Autor Wątek: PES 2015 - Newsy, Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 496916 razy)

Offline dBlasi

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 01.11.2011r.
  • Gram w: PES 2018
Odp: PES 2015 - Newsy, Dyskusje, Opinie
« Odpowiedź #2440 dnia: Listopad 18, 2014, 09:57:59 »
Dokładnie tak jak lolek01 mówi - mój tv został już przetestowany na różne sposoby jeśli chodzi o input laga - grałem w niejedną grę na konsoli i nie doświadczyłem takich problemów, które ewentualnie łatwo zauważyć przy ścigałkach lub innych grach sportowych.
Przestańmy zwalać na konfiguracje PC czy na TV....czy na internet i odblokowane porty skoro problemy pojawiają się tylko przy "specjalnej troski" PESie - come on......
Zastanówcie się ile razy w grze użyliście wślizgu i dlaczego tak rzadko :D

Powiedziałeś lolek dokładnie jak jest w online - gra z przypadku totalna - nikomu nie chce się mozolnie pracować nad podaniami bo to jest przypadek czy akurat kamera nam pokaże przeciwnika który się czai za plecami lub czy w ogóle gra odpowiednio zinterpretuje nacisk podania co już wpienia niemiłosiernie - gra nagminnie podaje tam gdzie nie powinna - leciutki nacisk posyła długą w różne miejsca.
W związku z powyższym ludzie na oślep walą długie do przodu.
A to że "mpoesp" strzela inaczej w ogóle o niczym nie świadczy- bo tendencje ogólne sa inne  - w ogóle to nie pytam na jakiej platformie grasz i czy oflline...

Uważna gra w obronie nie istnieje - miałem sytuacje gdzie piłka po strzale przeciwnika stała 4 metry bezpańska i 3 obrońców łącznie z bramkarzem się do niej nie ruszało a ja nerwowo zmieniałem L1 i do najbliższego piłki nie dało się przełączyć - podbieg koleś i dobił....

W pesa 2014 przestałem grać i się łudzić że coś naprawią - ale skoro mówicie że naprawili to kurde pozostaje mi się modlić....

Trzeba jednak zauważyć że większe problemy AI pojawiają się przy grze lagowej - kod gubi się przy lagach znacznie bardziej.

vanwakabajaszi - w online zapiernicza bo to złudzenie przez zbliżoną i nienadążającą kamerę.

Jeszcze jedno zdanie co do muzyki - to takie naprawdę fajne jak w kółko macieja gra 10 hitów z radia zet??? Zdecydowanie bardziej wolałem unikatowe soundtracki przed 2014, w których nie dość że kawałków było więcej to konami potrafiło wynaleść fajne perełki.

Bluzgałem na fife 15, ale pozostaje mi chociaż fifowski tryb współpracy (granie do 11 vs 11), który wciąż rajcuje, jeśli nie trafi się na debili :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2014, 10:12:02 wysłana przez dBlasi »
Steam: BlasiPL

Offline shacoon

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.11.2014r.
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #2441 dnia: Listopad 18, 2014, 11:47:48 »
No chyba spadłem poza pierwszą dziesiątkę, ale znudziło mi się narzekanie na Konami i PES-a, firma jest niereformowalna tak samo jak gra i nikt i nic na to nie poradzi. Pograłem dłużej i podziękowałem, to nie na moje nerwy :)

z racji ze połączenie z innymi użytkownikami nie działa gram z kompem którego drużyna to kopia drużyn użytkowników . praktycznie zawsze trafiam na taki team: C.Ronaldo. F.Ribéry , Götze , S.Ramos , M.Neuer czysto jest tez Ibra , pomimo ze kupiłem preorder mam tylko Özil a we wszystkich losowaniach trafiam totalne ochłapy , dlaczego nie moge normalnie kupic takiego zawodnika jakiego chce , przeciez to jest z dupy? loteria powaznie? .o co chodzi? i jeszcze ta opcja wyciagania dodatkowej kasy na wirtualne monety, ruch niczym z odcinka nowej serii south parka i darmowych gierek. popier*** ich do reszty

C.Ronaldo w poprzednich wersjach miałem po 2-3 miesiącach gry.

