Autor Wątek: Manchester United: By undertaken - Podsumowanie 1 i zapowiedź 2 ,czyli co grane?  (Przeczytany 2576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Spoiler for Hiden:
Co prawda nie jestem jakimś wielkim fanem MU ,ale zdecydowałem się grać właśnie nimi.GRa to FIFA MANAGER 12

Skład:

Sezon 2010/11 jest dla Manchesteru United 19 sezonem w Premier League, i 36 sezonem w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii. Od tego seoznu głównym sponsorem jest AON, umowa z AIG została rozwiązana po 4 latach.
United rozpoczął sezon od zwycięstwa nad Chelsea 3-1 na Wembley w pojedynku o Tarczę Wspólnoty 8 sierpnia 2010 r.
Przystąpił do obrony Pucharu Ligi i stanął przed szansą zdobycia tego trofeum po raz trzeci z rzędu. Jednak porażka z West Ham United 4-0 na Boleyn Ground 30 listopada 2010, pokrzyżowała te plany w piątej rundzie.
19 grudnia 2010 Sir Alex Ferguson został najdłużej prowadzącym managerem w historii Manchesteru United, pobijając rekord Sir Matt Busby’ego który wynosił 24 lata, 1 miesiąc i 13 dni[1].
1 lutego 2011 roku United wyrównało swój rekord w ilości meczów bez porażki do 29, po zwycięstwie nad Aston Villą na Old Trafford. Ta świetna passa zakończyła się w meczu z Wolverhampton 1-2 5 lutego 2011. Była to pierwsza porażka w lidze od przegranej z Chelsea 3 kwietnia 2010 r.
United odpadło w półfinale Pucharu Anglii przegrywając z Manchesterem City 0-1 na Wembley 16 kwietnia 2011.
14 maja 2011 po remisie z Blackburn Rovers na Ewood Park zapewnił sobie 19 tytuł mistrza Anglii który odebrał 22 maja na Old Trafford pobijając pod tym wzgledem Liverpool który miał ich 18.
United konkurowało również w Lidze Mistrzów po raz 15 z rzędu. W finale z Barceloną 28 maja 2011, przegrało 3-1

« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2014, 01:36:06 wysłana przez undertaken »
Warriors by undertaknen

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
Odp: Fifa Manager - > Manchester United 2011/2012 by under
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2014, 08:57:13 »
Dobrze zrobiłeś że nie skończyłeś z karierami. Manchester United jest dobrym wyborem, oby ta kariera była tak samo dobra co ta z NBA, powodzenia :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2014, 11:01:43 »
Manchester United to dobry wybór w dobrym sezonie. United mają coś do udowodnienia, Ferguson chce przejść do historii, a zespół chce triumfować w Lidze Mistrzów.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2014, 13:20:04 »

Wywiad z Sir Alexem Fergusonem:

