TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Staff List
Zaloguj się
»
Dział Ogólny
»
Moja Kariera Pro Evolution Soccer
»
Archiwum Karier
(Moderatorzy:
Bartekeuro
,
Artur 7
) »
Manchester United FC
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
3
4
Do dołu
Autor
Wątek: Manchester United FC (Przeczytany 11231 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
plumber.
Amator
Autor wątku
Dostał Piw: 4
Na forum od: 19.01.2014r.
Odp: Manchester United FC
«
Odpowiedź #20 dnia:
Lipiec 08, 2014, 02:13:09 »
ten styl coś mi dużo podpowiada.
LOGOWANIE
LOGOWANIE
plumber.
Amator
Autor wątku
Manchester United FC
«
Odpowiedź #21 dnia:
Lipiec 09, 2014, 14:02:08 »
5 lipca 2014,
Odcinek trzeci
Przyszłość drużyny
Mistrzostwa Świata wciąż trwają, ale angielscy dziennikarze wciąż zajmują się tym, co się dzieje na Wyspach. Odpadnięcie z turnieju już w fazie grupowej osłodził im Wimbledon, ale tylko na chwilę, nawet nie na dwa tygodnie, bo zeszłoroczny triumfator tego największego tenisowego turnieju - Andy Murray - odpadł z niego bardzo szybko, w bardzo bolesny sposób. Teraz uwagę przyciąga głównie to, co dzieje się w Manchesterze United. Wszyscy zastanawiają się, czego van Gaal dokona w drużynie z Old Trafford. Nie jakich piłkarzy pozyska, ale jaką wybierze taktykę. To ma być kluczem do atrakcyjniejszej i przynoszącej efekty gry.
W bramce "Czerwonych Diabłów" oczywiście nie mamy co spodziewać się wielkich zmian. David de Gea z pewnością dalej będzie pełnił funkcję pierwszego bramkarza. Nie wiadomo jednak, co z drugim. Wiele mówi się, że Louis van Gaal zamierza sprzedać Andresa Lindegaarda, by szansę na grę mieli wychowankowie Manchesteru United - Ben Amos i Sam Johnstone. Zainteresowanie duńskim golkiperem wyraża ponoć West Ham United i Werder Brema. Więcej o odejściu Andresa mamy wiedzieć po powrocie van Gaala z Mistrzostw Świata.
Obrona to bardzo ciekawa formacja. Odeszli z niej Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Na dodatek, na dniach kontrakt z Juventusem ma podpisać Patrice Evra. Już wiemy, że środek defensywy zasilił Thomas Vermaelen z Arsenalu. To jednak ma być rezerwowy, gdyż van Gaal najczęściej ma korzystać z czwórki obrońców w następującym składzie: Rafael, Jones, Evans, Shaw. Jak widać, będzie to jedna z najmłodszych formacji defensywnych w Premier League. Wszyscy ci piłkarze, no z wyjątkiem Shawa, są obeznani w światowej piłce i nie powinni ulec presji. Brakuje jednak alternatywy dla prawego i lewego obrońcy, ale tym holenderski szkoleniowiec planuje zająć się w najbliższych okienkach transferowych, gdyż na tę chwilę są ważniejsze wzmocnienia.
Najciekawiej zapowiada się chyba rywalizacja w pomocy. Większość przewiduje, że van Gaal zdecyduje się na ustawienie 4-3-3, czyli trójką środkowych pomocników, rezygnując tym samym z prawego i lewego pomocnika. Tylko kto będzie grał w tej formacji. Jednego piłkarza już mamy, a mianowicie Andera Herrerę, który niedawno został pozyskany z Athletic Bilbao. Wspomagać go ma jeden z najbliższych transferów, czyli ktoś z trójki: Vidal, Carvalho, Kross. No a tym trzecim będzie zapewne któryś z obecnych zawodników. Mówi się, że Fellaini ma odżyć za van Gaala, niektórzy liczą na powrót do optymalnej dyspozycji Michaela Carricka. Gry na tej pozycji nie wyklucza również Wayne Rooney, który niegdyś mówił, że chciałby zagrać w przyszłości w środku pomocy. Jak postąpi van Gaal? Nie wiadomo. Jednak nie zdziwilibyśmy się, gdyby skorzystał jeszcze z jakiejś innej opcji.