Osobiście gamplay na Fox Engine mi ni leży tzw fun factor najlepszy był w 2013 kiedy to było ciężko oderwać się od pada . zawodnicy na boisku zachowują się archaicznie niczym jakieś kukiełki (potykanie się , obijanie o siebie wygląda nie realistycznie)  , reakcje zawodników to już totalna porażka próba podania i oczekiwanie na wykonanie tego w 90% kończy się strata piłki przez odbiór przeciwnika jedyny plus tej wersji to chyba ścieżka dźwiękowa

PES R.I.P
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2014, 11:50:31 wysłana przez shacoon »

Offline Bober862

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 04.09.2013r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2442 dnia: Listopad 18, 2014, 12:44:19 »
z racji ze połączenie z innymi użytkownikami nie działa gram z kompem którego drużyna to kopia drużyn użytkowników . praktycznie zawsze trafiam na taki team: C.Ronaldo. F.Ribéry , Götze , S.Ramos , M.Neuer czysto jest tez Ibra , pomimo ze kupiłem preorder mam tylko Özil a we wszystkich losowaniach trafiam totalne ochłapy , dlaczego nie moge normalnie kupic takiego zawodnika jakiego chce , przeciez to jest z dupy? loteria powaznie? .o co chodzi? i jeszcze ta opcja wyciagania dodatkowej kasy na wirtualne monety, ruch niczym z odcinka nowej serii south parka i darmowych gierek. popier*** ich do reszty

C.Ronaldo w poprzednich wersjach miałem po 2-3 miesiącach gry.

Osobiście gamplay na Fox Engine mi ni leży tzw fun factor najlepszy był w 2013 kiedy to było ciężko oderwać się od pada . zawodnicy na boisku zachowują się archaicznie niczym jakieś kukiełki (potykanie się , obijanie o siebie wygląda nie realistycznie)  , reakcje zawodników to już totalna porażka próba podania i oczekiwanie na wykonanie tego w 90% kończy się strata piłki przez odbiór przeciwnika jedyny plus tej wersji to chyba ścieżka dźwiękowa

PES R.I.P

Dokladnie wydalem juz tez sporo kasy i najlepsze co trafilem to giroud a później huntelar. W ogóle jakaś paranoja że konsola i los decyduje o tym jakimi pilkarzami mamy grać. Jako fan MU chciałbym pograć di marią, falcao a nie ramseyem jakimś balantą

Offline vanwakabajaszi

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.11.2014r.
« Odpowiedź #2443 dnia: Listopad 18, 2014, 12:53:04 »
dblasi - raczej to nie wina kamery, bo u mnie kamera za wszystkim nadąża, po prostu sama rozgrywka jest szybsza coś jakby na +1

Jak widać ilu użytkowników tyle opinii  ;D
Ja ze swojej strony mogę dodać, że nie mam problemów z lagami, gra chodzi płynnie w trybie online, nie odczuwam specjalnej różnicy miedzy grą w sieci, a offline i gra mi się bardzo dobrze.
Irytuje na pewno sędzia i mnogość idiotycznych żółtych kartek.

Offline shacoon

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2444 dnia: Listopad 18, 2014, 12:59:26 »
Dokladnie wydalem juz tez sporo kasy i najlepsze co trafilem to giroud a później huntelar. W ogóle jakaś paranoja że konsola i los decyduje o tym jakimi pilkarzami mamy grać. Jako fan MU chciałbym pograć di marią, falcao a nie ramseyem jakimś balantą

poczekam jeszcze do niedzieli może cos sie zmieni poprawi jeśli nie będzie do sprzedania

@oonie

• Gość
« Odpowiedź #2445 dnia: Listopad 18, 2014, 13:17:50 »
Koniec ery Pro Evolution Soccer na PC. Drugi raz z rzędu gra nie jest odpowiednio zoptymalizowana. Nie łudzę się, że za rok za dwa będzie tak jak kiedyś pod względem grywalności na stacjonarki. A to była najbardziej wyczekiwana przeze mnie część kopanki od kilku miesięcy dzień w dzień wchodziłem czytałem niusy, a tu takie rozczarowanie.

