Autor Wątek: Manchester United FC  (Przeczytany 11281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2008r.
Odp: Manchester United FC
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 14, 2014, 15:08:32 »
No, no. Po takiej wypowiedzi trenera, kibice będą wymagać jeszcze lepszych wyników i na pewno mistrzostwa kraju w najbliższej przyszłości. Super to opisujesz ale wykryłem błąd

"Klub jest bardzo zarządzany"

EDIT: Kolega nademną też ogarnął xd
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2014, 15:10:33 wysłana przez piotrl1997 »

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.01.2014r.
    • twitter
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 14, 2014, 15:12:37 »
Dzięki za czujność. Poprawione.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 14, 2014, 15:26:00 »
Fajnie się zaczyna, można poczuć atmosferę odbudowywania wielkiej firmy. Van Gaal jakoś mi pasuje do United i chyba zawsze pasował. Jest antypatyczny, podobnie jak Ferguson, jednak chyba w nieco inny sposób i momentami mniejszym stopniu. Ambitne plany dotyczące potrójnej korony, nie powiem. Oczywiście pochwalam stawianie sobie przez Holendra ambitnych celów, ale czemu miałoby się to udać akurat za rok, kiedy ostatni raz Czerwone Diabły sięgnęły po trzy kluczowe trofea 15 lat temu? Wciąż przebrzmiewać będą z pewnością echa bolesnej transformacji po odejściu sir Alexa. Życzę Ci jednak z całego serca, żebym miał okazję odszczekać te słowa, bo to oznaczałoby bardzo długą i udaną karierę.

Podobają mi się dokonywane przez Ciebie transfery. Szczególnie cieszę się, że pozbywasz się Evry, bo od dobrych dwóch-trzech sezonów Francuz zdaje mi się mieć toksyczny wpływ na zespół. Shaw będzie niewyobrażalnie dużym powiewem świeżości - mam tylko nadzieję, iż aż tak młody wiek nie sprawi, że pierwsza jedenastka na Old Trafford go przerośnie. Umiejętności z pewnością młody Anglik ma nieprzeciętne, a styl gry atrakcyjny dla oka. Tym bardziej nie ufałbym jednak duetowi stoperów Evans-Jones. OK, pewnie wiesz lepiej, jakie mają umiejętności. Obaj panowie, zwłaszcza Evans, wydawali mi się jednak zawsze jacyś tacy... niepewni, bez charakteru, zbyt mali na wielkie sukcesy. Fajnie, że w zanadrzu będzie Vermaelen. Bardzo go cenię, ale nie oszukuj się - to, że Belg porzucił Arsenal mimo perspektywy kolejnego sezonu w LM nie jest oznaką miłości do United ani entuzjazmem spowodowanym przyjściem van Gaala. 29-latek był już od dawna rezerwowym i dyżurnym zastępcą kogoś z pary Koscielny-Mertesacker.

Wyłapałem kilka głupich błędów:

Holenderski menadżer przyznał, że ma on, tak jak klub, ma wielkie oczekiwania
Nie chcę wydawać wielkich pieniędzy na gwiazdy, według mnie to bezsensu.
Evra spędził na Old Trafford niecałe osiem lat
Evra przyszedł zimą 2006, więc spędził na OT aż osiem i pół roku. :P

PS. Ciekaw jestem, czy niechęć do kupowania gwiazd przez van Gaala pójdzie w parze z transferem Vidala/di Marii na Old Trafford. :P A Depay też odkryciem już nie zostanie, wszak to strzelec kilkunastu goli w minionym sezonie Eredivisie i dwukrotny zdobywca bramek na mundialu.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 14, 2014, 15:52:24 »
Wydaje mi się, że van Gaal przesadził trochę z tym rokiem do podwójnej korony.
Coś czuje, że Holender spróbuje przenieś warianty taktyczne z Holandii na Manchester i mam nadzieję, że tego nie zrobi. Czemu? Po prostu nie przekonuje mnie coś takiego.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • twitter
Manchester United FC
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 14, 2014, 18:55:42 »
bezsensu.
O, dzięki. To będę pamiętał już.

