Licencje na drużyny oki, patch wyjdzie i git, ale 6 STADIONÓW?!?!
stadionów na pewno będzie więcej, pewnie jak co roku coś około 20 na next geny i około 12 na pc, to i tak dużo za mało
po relacjach z gamescomu wydaje mi się, ze FIFA ucieka PESowi, nie dość, że mają licencje, to graficznie wygląda lepiej, dużo lepsze audio, 4 razy więcej stadionów, gameplay wydaje się dobry, dodają różne ficzery co roku, reprezentacje kobiet, technologie goal-line, sedziów rysujących linie sprejem, to dzieci podające piłkę, piłkarzy rozgrzewających się za linią, teraz trenerów
a PES jak PES, po najmniejszej linii oporu, minimalne zmiany w gamepleju i w animacjach, jedyna przewaga(nie licząc gameplayu, bo to sprawa dyskusyjna) nad fifą to licencje na LM i LE, być może dla kogoś także te drużyny z płd ameryki i z azji
jakby Fifie udało się uzyskać licencje na Champions League, no to koniec PESa, choć z takimi poczynaniami jak obecnie to trudno wróżyć sukces
odnośnie braku next-genowej wersji PESa na PC mam na ten temat własną teorię spiskową. Uważam, że nie jest to suwerenna decyzja Konami, a po prostu w jakimś stopniu uzależniona od PlayStation
nie trzeba być orłem aby dostrzec, że PlayStation lobbuje PESa, a XBOX FIFĘ.
np. wgrywanie kitsów i herbów, no chyba nikt nie uwierzy w bajeczki, że XboxOne ma takie ograniczenia sprzętowe które nie pozwalają wgrać tekstury strojów
no i teraz proste XboxOne=Microsoft PC=Windows=Microsoft, czyli PC to dla PS4 konkurencja, a że PS4 lobbuje PESa no to najlepsza wersja PESa wychodzi na PS4