Trzeba sobie powiedzieć jasno Konami stawia tylko na konsole te NG. Do rzeczy gra jest pozbawiona klimatu. Zacznę od minusów:
- brak wyjścia piłkarzy na boisko
- gameplay
- druga połowa piłkarze już opadają z sił
- murawa
- kibice to skupisko pikselów
- zawodnicy cieszący się po golu machają rękami jakby mieli złamane w łokciu
- liczba stadionów
- co faul to prawie żółta kartka

Wracając do moim zdaniem ostatniej najlepszej części na PC czyli PES 2013 to 15 wypada bardzo blado. Konami bardzo umiejętnie kontynuuje wypuszczanie takiego tytułu nie przykładając wielkiej wagi do PC. Rozumiem, że piractwo, że konsole ale taka marka jak PES to wstyd wypuszczać takie serie jak 2014 i 2015.

+ jest ich nie wiele, ale pierwszy to soundtrack
+ zachowanie się bramkarzy przy dobitkach

Cóż trzeba grać dalej w PES 2013 :)

Offline sakrama

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.12.2011r.
« Odpowiedź #2446 dnia: Listopad 18, 2014, 13:20:39 »
Wczoraj dotarla do mnie gra z ultimy. Troche to trwalo, ale oplacalo sie czekac :)

W wersji na PS4 gra jest rewelacyjna.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #2447 dnia: Listopad 18, 2014, 13:52:31 »
- brak wyjścia piłkarzy na boisko

I tak po pewnym czasie każdy to przełączał.

- gameplay

O.o

- druga połowa piłkarze już opadają z sił

Tak się kończy duszenie klawisza sprintu i podania :)

- murawa

Co z nią nie tak?

- kibice to skupisko pikselów

Wróć do PESa 2013 i tam oglądaj za to pięknych kibiców :)

- zawodnicy cieszący się po golu machają rękami jakby mieli złamane w łokciu

O.o

Ty masz coś złamane na mózgu.

- liczba stadionów

Ok. Mogłoby ich być więcej.

- co faul to prawie żółta kartka

Po raz kolejny wspomnę o duszeniu klawisza podania :) Trzeba się tego nauczyć.

Wiadomo, że każdy może napisać swoją opinię, ale tak bzdurne posty to przesada.

Offline shacoon

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2448 dnia: Listopad 18, 2014, 14:04:36 »
nie wiem mpoesp co sie tak cisnieniujesz @oonie pisze jakie ma wrażenia ja mam podobne, pes 2013 do tej pory najlepsza wersja po pes 6

ps. prawdopodobnie znow trzeba bedzie czekac 6 lat na kolejna dobra wersje i za pewne bez Fox Engine
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2014, 14:08:00 wysłana przez shacoon »

@oonie

• Gość
« Odpowiedź #2449 dnia: Listopad 18, 2014, 14:25:22 »

Grzeczniej Cwaniaczku siedzący przed komputerem u mamusi na garnuszku.

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #2450 dnia: Listopad 18, 2014, 14:25:33 »
Mnie w PES'ie najbardziej wkurza tryb online. Bardzo często gra się zamyka podczas meczu towarzyskiego online, lub w jakichś turniejach nie mogę w ogóle połączyć się z przeciwnikiem. Gra według mnie powinna mnie status alpha, bo do bety jeszcze jej brakuje.

Na plus na pewno gameplay (bez input laga gra się przyjemnie).

Szkoda że w tym roku nie będzie patcha PESEDIT, bo wkurzają mnie też nazwy klubów i piłkarzy.