Evra przyszedł zimą 2006, więc spędził na OT aż osiem i pół roku. :P
No tak. Wiem, że od stycznia 2006 jest w MU, coś mi się pomyliło.

Wydaje mi się, że van Gaal przesadził trochę z tym rokiem do podwójnej korony
Potrójnej. ;)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 14, 2014, 22:32:27 »
Jak na razie Van Gaal mi imponuje. Jest pewny siebie i wie co robi, a to zawsze sobie cenie. Uważam, że potrójna korona już w kolejnym sezonie jest wielce prawdopodobna. Jeżeli w tym się odbudujecie i zdobędziecie mistrzostwo to nikt już nie będzie was lekceważył i o kolejne zwycięstwa znowu będziecie walczyć jak równy z równym, bo przecież tego po ostatnim sezonie oczekują kibice United

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 15, 2014, 00:51:24 »
Ambity ten van Gaal, ambitny... Moyes też był ambitny... Chociaż Moyes to przypadek szczególny i nie warto do tego wracać (co nie zmienia, że w Newcastle chętnie bym go widział ;D). Zobaczymy, czy te słowa przerodzą się w czyny, ale po takim fatalnym sezonie, myślę, że fanom wystarczy powrót do LM.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 15, 2014, 13:08:09 »
Widać, że nowy trener optymistycznie spogląda w przyszłość. Zdobycie mistrzostwa w przyszłym sezonie byłoby czymś niesamowitym dla United, po fatalnym poprzednim sezonie.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 15, 2014, 13:31:08 »
Holender jest kapitalnym taktycznie trenerem, a Manchester musi odkupić nieudany sezon, więc nie dziwi mnie to, że celują w potrójną koronę. I jak ułoży się gra Van Persiego, który pewnie dostanie dużo większą władzę niż u poprzednich trenerów.

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • twitter
Manchester United FC
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 16, 2014, 01:27:47 »
18 lipca
Odcinek szósty

Niedługo potwierdzenie kolejnego transferu

Jak zgodnie informują wszystkie media na wyspach, Marco Verratti, piłkarz Paris Saint-Germain, właśnie przybył do Manchesteru, by uzgodnić warunki kontraktu z 20-krotnym mistrzem Anglii. To bardzo zaskakujący transfer klubu z Old Trafford, który wcześniej był zainteresowany przede wszystkim Arturo Vidalem z Juventusu. Na przeszkodzie miał stanąć brak Ligi Mistrzów i więź jaką Chilijczyk czuje z włoskim zespołem. Wypada jednak nadmienić, że transfer Verrattiego nie jest jeszcze przesądzony, ale wydaje się być to kwestią kilku godzin.

Kwota transferu ma się zamknąć w 20 milionach funtów. PSG podobno zależało na sprzedaży Włocha, ponieważ na dniach zaprezentowani jako nowi piłkarze mają zostać Angel di Maria oraz Paul Pogba. Obiecujący środkowy pomocnik jest z pewnością wart o wiele więcej, biorąc tym bardziej pod uwagę jego wiek, ale już nie po raz pierwszy klub prowadzony przez bogatego właściciela, oddaje piłkarza za grosze.

Jeśli Verratti rzeczywiście zostałby piłkarzem Manchesteru, byłoby to czwarte wzmocnienie tego okienka. Ciekawe zatem, kto byłby tym ostatnim, piątym transferem, który też powinien zostać ogłoszony w ciągu kilku dni, bo już niedługo pojedynek z LA Galaxy. Zdaniem wszystkich mediów ma być to jakiś skrzydłowy i najczęściej wspomina się o Memphisu Depayu. Coraz więcej mówi się jednak o Jayu Rodriguezie, który nie pojechał na mundial po fantastycznym sezonie w Southampton. Powodem była oczywiście kontuzja, po której już niedługo nie ma być śladu.

Jeśli chodzi o kadrę, która wybierze się na tournee, Louis van Gaal poda ją do poniedziałku 21 lipca. Wiadomo już, że Robin van Persie dostał trzytygodniowy urlop, ale za to Wayne Rooney wraz ze swoimi wszystkimi kolegami z reprezentacji Anglii, Juanem Matą czy Davidem de Geą, będą do dyspozycji nowego trenera już od samego początku.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2014, 22:13:26 wysłana przez plumber. »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 16, 2014, 07:53:21 »
Skoro nie Vidal to Verratti. Jestem optymistycznie do niego nastawiony. Szkoda, że PSG porwało wam Di Marię. W takim obrocie spraw mam nadzieję na transfer Depaya.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 17, 2014, 14:52:12 »
Przyznam, że zafascynowało mnie twoje opowiadnie, fajny klimat tutaj panuje, jak na razie świetna robota. Uważam, że przejście Verratiego do United to dobre posunięcie ze strony Red Devills, jest młody i obiecujący.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 17, 2014, 15:04:25 »
Miały być roszady w składzie i są. Verratti swoją przebojowością na pewno poradzi sobie w PL, bo warunkami fizycznymi nie powala. Dobre posunięcie Van Gaala, myślę że będzie jednym z jego kluczowych graczy.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 17, 2014, 23:38:23 »
Uwielbiam Verrattiego :D Gość jest genialny, może i gra nieodpowiedzialnie, ale to właśnie mi się w nim podoba. Nie boi się wyzwań, gość jest pozbawiony jakiegokolwiek impulsu nerwowego. Będzie na pewno wartościowy wzmocnieniem. Biorąc pod uwagę jego wiek, może okazać się nawet lepszym wzmocnieniem niż Vidal.

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • twitter
Manchester United FC
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 20, 2014, 01:45:40 »
20 lipca
Odcinek siódmy

Ostatnie transfery dopięte

Manchester United dzisiaj za pomocą konferencji prasowej poinformował o dwóch ostatnich transferach tego okienka. Pozyskanie Marco Verrattiego z PSG okazało się nieprawdą, ponieważ na przeszkodzie miała stanąć kilkumiesięczna kontuzja, której Włoch nabawił się na jednym z niedawnych treningów. Zdaniem mediów ten transfer jest nie unikniony i dojdzie do niego najpóźniej za rok. Wracając jednak do tych oficjalnych, potwierdzonych już wzmocnień, to jest to jeden środkowy pomocnik i jeden skrzydłowy.

Najpierw Louis van Gaal, który sam zwołał tę konferencję, powiadomił o udanych negocjacjach z Interem Mediolan w sprawie pozyskania Mateo Kovacica. Ten transfer jest o tyle zaskakujący, że praktycznie wcale media nie informowały, o jakimkolwiek zainteresowaniu ze strony klubu z Old Trafford. A jednak, bardzo utalentowany młody piłkarz Interu Mediolan, zmienia barwy klubowe. Warto wspomnieć, że Kovacić ma za sobą bardzo udane Mistrzostwa Świata. Co prawda Chorwaci odpadli już w fazie grupowej, ale on może zaliczyć ten turniej do udanych. Był jednym z najlepszych zawodników w swojej reprezentacji i co ważniejsze, zaistniał przy nieprawdopodobnej dwójce: Modrić-Rakitić. Kwota transferu miała się zamknąć w 20 milionach euro.

Drugie, piąte i ostatnie w tym okienku, wzmocnienie to chyba jeszcze większe zaskoczenie. Otóż, "Czerwonym Diabłym" został Thorgan Hazard. Młodszy brat bardzo utalentowanego Edena Hazard, powrócił właśnie z wypożyczenia do Chelsea i postanowił zmienić barwy klubowe. Przy obecnej konkurencji w pomocy klubu z Londynu nie miał on szans na regularną grę na najwyższym poziomie. Po Belga zgłosiło się ponoć wielu klubów, ale on pragnął grać w tej samej lidze, co Eden. Ten ruch klubu prowadzonego przez Jose Mourinho wydaje się być kolejną pomyłką, utratą talentu, po tym jak do Porto ma przenieść się Romelu Lukaku, a niedawno odszedł Kevin de Bruyne. Hazard okazał się tańszy od Kovacica i kosztował Manchester United 10 milionów euro.