CNN: Co prawda w poprzednim sezonie udało się wam sięgnąć po mistrzostwo ,ale to nie o to chodziło prawda?
SAF: Oczywiście oczekiwania względem nas były zupełnie inne choć kolejne mistrzostwo Anglii na pewno bardzo cieszy choć chceliśmy bardziej zaistnieć w lidze mistrzów.
CNN: Manchester ma swoim składzie gwiazdy ,ale to nie Leo Messi czy Cristiano Ronaldo czy tego brakuje misrzom Anglii?
SAF: Wszędzie słyszy się takie opinie ,ale to nie do końca jest tak mamy bardzo silny wyrównany zespół z Waynem Rooneyem czy Nemanja Vidićiem na czele ,ale media zawsze oczekuja spektakularnych nazwisk względem wielkich drużyn. Na pewno wymieniona dwójka robi różnice na boisku i nie ukrywam że sprowadzić kogoś z nich do siebie to moje marzenie ,ale wyciągnąć ich ze swoich klubów będzie niezwykle ciężkie.
CNN: Gdzie w tym roku wyjadą piłkarze United na zgrupowanie?
SAF: Myślę ,że miłą odmianą będzie ciepła Hiszpania ,gdzie przede wszystkim postawimy na fizyczność ,bo czeka nas długi ciężki sezon i na techniczność myślę właśnie że tego brak mojej kadrze ,poprawienia indywidualnych umiejętności poszególnym graczaom to priorytet a na te dwa warunki stawiam w tym sezonie.
CNN: Kto odejdzie z zespołu mówi się o lekkim zwężeniu kadry i sprowadzeniu jakiejś gwiazdy bądź uzupełnieniu jednym czy dwoma uznanymi nazwiskami.
SAF: Cóż wiecie tyle co ja(heh) ,ale to prawda mamy czterech bramkarzy i któryś na pewno nas opuści dalej także mamy za dużo napastników których nie potrzebuje w tym kierunku zmierzamy ,ale trzeba pamiętać także o tym co już mamy.
CNN: Jakieś konkretne nazwiksa?.
SAF: I tak się dowiecie więc czemu nie.. Ben Amos oraz Tomek Kuszczak  oraz Mame Diuf i Federico Macheda nad tymi nazwiskami na pewno zastanawiamy się najbardziej.
CNN: Na koniec co chciałby Pan osiągnąć w tym sezonie?.
SAF: Mówi się ,że nasz plan minimun to obrona mistrzostwa ,ale to przecież nie takie łatwe są Chelsea ,Liverpool czy też Manchester City z silnymi kadrami tak więc nie nastawiajcie się na łatwe zawody jest też puchar Anglii ,ale to schodzi na drugi plan ,bo chcemy wygrać ponownie lige mistrzów
Warriors by undertaknen

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Odp: Manchester United: By undertaken - Wywiad z SAF.
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2014, 15:35:50 »
Ferguson ja zawsze rzeczowo i bez pitu-pitu. Myślę, że jak United się zepnie, to może siągnąć po trzy korony. Warunki ma.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2014, 16:56:32 »
No ciekawe jak Ferguson poprowadzi w tym sezonie Manchester United. Ciekawy wywiad ale nie potrzebnie środkujesz tekst, lepiej jest gdy masz wszystko pisane od lewej strony.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2014, 16:57:07 »
Mecze towarzyskie:
Manchester United 4-0 Burnley
Manchester United 2-0 Millwall
Manchester United 7-1 Manchester United Res

Rosyjski nabytek Manchesteru.

W mediach było głośno o tym ,że SAF chcę podbić wszystkie fronty w tym sezonie i po to mu nowe nabytki a pierwszym z nich jest Rosyjski średokowy pomocnik lub też wysunięty 21-letni Alan Dzagoev ważący 70kg i mający 179-cm wzrostu ma wzmocnić, a także zwiększych konkurencję w zespole. AD podpisał 3-letni kontrakt na mocy którego zarobi 65-tys funtów tygodniowo choć nie wiadomo kiedy dostanie pozwolenie na grę. Alan w ostatnich trzech latach dla zespołu z Moskwy strzelił 23-gole w 88-meczach i jest wschodzącą gwiazdą tamtejszych boisk.
''- Jestem niezmiernie szczęśliwy z tych przenośin ,bo chciałem wskoczyć punkt wyżej w swojej seniorskiej karierze a przenosiny z CSKA do MU to dla mnie ogromna szansa którą chcę wykorzystać''. Za byłego gracza CSKA włodarze ''Czerwonych diabłów'' zapłacili 13,5 milona euro.

Ibrakadabra w United!.

Drugim i chyba ostatnim poważnym wzmocnieniem jest dopiero co niedawno sporowadzony przez AC Milan Zlatan Ibrahimović za którego uwcześni włodarza zapłacili 19,2 milona euro ,teraz United sięgneli do klubowej kasy jeszcze głębiej i wyłóżyli za reprezentanta Szwecji 26,5 milona euro.
Ibrakadabra ma już 29-lat i mierzy 192 cm wzrostu ,ma także 84 kg. Szwed w poprzednim sezonie strzelił 14 bramek w 29 spotkaniach wcześniej udanie występował Interze Mediolan czy też Juventusie Turyn nie powiodło mu się jedynie w Hiszpańskiej Barcelonie choć zdaniem wielu nie do końca tak było.. Ibrahimović będzie zarabiał 105 tys funtów tydoniowo za 3 letni kontrakt.
''We Włoszech zawsze czułem się szczęśliwy choć czułem potrzebe zmiany otoczenia ,bo zdobyłem tam już wszystko co możliwe a pragnę tylko jednego.. Unieść puchar ligi mistrzów. Zrobię wszystko co w mojej mocy by tak się stało a United na pewnod daje mi więsksze możliwości niż mój poprzedni klub.''

