Autor Wątek: Konkurs na najlepszą karierę miesiąca pesleague.pl: kwiecień- Wyniki i nagrody  (Przeczytany 2372 razy)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Regulamin głosowania na karierę miesiąca:

1. W konkursie biorą udział wszystkie kariery, które są obecnie w dziale (nie obowiązuje limit postów)
2. Osoby wybierające najlepszą karierę miesiąca głosują na cztery ich zdaniem najlepsze opowiadania.
3. Swój wybór dokonujemy oddając głos na 1 miejsce, 2 miejsce, 3 miejsce i 4 miejsce. Za 1 miejsce kariera otrzymuje 10 punktów, za 2 miejsce otrzymuje 7 punktów, za 3 miejsce otrzymuje 4 punkty, a za 4 miejsce otrzymuje 1 punkt.
4. Trzy najlepsze kariery zostaną wpisane do tematu "Karierowe Hall of Fame"
5. Za trzy pierwsze miejsca przyznawane są userbary
6. Kariery nieaktywne nie są brane pod uwagę (tzn: jeśli są w archiwum lub nie są kontynuowane od 20 dni)

3 maj (11:00) - 5 maj (19:00) głosowanie
6 maj oficjalne wyniki i przyznanie nagród
7 maj zamknięcie wątku

Kariery biorące udział:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Kwiecień pod względem ilości karier przebił wszystkie poprzednie miesiące i można być z tego powodu zadowolonym. Niestety tym razem frekwencja głosujących okazała się bardzo mała i przez to nie emocjonowaliśmy się tym konkursem aż tak bardzo. Niemniej liczymy na poprawę już w maju.
Wyniki nie pozostawiają złudzeń; na szczycie znalazła się kariera Manchesterem United pisana przez Nederlanda, który tym samym zaliczył niezły powrót. Na drugim stopniu podium uplasowała się Borussia Dortmund prowadzona przez espona. Na trzeciej lokacie umiejscowił się Artur7 z jego losami Realem Madryt. Warto wspomnieć, że bezkonkurencyjni w poprzednich miesiącach "Królewscy" tym razem uznali wyższość innych, lecz nie oznacza to końca walki o kolejne zwycięstwa. ;) Tuż za podium drugi raz z rzędu znalazł się Pentoza z jego "Boro", którzy będą walczyć w kolejnym miesiącu o podium, tak jak o Ligę Europejską :) Kolejne miejsca zajęły Manchester United- łysego, Lech Poznań-Filipa oraz Real Sociedad- Patrica. Niestety przez małą ilość głosujących pozostałe projekty nie zostały nagrodzone punktami, więc życzymy im powodzenia, a zwycięzcą gratulujemy. Mamy nadzieję, że już za miesiąc frekwencja głosujących będzie większa :D

Nagrody:

« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2014, 16:06:37 wysłana przez espon »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
Odp: Konkurs na najlepszą karierę miesiąca pesleague.pl: kwiecień
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2014, 14:44:18 »
Karier było dużo, co mnie cieszy. Zostało na stałe mniej, ale cały czas jest ruch w dziale, więc jest OK. Wybór w tym miesiącu jest dosyć trudny, ale cóż - decyduję się zagłosować na takie oto kariery:

1. Manchester United by Nederland - bardzo dobry język i stylistyka, z czego słynie Nederland. Chętnie zaglądam do tej kariery, jest ciekawa i dobrze się to czyta.

2. Borussia Dortmund by espon - ostatnio podwyższyła swoje loty. Autor cały czas stara się ją urozmaicić, jest robiona solidnie, nie na "odpie*ol się". Gratuluję.

3. Los Galacticos 2006 by Artur7 - w ostatnich dwóch miesiącach bezdyskusyjny numer jeden. Teraz jest trochę mniejsza częstotliwość dodawania postów, ale nie dlatego spada na trzecią lokatę. Jak dla mnie obniżyła swój poziom, sorry Artur.

4. jeszcze czwarte miejsce zapomniałem  :) Middlesbrough by pentoza - cały czas na solidnym poziomie.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2014, 15:20:35 wysłana przez hose444 »
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2014, 15:03:06 »
Hose jeszcze pozycja czwarta ;d

1. Middlesbrough by pentoza - podoba mi się ta kariera pod względem pisarskim w formie takiego ''forum'' nie wiem jak to inaczej nazwać.
2. Borussia Dortmund by espon - twoje kariery espon zawsze są dla mnie solidne i dobrze opisane, tak samo jest przy tej.
3. Los Galacticos 2006 by Artur7 - Jestem tego samego zdania co poprzednik: kariera spadła troche z tonu, ale wielkie gratulacje za wytrwałość :D
4. Czerwone Diabły by LysyKKS - twoją kariere lysy czyta mi się przyjemnie i jest bardzo ''profesionalna'' jednak myślę, że czegoś brakuje w niej.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2014, 15:12:18 »
Jak dla mnie obniżyła swój poziom
W czym? Jak dla mnie to jedno i to samo i nie mówię, że na wysokim poziomie, więc ciekawi mnie w jakim aspekcie obniżyła poziom
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2014, 15:13:24 »
W czym? Jak dla mnie to jedno i to samo i nie mówię, że na wysokim poziomie, więc ciekawi mnie w jakim aspekcie obniżyła poziom

Każdy ma swoje zdanie Artur musisz to uszanować.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2014, 15:21:28 »

Takie mam odczucia, może już za bardzo się do niej przyzwyczaiłem, a właśnie ten element "klimatu" mnie tam wciągał.
" border="0

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 03, 2014, 15:52:51 »
Ja nie pytam o Twoje odczucia, tylko potwierdzenie swojego zdania i wskazanie konkretnego/ych elementu/ów, bo jako autora mnie to ciekawi :)

Każdy ma swoje zdanie Artur musisz to uszanować.
Niemam z tym problemu. Odniosłeś się do wypowiedzi hose, ale jakbym poprosił Cię o rozwinięcie "Twojej" myśli
kariera spadła troche z tonu
to miałbyś pewnie problem - to się nazywa mieć własne zdanie...?

I nie zrozumcie mnie źle, bo mogliście nawet nie uwzględnić mojej kariery, ale jak już coś mówimy, to róbmy to konkretnie - bez lania wody jak w komentarzach pod karierami ;)
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 03, 2014, 16:52:29 »
dobra nie zrozum mnie źle, ale skończ już temat....

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2014, 17:00:48 »
Raczej nie wypada tak mówić, do kogoś kto bardzo dużo zrobił dla tego forum.

Ja nie pytam o Twoje odczucia, tylko potwierdzenie swojego zdania i wskazanie konkretnego/ych elementu/ów, bo jako autora mnie to ciekawi :)
No właśnie Ci napisałem. W tym miesiącu bardziej zaciekawiły mnie inne kariery. Stylistycznie czy graficznie jest u Cb OK.
" border="0

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 03, 2014, 17:09:11 »
Ty chyba takich dyspozycji wydawać nie będziesz

Ironia losu, że do dyskusji włącza się osoba, która narzeka na bezproduktywne komentarze pod swoją karierą, a sama zostawia schemat w stylu "zawodnik x,y,z spisał się świetnie i strzelił", "jest zwycięstwo", "spadek formy", "dobra/zła lokata w tabeli"

Raczej nie wypada tak mówić, do kogoś kto bardzo dużo zrobił dla tego forum.
W tym miesiącu bardziej zaciekawiły mnie inne kariery.
Gdybyś napisał to od razu, to nie byłoby żadnej dyskusji (w dodatku z kolegą wyżej ::)). Ale skoro stwierdziłeś, że "obniżyła swój poziom", to jako autor chciałem wiedzieć w czym - proste
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 03, 2014, 17:58:36 »
Po prostu napisałem co myśle o tej całej śmiesznej sytuacji.

"zawodnik x,y,z spisał się świetnie i strzelił", "jest zwycięstwo", "spadek formy", "dobra/zła lokata w tabeli"
co do tego zdania, nigdy jeszcze tak nikomu nie napisałem :) Przeważnie zawsze mój komentarz odnosi się głębiej do tematu niż jak Ty napisałeś...