I takim oto sposobem Louis van Gaal ma już pełną kadrę, którą oficjalnie poda jutra. Oczywiście zespół jest już w Ameryce, ale oficjalnej listy zawodników, którzy grać będą na tournee, jeszcze nie znamy. Z pewnością włączona zostanie w nią ta dwójka, a także piłkarze zasługujący na dłuższy urlop. Wydaje się jednak, że jednym, który taki dostanie, jest Robin van Persie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2014, 12:08:39 wysłana przez plumber. »

Offline przybyl.

• Amator
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 20, 2014, 11:09:20 »
Jakoś nigdy nie miałem okazji zobaczyć umiejętności młodszego brata Edena. Słyszałem jedynie to, że jest nawet lepszy od starszego brata, ale nie wiem czy to prawda czy mit.

Hazard okazał się tańszy o Kovacica

"d" ci ukradli. ;D

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 20, 2014, 15:43:12 »
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Kovacić notował przeciętne, jak nie beznadziejne występy na Mistrzostwach Świata. W pierwszym meczu z Brazylią kompletnie nic nie dawał drużynie i zasłużenie został zmieniony w przerwie. Miał wspierać Jelavića, ale kompletnie tego nie robił. Słaby występ i tyle. Z Kamerunem wszedł z ławki i owszem w tym spotkaniu wyglądał przyzwoicie. Precyzyjnie i mądrze podawał oraz brał udział przy bramce na 0:4. Ostatni mecz Kovavića na mundialu to dopiero była porażka. Ja rozumiem, że jest ofensywnie usposobionym graczem, ale jeśli przeciwnik non stop atakuje to przydałoby się pomóc obrońcom w bronieniu nieprawdaż? Nie dość, że w ataku był niewidoczny to całkowicie odpuścił grę w defensywie. Powinien gryźć trawę i tego nie robił. Trzy mecze - jeden przyzwoity. Ogólnie to zagrał o dwa poziomy niżej niż powinien. Jeśli młody piłkarz był jednym z lepszych zawodników Chorwacji, to ja oglądałem chyba inne mecze.  ::)

O bracie Hazarda się nie wypowiem bo nie widziałem jak on gra, ale 10 milionów to chyba zbyt dużo. Taki transfer w ciemno.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 20, 2014, 16:58:45 »
Podzielam zdanie krzycha. Bardzo lubię Kovacica, imponuje mi w Serie A, więc mocno mu kibicowałem na MŚ. Niestety się na nim bardzo, ale to bardzo zawiodłem. Thorgana widziałem tylko w jednym meczu. Ale za to w jakim... Zulte-Anderlecht. Jeden z najlepszych meczów jakie kiedykolwiek obejrzałem. Akcja za akcję, 7 goli, 3 czerwone kartki, rzut karny, i to obroniony. Zulte wygrało 4:3 dzięki trafieniu Berriera, czyli zawodnika, który grał swój ostatni mecz w klubie.
Bardzo fajnie piszesz, efekt psują nieco literówki, ale to akurat mały problem ;)

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
  • Na forum od: 03.04.2010r.
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 20, 2014, 19:03:21 »
Czekam na mecze mojego ukochanego Man Utd  ;D

Mam nadzieje na mistrzostwo na 3 polach ;D Drużyna prezentuje się naprawdę ciekawie, trzeba teraz zrobić z tego kolektyw.

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • twitter
Manchester United FC
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 20, 2014, 22:10:47 »
Może trochę przesadziłem z tymi fantastycznymi mistrzostwami dla Kovacica, ale nie pisz, że były one beznadziejne. Moim zdaniem tak nie było.
Co do Hazarda, to mam dobrych zawodników na skrzydło i nie był mi potrzebny w tej chwili piłkarz z topu. A to 10 milionów wziąłem z transfermarkt, bo według tej strony tyle jest on wart.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Manchester United FC
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 20, 2014, 22:10:47 »