Najlepsza możliwa jedenastka według Angielski mediów na ten sezon.

Podsumowanie transferów:

Kapitanowie klubów w BPL.
Warriors by undertaknen

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
Odp: Manchester United: By undertaken - Nowe nabyki + inne ciekawostki.
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 01, 2014, 17:18:32 »
Ibra do Manchesteru United? troche nie realny transfer, no ale to tylko gra. Dzagoev dobry wybór mam nadzieje że szybko się wgra do składu Czerwonych Diabłów.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Odp: Manchester United: By undertaken - Nowe nabyki + inne ciekawostki.
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 01, 2014, 17:19:21 »
Zaimponowałeś mi tymi transferami. Ten rusek nie za bardzo mi do ManU pasuje, ale Ibra... ciekawe jak dogada się z Wazzą.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
Odp: Manchester United: By undertaken - Tylko remis z WBA
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2014, 20:37:32 »
Jest troche literówek które trzeba poprawić a co do samego meczu to wynik nie zachwyca, graliście ze słabym rywalem a wyrządził wam wielką krzywde.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: Manchester United: By undertaken - Tylko remis z WBA
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2014, 21:17:59 »
Zaskoczyłeś mnie tym transferem - naprawdę... Ale to jest właśnie urok karier :) Opisów jeszcze nie czytałem, ale spojrzę na Twój freestyle ;)
" border="0" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Odp: Manchester United: By undertaken - Podsumowanie 1 i zapowiedź 2 ,
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 02, 2014, 09:41:31 »
A więc od początku:
Wybrałeś sobie dobry klub do prowadzenia kariery. Powrót do tamtych sezonów to ciekawa opcja. Był jeszcze Ferguson i ten dobry Manchester, a teraz wszyscy wiedzą co się z nimi dzieje.
Transferami to nie powiem zaskoczyłeś chyba wszystkich. Ściągnięcie perspektywicznego Alan nie jest zaskoczeniem, bo jest dobrym piłkarzem i jedynym jego problemem może być aklimatyzacja. Ciekawe jakie plany z nim wiąże Sir Alex. Ibrahimović to już co innego. Moim zdaniem transfer realny. Ibra lubi "skakać z kwiatka na kwiatek" i nie widzę w tym transferze nic nadzwyczajnego. Jest bardzo dobrym piłkarzem i może być dużym wzmocnieniem.
W tym sezonie powinniście powalczyć o najważniejsze cele bo macie do tego predyspozycje. Jednak już pierwszy mecz zaliczony w formie falstartu. Mimo wszystko sądzę, że była to tylko jednorazowa wpadka. Martwi, że żaden z waszych reprezentantów nie znalazł się w "11" kolejki, ale widocznie nikt nie zasłużył. Przed wami ciężki mecz, ale obstawiam wasze zwycięstwo 2-0 ;)

Kariera pod względem graficznym bardzo dobra. Estetyka, zwięzłość to się liczy. W tekstach natrafiłem na kilka literówek, ale nie znaczących. Obyś karierkę pociągnął jeszcze dłużej niż poprzednią :D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Stary dobry Manchester sezon zaczyna remisem, ale za Fergusona to zawsze zaczynali kiepsko, a potem się rozkręcali, więc się nie obawiam. Ibrahimovic musi być powoli wprowadzany do zespołu, jednak mogą być konflikty, bo on zawsze chce być tym pierwszym, a Ronney również lubi liderować.
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Kariera nieaktywna już od 21 dni. Zostaje przesunięta do archiwum. W celu jej dalszego kontynuowania, wystarczy wiadomość PW do moderatora działu.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer