PC.
Mialem nie kupować (wkurzyli mnie brakiem Juve).
Zagrałem w demo (rewelacja) i uległem.
Po raz kolejny dałem sie nabrać na stary numer (już tak było w przypadku PES2014) - gameplay w demie i gameplay pełnej wersji to tak jakby zagrać w dwie różne gry....może to chodzi o to że demo jest zrobione jak pod konsole a pełna wersja celowo jest okrojona ? Nie wiem jak inaczej to rozumieć..
Co do plusów - fajnie zrobione Menu. Podobają mi się drobne usprawnienia w kwesti samego intefejsu. MyClub też wygląda ciekawiej. Nowe opcje taktyczne na +
Co do minusów - mając mocnego kompa (GTX 760, Wiesiek 3 na wysokie/ultra) musiałem sporo się napocić żeby w to się dało grać (na razie offline).
Na domyślnych settingsach - input lagi, piłkarze sie o siebie potykają, co 2 podanie nawet z najbliższej odległości musi sie po drodze odbić jeszcze od przeciwnika. Strzały nawet 'na pustaka' trafiają w słupek , główka z 1 metra prosto w bramkarza a dobitka w słupek...ogólnie dramat.
Ustawiłem w panelu NVidia Vsync - na off (na PES2016 to działało) - klatkuje , nie da się grać. Na Adaptacyjnym - jest OK.
Na minus dalej to że bramkarze wyciągają za dużo strzałów z bliska - ok fajnie że bronią lepiej niż w PES2016 i już nie można strzelić w krótki róg na pół mocy (poprzednio zawsze wpadało) ale mam wrażenie że przegięcie nastąpiło w drugą strone.
Na minus też to że wślizgi blokujące podania często kończą się faulem (w 2016 tak nie było) - tzn. że jak wykonam wślizg aby zablokować to często mój zawodnik mimo iż wślizg specjalnie wykonany w odległości od przeciwnika i tak zahaczy o jego nogę , ewentualnie tamten się na nim przewróci po podaniu i jest faul. Sporo kartek już przez to nałapałem.
Generalnie jest progres (mówię o offline bo na online to poczekam jak sie serwery ogarną) ale irytujące jest to ze mimo porządnego kompa trzeba się napocić z ustawieniami żeby gra dawała frajde. Kiedyś człowiek jak zaciągał gry z neta to wiedział żę będzie musiał sie napocić z odpaleniem. Teraz już płacę i chciałbym wymagać.
Czy ktoś też ma takie wrażenia odnośnie dema i pełnej gry na PC ?
Czy komuś gra na grafice NVidii chodzi dobrze bez zabaw z VSync ?
Jeszcze co do myclub - zmiany mi się ogólnie podobają. Co do losowań jako fan Juve dość o fajnie trafiam bo
z TOTY mam Bonucciego, z agenta Barcelony - D.Alvesa (obecnie Juve) , z Agenta Specjalnego LM wyciągnąłem Benatię a wczoraj z jeszcze dolosowałem Cuadrado
Do tego z któryś tych premierowych paczek wypadł mi Torres więc nie narzekam
Czekam aż serwery będa w miarę stabilne żeby potestować bo na razie nie chce sie nawkurzać i tracić ranka.