Atak? To chyba największa broń Manchesteru United, która krótko po mistrzostwach pewnie zostanie wzmocniona Memphisem Depayem. Niewykluczone jest pozysanie Alexisa Sancheza, ale go kusi Arsenal, który ma jedną wielką przewagę - grę w Lidze Mistrzów. Angel di Maria już na pewno zostanie w Realu, gdyż Carlo Ancelotti powiedział, że wciąż widzi go w pierwszym składzie. Środkowym napastnikiem na pewno będzie Robin van Persie - ulubieniec Louisa van Gaala. Jeden ze skrzydłowych będzie właśnie ktoś z dwójki Depay - Sanchez. O grę na drugim skrzydle walczyć mają: Daniel Welbeck, Adnan Januzaj, Antonio Valencia, Wilfried Zaha oraz Javier Hernandez. Konkurencja rzeczywiście ogromna, ale każdy ma równe szanse.
To jednak tylko domysły, pewnie niektóre się sprawdzą, ale na pewno nie wszystkie. Wyjaśni nam się już 16 sierpnia, ale van Gaal pewnie będzie odkrywał karty już podczas bardzo ciekawego tournee. "Czerwone Diabły" podczas niego zagrają z LA Galaxy, Interem Mediolan, AS Romą oraz Realem Madryt.
LOGOWANIE
LOGOWANIE
przybyl.
Amator
Dostał Piw: 2
Na forum od: 04.07.2014r.
«
Odpowiedź #22 dnia:
Lipiec 09, 2014, 14:49:51 »
Bardzo jestem ciekaw jak Manchester United będzie się spisywać pod rządami Van Gaala. Poprzedni sezon był najgorszym od wielu lat i mam nadzieję, że nowy będzie o wiele lepszy.
espon
Junior
Dostał Piw: 26
Na forum od: 14.11.2012r.
"Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
Gram w: Fifa 14
«
Odpowiedź #23 dnia:
Lipiec 09, 2014, 16:43:29 »
Ciekawie będzie wyglądać ten sezon. Wszyscy zastanawiają się na taktyką i składem. Zobaczymy jak będzie grała jedna z najmłodszych defensyw. Oby bez wpadek, ale są zdolni i pewnie sobie poradzą. Zaryzykowałbym i zagrał 4-3-3 z Herrerą, Ronneyem i Vidalem w środku, jeżeli ten ostatni podpisze kontrakt. Najlepiej on by mi tutaj pasował. Atak? J-D-P Januzaj, Depay i Persie. Nie zakupowałbym już nikogo więcej, bo macie tutaj zawodników w obwodzie
Razer
Trampkarz
Dostał Piw: 10
Na forum od: 24.10.2009r.
«
Odpowiedź #24 dnia:
Lipiec 09, 2014, 21:21:23 »
Hmm moim zdaniem obrona nie zachwyca. Jones jest ekstra, ale Evans? :/ Powinniście postarać się o zmienników na boki obrony oraz podstawowego stopera. Konieczny jest również środkowy pomocnik. No... Van Gaal musi się jeszcze nieźle napracować, żeby wrócić z United do LM
NexaT
Prezes klubu
Na forum od: 27.12.2010r.
Life is football, football is Manchester United...
Gram w: Shogun: Total War
«
Odpowiedź #25 dnia:
Lipiec 09, 2014, 21:36:10 »
Evans to świetny obrońca, udowodnił to swoją grą, gdy Vidić złapał kontuzje. Od niego i Jonesa powinno ustalać się skład.
Razer
Trampkarz
«
Odpowiedź #26 dnia:
Lipiec 10, 2014, 01:11:33 »
Moim zdaniem mimo wszystko, jeżeli chcą osiągnąć coś w Europie, to Evans nie podoła. No ale może się mylę?
plumber.