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 03, 2014, 19:12:19 »
Jakieś śmiesznej sytuacji...? Tej, że odnosisz się do zdania osoby nie wiedząc nawet co ma na myśli?
co do tego zdania, nigdy jeszcze tak nikomu nie napisałem :) Przeważnie zawsze mój komentarz odnosi się głębiej do tematu
Napsiałem, że piszesz takimi schematami. Dajesz komentarze, które bazują na tym co jest oczywiste i nic nie wnoszą. A jeżeli odnoszą się głębiej do tematu, to najlepszy komentujący miesiąca powinien zaraz zostać redaktorem naczelnym porządnej gazety piłkarskiej... ;)
" border="0" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 03, 2014, 19:39:08 »
Panowie! Myślę, że sprawa została wyjaśniona, więc zakończcie temat i głosujmy na kariery ;)

1. Manchester United by Nederland- teksty, grafika, przejrzystość- wszystko to na bardzo wysokim poziomie. Kariera bogata w staż i nadal utrzymująca się w karierach. Projekt niezwykle dobry i oby trwał jak najdłużej.
1. Los Galacticos- kariera, która w poprzednich miesiącach była na wyraźnym prowadzeniu ma teraz większą konkurencję, lecz według mnie także zasługuje na pierwszą lokatę. Nie uważam, że obniżyła poziom, gdyż nadal jest taka sama i nic się tam nie zmieniło, a jedynie przybyło konkurentów. Mimo wszystko kariera, która na tym forum najbardziej przyciąga moją uwagę i z chęcią tam zaglądam
3. Lech Poznań by Filip98- kariera moim ulubionym klubem, lecz nie z tego powodu umieszczam ją na trzeciej pozycji. Pomimo przytrafiających się błędów w tekstach jest wszystko dobrze poukładane. Oby tylko zagościła na dłużej i nie kończyła się po kilku postach. Byłoby jeszcze lepiej, gdyby jej autor w swoich komentarzach u innych pozostał bardziej miły i w niepotrzebnych sytuacjach nie pisał "głupot", więc liczę na poprawę.
4. Real Sociead by Patric- kariera także bogata w estetykę i ogólnie bardzo mnie zachęca do czytania, lecz mimo iż postawiłby ją na wyższym miejscu to jednak pozostałe minimalnie ją wyprzedzają.

Kwiecień przebił marzec i był lepszy pod względem frekwencji, lecz zauważyłem, że kilka karier od paru dni nie jest aktywna i oby nie wróżyło to niczym złym ;) Kilka innych karier do których zaglądam także zasługuje na pochwałę, lecz na wyróżnienia w formie głosowanie wszystkie miejsca już u mnie zajęta, więc trzeba poczekać do przyszłego miesiąca. Powodzenia

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.01.2014r.
    • twitter
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2014, 00:33:02 »

"zawodnik x,y,z spisał się świetnie i strzelił", "jest zwycięstwo", "spadek formy", "dobra/zła lokata w tabeli"
co do tego zdania, nigdy jeszcze tak nikomu nie napisałem :) Przeważnie zawsze mój komentarz odnosi się głębiej do tematu niż jak Ty napisałeś...
Do bólu przypominasz mi pewnego usera. Kiedyś tu był, teraz chyba go już, przynajmniej pod tym nickiem, nie ma.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2014, 09:45:22 »
Do bólu przypominasz mi pewnego usera. Kiedyś tu był, teraz chyba go już, przynajmniej pod tym nickiem, nie ma.

Jeśli kierujesz się tym, że to ja niby jestem tym userem to jesteś w błędzie.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 05, 2014, 16:25:37 »
Od razu mówię, że praktycznie nie czytałem w tym miesiącu karier... Po prostu nie mogę się wkręcić w czyjeś opowiadanie - nie wiem czumu... Więc będę pewnie nieobiektywny

1. BVB - espon
2. MU - lysy
2. MU - Nederland
4. Boro - pentoza
" border="0" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Autor wątku
Wyniki w pierwszym poście! Gratulacje dla wszystkich, lecz szkoda tak małej frekwencji. Liczymy na poprawę w przyszłym miesiącu ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer