Autor Wątek: FIFA WORLD CUP 2018 | Potrzebne były rzuty karne!  (Przeczytany 10480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | Organizator mundialu wybrany! | Eliminacje czas zacząć!
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 19, 2014, 19:07:43 »
Bardzo się ciesze, że wziąłeś pod uwagę moją propozycje i wybrałeś USA i Kanadę jako organizatorów MS, ostatnio w Ameryce PŁN widać co raz większe zainteresowanie futbolem a impreza tej rangi na tym terenie tylko to zainteresowanie powiększy. Dobry wybór.

Offline ebistal

• Trener
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 13.06.2011r.
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | Organizator mundialu wybrany! | Eliminacje czas zacząć!
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 19, 2014, 21:54:55 »
Czechy wygrały zaledwie jedną bramką z Andorą :o ? Ojoj ! Te eliminacje naprawdę mogą być bardzo ciekawie, już pierwsze spotkanie o tym świadczy. Mundial w USA i Kanadzie będzie zupełnie czymś innym niż w Brazylii, RPA czy Niemczech. Licze najbardziej za wyśmienitą atmosferę !

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 20, 2014, 12:26:22 »
Ciekawi gospodarze mistrzostw, ale gorzej będzie z obejrzeniem tego mundialu, ponieważ tak jak wspomniał Krzychu, tam jest inna strefa czasowa.

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 15.07.2014r.
  • 決してあきらめない
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 20, 2014, 16:50:05 »

Finlandia (4-4-1-1): Hradecky - Toivio(C) - Moisander - Halsti - Raitala - Sparv - Ring - Hamalainen - Schuller - Eremenko - Pukki
Macedonia (4-4-2): Packovski - Sikov - Noveski - Georgievski - Popov - Demiri - Taśevski - Trickovski - Ibraimi - Pandev(C) - Ivanovski

Kolejne spotkanie grupy 1, konfederacji UEFA to mecz Finlandii z Macedonią. Podobnie jak w meczu reprezentacji Czech z Andorą, wszyscy widzieli tylko jednego zwycięzcę - Finów. Mecz rozpoczął się brzydkim faulem Demiriego na Pukkim, po którym napastnik doznał lekkiego urazu, który jednak nie wykluczył go z gry w dalszej części spotkania a z kolei defensywny pomocnik gości obejrzał za faul żółtą kartkę. Parę minut później Roman Eremenko ruszył środkiem pola, wykonał Heel-to-Heel którym ominął dwóch rywali, po czym oddał strzał, który jednak Packovski wybił na rzut rożny, z którego nic nie wynikło. W 25. minucie groźnym, technicznym strzałem popisał się Ibraimi, jednak Hradecky spisał się na medal, radząc sobie bez problemów z tym uderzeniem. Dwie minuty później z odpowiedzią ruszyli Finowie. Na skrzydle uwolnił się Schuller, dograł górną piłkę do Pukkiego, który jednak uderzył głową wprost w bramkarza. W 34. minucie z dystansu uderzał Pukki, strzał jednak przeleciał tuż nad poprzeczką. Trzy minuty później ładnie piłkę przyjął Ivanovski, czym zostawił w tyle dwóch obrońców. Jeden z nich - Moisander, nie wytrzymał, widząc, że na trzech Macedończyków, został tylko jeden obrońca, wszedł w Ivanovskiego od tyłu za co otrzymał czerwoną kartkę. Do przerwy nic już się nie zmieniło. W 60. minucie genialnym zagraniem popisał się Hamalainen, dzięki czemu Eremenko znalazł się w sytuacji sam na sam z bramkarzem. Uderzył po ziemi w prawy róg; świetnie jednak jego intencje odczytał golkiper Macedonii. Na kolejną i zarazem ostatnią groźną okazję podbramkową musieliśmy czekać aż dziesięć minut. Wtedy to Pandev minął zwodem Halstiego po czym znalazł się w doskonałej sytuacji podbramkowej. Strzał jednak przeleciał obok bramki. Mecz zakończył się rezultatem bezbramkowym co wcale nie zadowala Finów, nawet biorąc pod uwagę, to że Moisander otrzymał czerwoną kartkę.

