Dzień drugi zapowiada się bardzo ciekawie, mecze wyrównanych reprezentacji na pewno zapewni nam dużo emocji. W meczu pomiędzy Czechami, a Szwajcarią osobiście stawiałbym na tych drugich. Szwajcarzy wydaje mi się, że mają młodszą, bardziej doświadczoną kadrę na boiskach europejskich niż nasi sąsiedzi. W drugim spotkaniu bez wahania typuje Belgów, w bramce człowiek niesamowity, Thibuat Courtois, obrona bardzo silna na czele z Vincentem Kompany, w pomocy młodzi , bardo obiecujący zawodnicy, nikomu nie są obce takie nazwiska jak Januzaj, De Bruyne, Chadli, a do tego dochodzi niesamowita czołówka Hazard, Fellaini, Mertens, Witsel czy też Mirallas i paru innych, no i w napadzie dla mnie człowiek maszyna, chodzi tu o Lukaku, ale z drugiej strony Rumunia może także namieszać, jednak nadal ostaje przy typie : 1. Ostatni mecz w drugim dniu, Polska z Austrią. Oczywiście nikogo nie powinno dziwić że stawiam na Polaków, przed tym meczem od razu przypomina mi się wałek Webb'a w 2008. Dlatego sądzę że Polacy wygrają.