Mamy 2015 rok, a sensownej gry piłkarskiej - brak.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #2451 dnia: Listopad 18, 2014, 14:33:48 »
Mnie w kibicach najbardziej drażni atak klonów. Strzelę bramkę a tu pokazują trybunę i każdy kibic wykonuje ten sam ruch w tym samym momencie, paranoja totalna
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #2452 dnia: Listopad 18, 2014, 14:55:23 »
@oonie mpoesp powściągnij słowa bo grzecznie przeczekasz pewien okres od forum :) bez spin proszę
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2014, 15:00:11 wysłana przez by.production »

Offline messiajah80

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 21.09.2013r.
« Odpowiedź #2453 dnia: Listopad 18, 2014, 15:01:35 »
W końcu po 4 dniach udało się trochę pograć online. Przyznam się, że chodzi płynnie, nie widzę różnicy między offline a online.
Pograłem w myClub, fajny tryb, póki nie trafiasz na koksa Ibrahimovicia, któremu wchodzi każdy strzał i cała taktyka przeciwnika to podania do niego ;)
Faktycznie irytuje sędzia, za łatwo daje kartki. Zwody za wolne, ale laga w samych reakcjach typu podanie, strzał brak co cieszy.
Trzeba grać taktycznie, ustawiać się, bo jak latasz na wariata z wciśniętym speedem to połowa zespołu nie żyje w przerwie ;)
Ogólnie nie jest źle jeśli chodzi o PC. Gra mi się lepiej niż w 13 czy 14.
Trochę poćwiczę i w przyszłym miesiącu przesiadam się na PS4 :)

stanek1983

• Gość
« Odpowiedź #2454 dnia: Listopad 18, 2014, 15:03:13 »

What are the reasons for this decision?

Editing since PES 2014 is extremly difficult and even more time consuming than before. Together with the general reduced interest in the game on PC through the years, we are not finding the same motivation as before to do a PESEdit 2015 Patch.

Constant stealing of our work (database, kits, stadiums) by other patches and re-uploading of our PES patches via torrents and on websites unapprovedly did make the decision to stop patching much easier.

The general quality of PES 2015 and especially PES 2014 combined with Konami's complete disinterest in the PC version: the quality gap to the PS4 version and the incredibly poor performance even on high-end PCs is simply disappointing, not to mention hundreds of errors in the database, ingame faces and kits, as well as the recurring lack of stadiums.

We started PESEdit.com Patches back in 2009 and these years have been great fun before everything else. Just lately the negatives have outweighed the positives and we feel now is the right time to end it.

Info z strony pesedit. Ojoj biedaczki.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #2455 dnia: Listopad 18, 2014, 15:15:50 »
Grzeczniej Cwaniaczku siedzący przed komputerem u mamusi na garnuszku.

Hahaha :D Lubię takie odpowiedzi, zawsze mnie one bawią. :)

by.production postaram się być grzeczniejszy, już nic nie piszę.

Offline pavulon666

• II - ligowiec
  • Na forum od: 03.10.2012r.
« Odpowiedź #2456 dnia: Listopad 18, 2014, 15:20:50 »
I tak po pewnym czasie każdy to przełączał.

O.o

Tak się kończy duszenie klawisza sprintu i podania :)

Co z nią nie tak?

Wróć do PESa 2013 i tam oglądaj za to pięknych kibiców :)

O.o

Ok. Mogłoby ich być więcej.

Po raz kolejny wspomnę o duszeniu klawisza podania :) Trzeba się tego nauczyć.

Wiadomo, że każdy może napisać swoją opinię, ale tak bzdurne posty to przesada.
ma sto procent racji z zarzutami a jak ktoś nie dostrzega wad to jest takie okreslenie na f konczy sie na boy sobie dopisz. Masz problem z krytyką gierki w którą grasz??? to niepokojace i infantylne jesli nie umiesz merytorycznie odpowiedzieć.

Swoja drogą  dzis kupilem wersje PC dla gaameplaju i tylko dla niego bo tak poza tym sa bledy ktore ewidetnie należy wytknąć. Chyba że ktoś nie wydaje swoich zarobionych pieniedzy albo sam nie zarabia. by pes byl coraz lepszy trzeba bledy usuwac a nie sie na nie godzić.

wejscia druzyn akurat były ważne a co do zmeczenia całą drużyną nie biega sie w kółko sprintem i tak to zmęczenie jest.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2014, 15:27:56 wysłana przez pavulon666 »

Offline lolek01

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #2457 dnia: Listopad 18, 2014, 15:31:01 »
ma sto procent racji z zarzutami a jak ktoś nie dostrzega wad to jest takie okreslenie na f konczy sie na boy sobie dopisz.
 dzis kupilem wersje PC dla gaameplaju i tylko dla niego bo tak poza tym sa bledy ktore ewidetnie należy wytknąć.

