Spoiler for Hiden:
Wracamy! Mamy trochę czasu przez obecną sytuację z wirusem, zatem ruszamy z kolejną, w starym stylu karierą
Gra; FIFA 20 (najnowsza aktualizacja składów - 18.03.20)
W pierwszym sezonie wyłączyłem okienko transferowe, ponieważ nie chcę robić jakiś roszad, a nawet nie wiem czy zimą się pojawią
Dwa lata temu z Premier League pożegnał się zespół występujący na Stadium of Light. Po spadku do Championship, Sunderland zaliczył wielki falstart w rozgrywkach na zapleczu angielskiej ekstraklasy i drugi raz z rzędu musiał pożegnać się z kolejnym poziomem ligowym. Niezadowolenie sympatyków The Black Cats rosło z meczu na mecz, a działania (już) byłego właściciela klubu tylko pogarszały sytuację. Od końca sezonu 2017/18 Sunderland zyskał nowego właściciela – Stewart Donald – który, jak twierdzą najwierniejsi sympatycy, ma być osobą piszącą nową i dalszą historię klubu. W kolejnym sezonie 2018/19, po wspomnianym upadku, klub chciał jak najszybciej wrócić na zaplecze Premier League. Niewiele zabrakło, gdyż Czarne Koty swój sezon w Sky Bet League One zakończyli na play-offach awansu do Championship.
Teraz po zebranych doświadczeniu i zatrudnieniu Phil’a Parkinsona na stanowisku menadżera, właściciel klubu oznajmił – „Czas napisać nową historię!. Chcemy odzyskać blask Sunderlandu.”
Sunderland zaczął przygotowania do drugiego z rzędu sezonu na trzecim poziomie rozgrywkowym w Anglii. W związku z tym, podopieczni Parkinsona wybiorą się na przedsezonowy turniej towarzyski do Belgii, którego organizatorem jest tamtejszy Cerlce Brugge. W całym turnieju oprócz Sunderlandu i Cerlce Brugge zagrają: Cosenza Calcio, Jagiellonia Białystok, Heart of Midlothian, Royal Charleroi, KAS Eupen oraz FC Zurych. Turniej odbędzie się w dwóch grupach, z których awansują dwie drużyny do fazy pucharowe. W grupie A, Sunderland zagra z Cosenzą, Jagiellonią i Cercle Brugge. Pierwszy mecz już jutro przeciwko polskiemu zespołowi.
„Na turniej jedziemy sprawdzić swoją aktualną dyspozycję oraz wypróbować kilka wariantów gry, aby być przygotowanym na wszystko w nadchodzącym sezonie i przypieczętować sobie awans do Championship.” – mówił Scott Ainsley, członek sztabu szkoleniowego The Black Cats