Rumunia (4-2-3-1): Tatarusanu - Tamas - Goian - Chiriches - Rat - Pintilii - Bourceanu - Torje - Tanase - Grozav - Stancu
Armenia (4-2-2-1-1) Berezovskiy - Kovhannisyan - Haroyan - Arzumanyan- Mkoyan - Mkrtchyan - Yediryan - Ozbiliz - Ghazaryan - Mkhitaryan - Movsisyan

Najobfitszym w bramki meczem grupy 1, było spotkanie Rumunii z Armenią. Pierwszy gol padł bardzo szybko, bo już w 5. minucie, kiedy to Mhhitaryan pobiegł skrzydłem, obsłużył ładnym podaniem wybiegającemu mu na obieg Ghazaryanowi, który popisał się idealnym dośrodkowaniem, wprost na głowę Movsisyana, który pewnym strzałem, po dłuższym rogu umieścił piłkę w siatce, obok bezradnego golkipera reprezentacji Rumunii. Sześć minut później, szczęścia z dystansu próbował zdobywca pierwszej bramki. Piłka jednak przeleciała daleko od słupka. W 30. minucie w sytuacji sam na sam do bramki Armenii trafił Stancu. Bramka jednak nie została (słusznie!) zaliczona, gdyż napastnik znajdował się na spalonym w momencie podania. Do przerwy nic już się nie zmieniło. W 50. minucie Armenia miała idealną sytuację do podwyższenia rezultatu spotkania. W pole karne wpadł Ozbiliz, zamarkował strzał, po czym został sfaulowany. Decyzja nie mogła być inna - mamy jedenastkę! Do piłki ustawionej na 11 metrze podszedł Mkhitaryan. Uderzył panenką, piłka jednak przeleciała tuż nad poprzeczką. Dwadzieścia minut później Rumunia doprowadziła do wyrównania. Grozav popisał się świetnym prostopadłym podaniem z głębi środka pola do Grozava, a ten nie mógł się pomylić w sytuacji sam na sam. W 85. minucie jednak Movsisyan dośrodkował piłkę wprost na głowę Mkhitaryana a ten umieścił piłkę w siatce. Ostatni mecz 1. kolejki, 1 grupy konfederacji UEFA zakończył się zwycięstwem gości.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2015, 22:58:56 wysłana przez LonG_7 »

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
  • Na forum od: 03.04.2010r.
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | Kolejne zaskoczenie w eliminacjach!
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 20, 2014, 17:00:02 »
Wszystko fajnie się rozwija, ale:

Mógłbyś podać grupy eliminacyjne?
Na jakiej podstawie rozlosowałeś, ew wybrałeś grupy.
Będziesz grać od 1 rundy mecze w strefach Oceanii, Afryki np?

EDIT: Moja rada i zarazem pomoc jeśli chcesz mieć realna karierke

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Masz podane wszystkie kontynenty od 1 rundy  ;)

Meczy przed Tobą około 1000 więc wytrwałości bo podjąłeś się czegoś fajnego ale zarazem trudnego. Wiem po sobie jak grałem to co ty teraz to kariera zajmowała mi około 3 lat ;) Razem z finałami.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2014, 17:04:25 wysłana przez Bartekeuro »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 21, 2014, 10:11:04 »
Kurde, no, żeby Armenia wygrała z Rumunią  ;D Szkoda, że w meczu z Macedonii nie wystąpił Stjepanovic.
Solidnie opisany mecz, grafika. Oby tak dalej.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 22, 2014, 11:51:37 »
Nie wiem czy dobrze myślę, ale Armenia chyba należy do tych drużyn, które lubią sprawiać niespodzianki. Nie inaczej było tym razem gdzie udało im sie pokonać Rumunię.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 23, 2014, 14:47:12 »
Dawno mnie nie było i wiele się pozmieniało, ale ta karierka mega dobra. Świetnie się dzieje i jeżeli tylko wytrzymasz długo to będzie to coś genialnego. Brawa za pomysł i powodzenia ;)

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • 決してあきらめない
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 23, 2014, 22:10:22 »
Dawno mnie nie było i wiele się pozmieniało, ale ta karierka mega dobra. Świetnie się dzieje i jeżeli tylko wytrzymasz długo to będzie to coś genialnego. Brawa za pomysł i powodzenia ;)
Dzięki, te słowa motywują mnie do dalszej pracy ;), odcinków przez te 2 dni nie było bo w piątek nie miałem czasu a dzisiaj miałem gości. także kolejne posty dot. decyzji ws. Liberii, Sierra Leone i Ukrainy oraz mecze konfederacji CONMEBOL już wkrótce ;)

Offline PrezesRady

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 24.08.2014r.
  • Gram w: PES 6
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 25, 2014, 16:17:04 »
Sam gram takie eliminacje do turnieju 2014, mam +100 rozegranych meczów i do eliminacji europejskich jeszcze sporo, więc wiem jakiego wyzwania się podjąłeś. Powodzenia w realizacji projektu.