Amator
Autor wątku
«
Odpowiedź #27 dnia:
Lipiec 10, 2014, 01:24:10 »
Ferguson swoją drogą nazwał Evansa jednym z najlepszych obrońców Premier League. Jego silną stroną jest przede wszystkim technika.
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2014, 01:26:03 wysłana przez Warrior
»
LOGOWANIE
LOGOWANIE
Razer
Trampkarz
«
Odpowiedź #28 dnia:
Lipiec 10, 2014, 02:11:37 »
Ferguson kupił Bebe za 7,5 mln funtów
Nie no żartuję, doceniam Fergusona, i to bardzo. W Lidze Mistrzów Evans jednak może nie dać rady. Chociaż to są tylko moje personalne przeczucia. Zresztą najpierw do tej LM musicie się dostać. Życzę Wam w tym powodzenia
plumber.
Amator
Autor wątku
Manchester United FC
«
Odpowiedź #29 dnia:
Lipiec 12, 2014, 12:01:01 »
12 lipca
Odcinek czwarty
Evra zawodnikiem Juve
Manchester United dzisiaj za pośrednictwem swojej strony internetowej potwierdził, że jeden z kapitanów "Czerwonych Diabłów" - Patrice Evra - odchodzi z klubu. Francuz przenosi się do Juventusu, w którym ma być piłkarzem pierwszego składu. W United musiałby się raczej ograniczyć do roli zmiennika Luke'a Shawa. Koszt transferu wyniósł ostatecznie prawie 8 milionów euro.
Evra spędził na Old Trafford niecałe osiem lat, w ciągu których sięgał po wiele trofeów. Wygrał pięciokrotnie mistrzowo Anglii, zwyciężył w Lidze Mistrzów, Pucharze Ligi Angielskiej czy w Klubowych Mistrzostwach Świata. Jego największym osiągnięciem jest znalezienie się w jedenastce roku UEFA. Lewy obrońca w niedawno udzielonym wywiadzie wspomniał, że jest zadowolony z transferu i w Juventusie spędzi najwyżej trzy lata. Wtedy planuje przejście na już zasłużoną emeryturę.
Odchodząc już od Evry i jego przenosin do Juventusu, "The Times" informuje, że Manchester United w przeciągu najbliższych 7 dni ma ogłosić dwa transfery. Chodzi Arturo Vidala, który ma zostać sprowadzony za 30 milionów euro i Naniego, którego przyszłość raczej nie będzie miała miejsce na Old Trafford. Drugie wzmocnienie to niebywały w poprzednim sezonie Angel di Maria. Argentyńczyk to kapitalny wybór na skrzydło, ale i czasem na pomoc. Krążą jednak plotki, że Louis van Gaal zdecyduje się na Memphisa Depaya, który jest młodszy i lepiej usposobiony ofensywnie. Na dodatek, Holender zna go bardzo dobrze, bo w końcu to dzięki niemu Depay zaistniał dla szerszej publiczności.
Do okresu przygotowawczego zostaje nam za to coraz mniej czasu. Louis van Gaal dziś wraz ze swoją reprezentacją rozgrywa mecz o 3. miejsce i tuż po nim przybędzie do Anglii. Według mediów, ale i słów samego trenera, nastąpi to w środę 16 lipca. Debiut Holendra jako nowego szkoleniowca Manchesteru United nastąpi dokładnie tydzień później podczas meczu w Ameryce z LA Galaxy. Później United w ramach drugiej edycji International Champions Cup zmierzą się 26 lipca z Romą, 29 lipca z Interem i 2 sierpnia z Realem. Być może dojdzie jeszcze do spotkania finałowego 4 sierpnia, ale zależy to oczywiście od wyników. Ostatni mecz towarzyski przed sezonem będzie miał miejsce na Old Trafford 12 sierpnia z Valencią.
LOGOWANIE
LOGOWANIE
Mejor
Prezes klubu
Dostał Piw: 13
Na forum od: 13.02.2010r.
