Paulo Autuori: Doceniam to co zrobił dla Galo
Trener Atletico Mineiro Paulo Autuori udzielił wywiadu w którym został zapytany m.in. o porażke ligową z Ponte Preta, atmosferę jaka panuje w szatni i o prawdopodobnym odejściu Gilberto Silvy.Porażka: Każde potknięcie boli, tym bardziej że był to nasz pierwszy mecz w lidze i następny musimy zagrać już na 100% swoich możliwości. Przeciwnik był lepiej przygotowany fizycznie jak i psychicznie, grali też na swoim boisku co zawsze daję więcej pewności siebie. Od teraz nie można mieć marginesu błędu i trzeba wygrywać wszystkie mecze, wiem że będzie to trudne ale postaramy się to uczynić.
Błędy w obronie: Wszyscy popełniają jakieś błędy, nie będe tu zwalał wszystkiego na obrone bo przegraliśmy jako zespół, tak jak mówiłem przeciwnik był lepszy w meczu i nie będe szukał żadnych wymówek.
Ronaldinho: Świetny zawodnik który potrafi odmienić losy spotkania, w ostatnim meczu jednak mu się to nie udało ale wierze że Roni znów zacznie strzelać dla naszej drużyny, jest nam bardzo potrzebny szczególnie wtedy gdy przegrywamy.
Atmosfera: W szatni Atletico Mineiro oraz poza nią atmosfera jest znakomita, wszyscy chodzą uśmiechnięci i szczęśliwi, nawet wtedy gdy przegramy mecz.
Gustavo Henrique: Jego transfer przebiegł pomyślnie i bardzo mnie cieszy jego gra, będzie znakomitym następcą Gilberto Silvy. To prawda że w ostatnim meczu nie pokazał się z najlepszej strony ale myślę że to było spowodowane presją która na nim ciążyła.
Odejście Gilberto Silvy: Rozmawiałem już z nim na ten temat i powiedział mi wprost że chce odejść do innego klubu, doceniam to co zrobił dla ''Galo'' i odpowiedziałem mu żeby był tak samo szczęśliwy jak w Atletico Mineiro.