Pytanie kwestii technicznej. Ile zespołów ze strefy CONCACAF uzyska awans? Normalnie jest 3+1. A związku z wyborem nowych gospodarzy zmniejszysz do 1+1, czy dodasz dodatkowe miejsce kosztem innej strety?

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 25, 2014, 16:28:31 »
Sam gram takie eliminacje do turnieju 2014, mam +100 rozegranych meczów i do eliminacji europejskich jeszcze sporo, więc wiem jakiego wyzwania się podjąłeś. Powodzenia w realizacji projektu.

To dawaj u nas karierę rób. Zapraszam  ;)
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • 決してあきらめない
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 26, 2014, 18:00:43 »
WYJAŚNIENIE:
Wczoraj założony został mi aparat stały i z powodu bólu z tym związanego kariera może trochę zwolnić ;)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 22, 2014, 20:48:28 »
Kariera nieaktywna od bardzo dawna i w myśl regulaminu zostaje przesunięta do archiwum. W celu jej kontynuacji wystarczy PW

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • 決してあきらめない
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 24, 2015, 22:56:56 »
I'm back in the town
        Jak widzieliście przez rok "trwałem" w bólu zębów :D. Teraz jednak powracam i o ile dzisiejszy post jest jedynie zapowiedzią WIELKIEGO POWROTU  jaki nastąpi gdy wrócę z wakacji z Turcji. Jednak mam małe pytanko no i może jeszcze jakoś mnie natchnie podczas wakacji na jeszcze jakieś inne fajne usprawnienia. Pytanie zadałem już w wątku "Karierowe porady" ale nikt tam chyba nie zagląda więc cytuję tutaj:
Siemka,
ostatnio  na forum byłem ok. rok temu i pisałem sobie "rewolucyjną" jak dla mnie w sposobie jej prowadzenia karierkę. Ale do rzeczy, karierę możecie zobaczyć w podpisie. I teraz moje pytanie - jako, że projekt jest ogromny odpada długie opisywanie meczów jak to robiłem dawniej, bo zwyczajnie nie będę miał czasu (zaczynam liceum na mat-fiz; sam się boję :laugh:).
I teraz pytanie:
krótkie opisywanie KAŻDEGO meczu czy może opisywanie najciekawszego meczu każdej kolejki lub każdej grupy w każdej kolejce i podawanie wyników tych mniej ciekawych meczów

Więc do zobaczenia za ok. tydzień gdy wrócę z wakacji. Przez ten tydzień będziemy mieli czas usprawnić WSPÓLNIE tę karierę jak najbardziej się da ;).

LET "DE HAJP" BEGIN!

Widzimy się ponownie 04.07.15

UPDATE 26.07.2015

Update odnośnie paru ważnych kwestii dot. kariery. Jak ktoś zainteresowany wszystko w spoilerze poniżej ;). I SORRY ZA STRONĘ GRAFICZNĄ POSTA PONIŻEJ - PISANY NA SZYBKO W TURCJI. Wkrótce to samo w graficznej formie :).

Spoiler for Hiden:
Więc tak uporządkujmy parę spraw. Moje losowanie eliminacji w każdej strefie przepadło w odmętach dysku twardego więc jako, że na obecną chwilę mamy już większość rozlosowaną to wszystko tutaj wyjaśnię.

UEFA
Tu sprawa jest prosta, najlepsza drużyna z każdej grupy automatycznie awansuje, druga najlepsza trafia do baraży, które rozlosuję.
Grupy macie w tym linku: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

CONMEBOL
Tutaj mamy jedną grupę złożoną z 10 zespołów:
1. Argentyna
2. Kolumbia
3. Chile
4. Ekwador
5. Urugwaj
6. Wenezuela
7. Peru
8. Boliwia
9. Paragwaj
10. Brazylia

Najlepsze 4 zespoły awansują bezpośrednio do MŚ a 5. zagra w barażu interkontynentalnym.

Terminarz możecie zobaczyć tutaj: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

CONCACAF
Tutaj mamy zwykłe playoffy składające się z 4 rund. Niektóre zespoły zaczynają z 1. rundy, inne z 2,3 lub 4. Jest uzależnione od rankingu FIFA.

Jak ktoś chce poczytać to tutaj link: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

ACF
Sytuacja praktycznie taka sama jak z CONCACAF ;).

CAF
Same as ACF.

