I wreszcie start ligi, super! ; )
Jak futbol brytyjski jest mi dość daleki, tak fajnie, że używasz grafiki oficjalnego scoreboardu. Zawsze to klimatyczniej w wątku.
Z Evertonu kojarzę kilka postaci, takich jak Cenk Tosun, Lookman, Pickford... na szybko wymieniłbym maksymalnie 5, 6 nazwisk, nie więcej, ale to i tak plus, więc chociażby z tego powodu cieszę się, że wybrałeś Everton, a nie coś na styl Huddersfield Town czy inny Bournemouth (z całym szacunkiem do tych zespołów). Poza tym byłem kiedyś przy Goodison Park, strzeliłem sobie fotkę, więc powiedzmy, że w jakiś tam sposób troszeczkę sympatyzuje z nimi (przynajmniej na czas tej kariery)
Z racji tego, że jestem ogromnym fanem Cenka Tosuna, liczę na to, że będzie to dość ważna postać w układance coacha Marco Silvy. Trochę mnie zatem niepokoi transfer Chrisa Wooda, bo jest to kolejny zawodnik do konkurencji to raz, a dwa, że zapewnił Ci w drugim spotkaniu punkt, jak dałeś mu szanse gry. Takie głupie zachowania Tosuna, jak w pierwszej kolejce, na pewno mu nie pomogą w zachowaniu miejsca w jedenastce.
Tak sobie spojrzałem na Lookmana, bo kojarzę go z wypożyczenia do RB Lipsk. Gościa sprzedasz w następnym sezonie za jakieś 100 mln.
Potencjał ma wyborny.