Pan Nikt
«
Odpowiedź #30 dnia:
Lipiec 12, 2014, 15:12:35 »
Stało się to, na co od dawna mogliśmy być przygotowani. Odchodzi ikona wręcz Czerwonych Diabłów, bo około 300 meczów dla tego klubu nie rozgrywa wielu zawodników. Gdyby te plotki odnośnie Vidala i Di Marii okazały się prawdą i zawitaliby na Old Trafford byłyby to najlepsze możliwe wzmocnienia. Chilijczyk zdecydowanie lepiej panowałby w środku niż Fellaini, a Argentyńczyk w miejscu Naniego, który też prawdopodobnie was opuści, byłby pewnie nie do zastąpienia.
Razer
Trampkarz
«
Odpowiedź #31 dnia:
Lipiec 12, 2014, 19:41:36 »
Wow! Vidal i Di Maria... Dzieje się, dzieje... Co do Evry to stało się to, co była chyba nieuniknione. Nie jest on dla Was niezbędny więc nie powinniście szczególnie odczuć jego straty. Trzeba było jego dołączyć do Vidala, a nie Naniego...
fcbm18
Piłkarz A klasy
Dostał Piw: 0
Na forum od: 10.04.2010r.
«
Odpowiedź #32 dnia:
Lipiec 12, 2014, 20:12:07 »
Vidal i Depay, takie wzmocnienia bym widział prędzej niż Vidal i Angel. Angel to wspaniały gracz, ale Depay jest młodszy o 6 lat i przede wszystkim Louis zna bardzo dobrze młodziutkiego Holendra.
A Evrze wszystkiego najlepszego w Juve, dla mnie jest on legendą Manchesteru, 8 lat to bardzo dużo, był zawsze oddany i zaangażowany w walkę do samego końca. ;P
przybyl.
Amator
Dostał Piw: 2
Na forum od: 04.07.2014r.
«
Odpowiedź #33 dnia:
Lipiec 12, 2014, 22:13:23 »
To już nie będzie taki sam Manchester United jak kiedyś (Neville, Vidić, Ferdinand, Evra, Giggs, Nani, Edwin, Ronaldo) to oni jeszcze kilka lat temu tworzyli podstawe United.. ale coś się kończy, coś się zaczyna. ...
plumber.
Amator
Autor wątku
«
Odpowiedź #34 dnia:
Lipiec 12, 2014, 22:35:21 »
Proszę o głosy w ankiecie.
LOGOWANIE
LOGOWANIE
piotrl1997
Piłkarz A klasy
Na forum od: 04.07.2008r.
«
Odpowiedź #35 dnia:
Lipiec 13, 2014, 02:17:15 »
Dobrze że pozwoliłes odejść Evrze, odszedł jeszcze jako dobry zawodnik i tak zapamietają go kibice. Bo tak nieudanym sezonie jaki zafundował United, David Moyes, potrzebne jest przemeblowanie składu i to jest nieuniknione. Di Maria i Vidal to super piłkarze na pewno pod nich będziesz mógł zbudować świetny zespół na lata. Depay też jest dobrym zawodnikiem ale potrzebuje jeszcze trochę ogrania. Tak czy inaczej Van Gaal wie co robi i pozostaje czekać na mecze ligowe. Powodzenia!
espon
Junior
Dostał Piw: 26
Na forum od: 14.11.2012r.
"Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
Gram w: Fifa 14
«
Odpowiedź #36 dnia:
Lipiec 13, 2014, 11:44:39 »
Odjeście Evry może niektórych boli, ale trzeba zrobić miejsce młodszym. Skoro mają być wyniki to potrzebne są zmiany. Liczę bardzo na transfer Vidala i Di Marii, więc było już o nich powiedziane
hose444
Były członek Załogi
Dostał Piw: 42
Na forum od: 26.02.2011r.
Futbolomaniak
Gram w: PES 2016
«
Odpowiedź #37 dnia:
Lipiec 13, 2014, 12:12:53 »
Evra był od wielu lat zawodnikiem United, także na pewno mimo wszystko należy mu się kilka ciepłych słów. Przechodząc do Juventusu pokazuję, że nie chce jeszcze iść na piłkarską emeryturę oraz jeszcze pograć na dobrym, europejskim poziomie. Oczywiście będzie mu ciężko o pierwszy skład.
"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."
plumber.
