robić switchów.

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #978 dnia: Czerwiec 13, 2013, 17:06:51 »
praktyki EA w kwestii licencji są powodem dlaczego wielu ludzi nienawidzi tej firmy,
to co zrobili z NFL zasługuje na wieczne potępienie ;)
a co takiego ea zrobiło z NFL że 2K nie mogło już dawać swojej gry?

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
« Odpowiedź #979 dnia: Czerwiec 13, 2013, 18:34:43 »
No wszystko fajnie, fajnie...grafika ładnie się prezentuję, koncepcja z tunelem jest bardzo prawdopodobna, że spotkamy takich dzisiątek. Panie Koziom i Frieza przyhamujcie trochę, bo ciężko się czyta te kilka stron spamu w postaci, że "gra jest super", "wróci na tron" itd. Po części zgadzam się whoho. Dla mnie na prawdę nie mają znaczenia bajery graficzne, no ale fajnie, że są, zawsze to jakaś nowość. Jednak najważniejszy jest gameplay. Oglądamy te filmiki, ale one tak na prawdę dużo nie mówią. Jeśli uważacie, że kupicie tą grę i wam się podoba. Ok, wasza sprawa. Dla mnie jest nadal trochę wad głównie w gameplayu. Nie jest to dobry pkt odniesienia, dlatego widać nadal sporo "usterek". Podsumowując. Dla mnie nie ma przymusu gry w Pesa albo w Fifę. Jeśli obie gry nie spełnią moich oczekiwać to moja sprawa, więc proszę o nie narzucania innym ludziom, że są "fanboyami", albo, że "na pewno dzieci wyciągną kasę od rodziców na fifę". To jest spore przegięcie i to tyle z mojej strony
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #979 dnia: Czerwiec 13, 2013, 18:34:43 »