Chciałbym z Wami skonfrontować moje spostrzeżenia z trybu Super Star i offline (PS4). Nim zagram ML postanowiłem sprawdzić co z czym jest grane w zwykłej lidze. I co zauważyłem po ok 40 meczach Manchesterem United:
-jak w 2016 świetnie mi się grało środkiem tak teraz tylko skrzydłami,
-zaawansowane strategie to tylko te do gry skrzydłami, bo inne to o pupe rozbić, no chyba, że liczysz na kilkadziesiąt podań w środkowej strefie z których nic nie wynika,
-każdy, ale to każdy obrońca jest bardzo trudnym rywalem, niezależnie od overalla, w 2016 można było spokojnie się z nimi po przepychać, teraz to w 95% pewna strata piłki,
-konsola/komp „oszukuje” w ten sposób, że niekiedy trafisz na taki mieć, że przeciwnik przez całe 90’ siedzi Ci z wysokim pressingiem i nic go to nie kosztuje, potrafi przy tym wyłapać z 7 żółtych kartek ale nie czerwoną (także za dwie żółte), ponadto w takim spotkaniu możesz bawić się zaawansowanymi strategiami, jak na przykład wysoki pressing, ale to nie działa, zawodnicy jakby nie reagowali,
-komp w sytuacji 1na1 trafi niemal na 100% Ty już nie
Z takich głównych, a jakie są Wasze uwagi – może coś odkryliście co warto wykorzystać?