Amator
Autor wątku
Manchester United FC
«
Odpowiedź #38 dnia:
Lipiec 14, 2014, 14:27:47 »
16 lipca
Odcinek piąty
"Za rok potrójna korona"
Louis van Gaal kilka godzin temu przybył do Manchesteru i zdążył już udzielić bardzo ciekawego wywiadu dla BBC. Holenderski menadżer przyznał, że ma on, tak jak klub, ma wielkie oczekiwania i zamierza jak najszybciej powrócić na szczyt. W tym sezonie liczy się wyłącznie walka o mistrzostwo kraju, a za rok potrójna korona, która zdaniem van Gaala jest bardzo możliwa.
"Klub jest bardzo dobrze zarządzany, nie ma tu żadnych problemów. Od strony technicznej nie ma się do czego przyczepić, a każdy piłkarzy, które mnie interesuje, jest możliwy do pozyskania. Ten klub ma wielkie ambicje, ja również, dlatego myślę, że będzie mi się tu dobrze pracować. Ostatnio nie było tutaj najlepszych wyników, ale od momentu mojego pojawienia się tutaj, nadejdzie dużo dobrych zmian. Nie chcę wydawać wielkich pieniędzy na gwiazdy, według mnie to bezsensu. Zdecydowanie bardziej wolę szkolić piłkarzy, którzy są tutaj lub pozyskiwać innych, tych mniej znanych, ale młodych i walecznych" - powiedział na początek van Gaal.
Zapytany o taktykę, przyznał: "Podczas mundialu próbowałem wielu ustawień, ale zdecydowanie najbardziej pasowało mi 5-3-2. Nie wiem, jaką taktykę tutaj zastosuję, bo Manchester United ma rzecz jasna innych piłkarzy niż reprezentacja Holandii. Potrzebuję trochę czasu, ale na szczęście do rozpoczęcia sezonu pozostał jeszcze miesiąc. Na razie wiem tyle, że zawodnicy będą musieli starać się na treningach, bo jeśli nie będą tego robić, zakończymy współpracę. Oczekuję tego, by piłkarze mnie słuchali. Myślę jednak, że nie będzie to dla nich problem, gdyż wiedzą, że wszystko, co tutaj będę robił, będzie miało pomóc temu klubowi".
Padło również pytanie o transfery, o których van Gaal wspomniał już w tym wywiadzie. Dziennikarz chciał jednak konkretnej odpowiedzi - ilu jeszcze piłkarzy przejdzie do Manchesteru. "Nie wiem, ilu dokładnie. Na pewno to nie koniec naszych ruchów, ale dokonamy jeszcze góra dwa wzmocnienia. Nie bądźcie tacy niecierpliwi, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, dowiedziecie się wszystkiego najpóźniej w przyszłym tygodniu. Na Internatonial Champions Cup chcę mieć już skompletowaną kadrę. Tylko to pozwoli nam walczyć o mistrzostwo, które chce zdobyć w tym roku". Zdziwiony pracownik BBC, zapytał, co zatem będzie planem na kolejny sezon. Holender odpowiedział mu krótko z uśmiechem na twarzy: "Potrójna korona".
Także trochę od van Gaala się dowiedzieliśmy, ale wiadomo, żadnych wielkich konkretów. Coraz więcej zaczniemy dowiadywać się podczas sparingów, a przede wszystkim wiele pokaże nam pojedynek w pierwszej kolejce Premier League na Old Trafford, kiedy to United podejmą Swansea.
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2014, 15:12:06 wysłana przez Warrior
»
LOGOWANIE
LOGOWANIE
fcbm18
Piłkarz A klasy
Na forum od: 10.04.2010r.
«
Odpowiedź #39 dnia:
Lipiec 14, 2014, 15:08:06 »
"Klub jest bardzo zarządzany" - zabrakło słowa chyba.
Odważne słowa Van Gaala, poważne czy nie to Manchester z takim trenerem i kadrą jak najbardziej ma prawo poważnie myśleć o takim obrocie sprawy.
TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer
«
Odpowiedź #39 dnia:
Lipiec 14, 2014, 15:08:06 »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
3