OFC
Również play-offy ;).

« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2015, 18:52:34 wysłana przez LonG_7 »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | POWRÓT! CO DALEJ?
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 25, 2015, 01:37:18 »
Fajnie że znów zaczynasz karierkę :P Jak chcesz zgłoś się do mnie na PW. Jestem grafikiem ale nie wiem czy dobrym :P Jak coś mogę coś dla Ciebie wykonać ;)

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • 決してあきらめない
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | POWRÓT! CO DALEJ?
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 03, 2015, 20:27:56 »
Witajcie po przerwie

Pierwsze co powinienem zrobić to przywitać się z Wami wszystkimi już tutaj w Polsce, w kraju w którym mogę normalnie prowadzić karierę (w przeciwieństwie do Turcji, gdzie Turasy imgur blokują :P). Aha i jeszcze ucinając spekulacje - nie emigrowałem do Turcji (;D). Po prostu byłem tam na wakacjach. Więc tak, dzisiejszy post nie powala na łopatki, jednak to i tak cud że po 2 godzinnej podróży z hotelu na lotnisko, później 3 godzinnego lotu i 2,5 godzinnej podróży powrotnej do domu z lotniska samochodem jestem w stanie cokolwiek zrobić więc proszę o wyrozumiałość :). Większość czasu spędziłem na robieniu scoreboarda - może od razu powiem, że jestem totalnym amatorem w tej dziedzinie :P. Chciałem wrzucić też pierwszy mecz (Indie - Nepal) ale niestety nie zdążyłem zassać patcha. Postaram się z każdym dniem wypuszczać coraz lepsze posty ;).

Dzięki dla tych którzy udzielają się w wątku ;).

Już jutro ruszą oczekiwane od dawna eliminacje do Mistrzostw Świata w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie w 2018 roku. Na początek rozegrana zostanie pierwsza runda play-off strefy ACF w której zmierzą się ze sobą najsłabsze reprezentacje zrzeszone w tejże federacji. Losowanie par pierwszej rundy eliminacji odbyło się 10 lutego 2015 roku w Kuala Lumpur. Przed losowaniem AFC dokonało podziału drużyn na koszyk A i koszyk B zgodnie z miejscami w ostatnim rankingu FIFA. W każdej parze drużyna z koszyka A była gospodarzem pierwszego meczu. Nie pozostaje więc nic innego niż rozpocząć oczekiwania na pierwsze mecze.

W kolejnym odcinku:
- pierwsze mecze eliminacji strefy ACF
- prezentacja oficjalnej czcionki MŚ 2018

Pomóżcie co do czcionki do scoreboardu bo co do tej nie jestem przekonany :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2015, 20:36:04 wysłana przez LonG_7 »

Offline Bartekeuro

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 116
  • Na forum od: 03.04.2010r.
Odp: FIFA WORLD CUP 2018 | Ruszają eliminacje strefy ACF!
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 03, 2015, 21:10:03 »
Czcionka jest okej tylko pisz z dużej litery początki państw. Ciekawi jestem czy dogonisz PrezesaRady ;p Bo fajnie by było zobaczyć również same finały.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 03, 2015, 22:32:55 »
Czcionka do niczego się nie nadaje.

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 04, 2015, 12:51:57 »
Myślę, że czcionka jest odpowiednia, ale - lepiej wyglądałoby to, gdybyś pisał kapitalikami (tak, że wszystkie litery są "wielkie", ale pierwsza - początkowa - jest większa od pozostałych). :)
No i AFC! Nie ACF :(

Offline LonG_7

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • 決してあきらめない
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 04, 2015, 18:52:00 »
Spoiler for Odpowiedzi na Wasze komentarze:
Myślę, że czcionka jest odpowiednia, ale - lepiej wyglądałoby to, gdybyś pisał kapitalikami (tak, że wszystkie litery są "wielkie", ale pierwsza - początkowa - jest większa od pozostałych). :)
No i AFC! Nie ACF :(
Literówka ;D

Czcionka do niczego się nie nadaje.
Zmieniona, dzięki za opinię ;).

Ciekawy jestem czy dogonisz PrezesaRady ;p Bo fajnie by było zobaczyć również same finały.
Postaram się dociągnąć to do końca ;)

#6 - Indie v Nepal | 1. runda AFC Play-offs | 1. mecz
Kliknij w obrazek aby przenieść się do żądanej treści ;)

Byłoby mi miło, gdybyś:

Kliknij w dany przycisk by skomentować/ocenić ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 04, 2015, 18:52:00 »