Konami od wydania 2014, przez pierwszą część roku pracowała nad patchami naprawiającymi 14. Przez kolejną część roku robili wersję pesa na next geny i x360/ps3. Następnie ciężko pracowali nad zrobieniem menu i skopiowaniem ultimate team z fify. A w ciągu ostatniego miesiąca przed premierą zrobili wersję na pc. I to by tłumaczyło, dlaczego wersje demo pojawiły się na konsole już miesiąc przed premierą, a tylko demo na pc nie. Bo jak wypuszczali demówki na konsole to wersja na pc była w powijakach. Tak sie bidule spieszyli, że zapomnieli o zabezpieczeniach :police: i teraz każdy może grać na piracie i może stworzyć sobie i milion kont online. :angel:

Offline gac88

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 20.10.2013r.
    • Status GG
« Odpowiedź #2458 dnia: Listopad 18, 2014, 15:35:37 »
What are the reasons for this decision?

Editing since PES 2014 is extremly difficult and even more time consuming than before. Together with the general reduced interest in the game on PC through the years, we are not finding the same motivation as before to do a PESEdit 2015 Patch.

Constant stealing of our work (database, kits, stadiums) by other patches and re-uploading of our PES patches via torrents and on websites unapprovedly did make the decision to stop patching much easier.

The general quality of PES 2015 and especially PES 2014 combined with Konami's complete disinterest in the PC version: the quality gap to the PS4 version and the incredibly poor performance even on high-end PCs is simply disappointing, not to mention hundreds of errors in the database, ingame faces and kits, as well as the recurring lack of stadiums.

We started PESEdit.com Patches back in 2009 and these years have been great fun before everything else. Just lately the negatives have outweighed the positives and we feel now is the right time to end it.

Info z strony pesedit. Ojoj biedaczki.

szkoda, ale jak ktoś lubi się bawić, może sobie sam PESa doprowadzić do jakiegoś porządku
prawdziwe nazwy drużyn:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

herby z łatwością można znaleźć na google grafika, najlepiej dopisując format png czyli wyszukujecie: "arsenal png", "chelsea png" itd

godzina zabawy i wszystkie herby i nazwy drużyn dla premiership i championship mam oryginalne

stroje to już zabawa dla ambitniejszych, ale też nie jakiś duży problem zrobić samemu stroje najpopularniejszych zespołów, Arsenalu, MC, Liverpoolowi, Chelsea czy reprezentacji Polski
zwłaszcza ze nie trzeba rysować samemu jak na PS2 tylko można wgrać tekstury z zewnętrznych plików

Offline lukaszkrk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.11.2014r.
« Odpowiedź #2459 dnia: Listopad 18, 2014, 15:38:01 »
Nie rozumiem tych zachwytów na tą gra, gracze PC cieszą że dostali grę lepszą od tragicznej poprzedniej wersji i są szczęśliwi. Przechodząc do meritum sprawy, piłkarze  w PES 2015 PC poruszają się po boisku jakby pływali w smole, zanim gość zrobi zwrot w drugą stroną, nie mając piłki przy nodze, to mija wieczność,  murawa to prostokąt zrobiony w paintcie (wiadomo grafika nie jest najważniejsza itd, tylko LUDZIE mamy prawie 2015 rok, murawa w PES 2011 na xbox360 wyglądała o niebo LEPIEJ, wiem bo grałem z kumplem całymi nocami). Nie miałem PES 2014 więc nie wiem jak się gra w ten SHIT(takie odniosłem wrażenie na temat tej gry z forum), jednak muszę stwierdzić, że żałuję tych 74 PLN wydanych na PES 2015, butelka whiskey byłaby o wiele lepsza.       

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #2459 dnia: Listopad 18, 2014, 15:38:01 »