Autor Wątek: Koniec marzeń o nowym Kitserwerze  (Przeczytany 2852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline newsman

• Redaktor pesleague.pl
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 60
  • Na forum od: 20.10.2007r.
Koniec marzeń o nowym Kitserwerze
« dnia: Luty 24, 2009, 09:42:46 »
Dotarła do nas smutna informacja, która zasmuci wielu graczy Pro Evolution Soccer na całym świecie. Po długiej nie obecności na forum evo-web w końcu odezwał się Juce, który definitywne rozwiał nasze wątpliwości. Stwierdził on:

""Projekt Kitserver został definitywnie zamknięty. Nie będzie zatem żadnych nowych wersj. Kitserver 8 nie zostanie dostosowany do działania wraz z najnowszym oficjalnym patchem 1.30 ani żadnym kolejnym, który wyda KONAMI. Pracuję obecnie nad innymi projektami, mam nadzieję, że staną się one pożyteczne w przyszłości. Być może będzie to coś interesującego dla społeczności PES, kto wie..."

Czy jest to początek końca Pes2009?Ile czasu gameplay może zwyciężać nad obrazem graficznym gry. Na pewno wielu graczy zrezygnuje z grania on-line  na rzecz modyfikowania gry i cieszenia się nowymi dodatkami graficznymi. Jedyne co nam zostaje, to podziękować Juce za wieloletnią współpracę i mieć nadzieje, że powróci przy pes2010.

Offline Owen55

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 05.12.2006r.
    • http://www.lfc.pl
Odp: Koniec marzeń o nowym Kitserwerze
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2009, 10:08:37 »
Spodziewałem się, że Juce decyzji swojej już nie zmieni. Duża strata, ale cóż... może znajdzie się następca.

A Juce'owi należą się wielkie słowa podziękowania za wszystko, co zrobił.

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2009, 10:22:19 »
dla mnie wielką niewiadomą jest nowy projekt Juce'a :D ciekawe nad czym on pracuje i czy ma to jakikolwiek związek z PESem :)

Offline Zidane-PL

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 15.12.2008r.
  • The Best Player!
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2009, 10:25:30 »
Ehh szkoda  :-\
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
HALA MADRID!!

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2009, 10:42:26 »
Znalazłem ciekawą wypowiedź fana PESa na jednym z angielskich portali dotyczących PESa:

"I think that this "no more kitserver" situation is actually good, because once it must brake - KONAMI must realize that people won`t do their job anymore. Year after year they bring almost no inovations, and if they were just a little bit smarter, they would implement all the kitserver fitures after the very first kitserver release (for PES 5, i think) into their next PES. People LOVE to edit PES serial, but KONAMI makes no effort to make that passion easy to accomplish, and that is a big no-no... If you want to last, give people what they want - give them as much CHOICES as they would, and by no means DO NOT limit their creativity.

Just imagine if KONAMI would release a tool for stadium creation/editing, or one for a complete player body/face lift, or maybe one just for player posing so the kimakers could see their creations a bit better... Imagine if we had a possibility to freely move and position camera in replay mode, how fantastic videos could be created.

Yes, we all play PES because of the gameplay, but even in that segment we have some serious bugs - "free kick freezed player", stupid, and like they can`t solve that problem for, how much... 5 months and 3 updates? It just shows how much actually they care of the fans.

It`s better this way... FIFA has all other segments of the game, atmosphere, graphics, CHOICES, but we play PES because of the football, the gameplay, and because we like it, but if KONAMI and their PES-developing team won`t make some effort to really do something "evolutional", for a change, then PES is going to dissapear, and that`s the way it should be - either FIFA will crush them in forecoming years, either some other football simulation will uprise, but either way - it`s good for the community."

Krótko mówiąc dla tych co nie znają jezyka obcego.
BugA, bo tak nazywa się autor posta, uważa iż sytuacja braku Kitserver'a jest bardzo dobra dla nas fanów PESa ponieważ, może zmusi to ludzi z KONAMI do przyjrzenia się nam fanom serii. Z roku na rok KONAMI nie robi nic poza małymi "szlifami" gier. Przecież jeśli chcą wciąż mieć tylu fanów to muszą zrobić takie narzędzia jak edycja stadionów, edycji piłkarzy. My fani gramy w PESa ze względu na gameplay ale ile można?? 3 updaty w przeciągu 5 miesięcy?? Co to jest??!! To pokazuje jak oni bardzo o nas dbają. FIFA w tym względzie posiada wszystko inne - grafikę, atmosferę, grę, WYBÓR, ale my gramy w PESa dla jego charakteru, sposobu rozgrywki, ale jeśli KONAMI wciąż nie będzie kłaść nacisku na rozwój serii to do prowadzi to do tego, że PES zniknie. Albo FIFA zmiażdzy KONAMI, albo pojawi się inna gra, która spowoduje upadek PESa. Jednak mimo wszystko taka sytuacja jest dobra dla społeczności PESa.

No cóż ja się w całości podpisuję pod takim stwierdzeniem.

Offline msciciel

• Zarząd
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 17.09.2005r.
    • http://dark-zone.eu
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2009, 10:44:38 »
Z tego co pamietam to jeszcze asfeditorem mozna wrzucac do pes'a dodatki, ja mam tak np wrzucone pad'a z playstation zamiast xbox'owego, dzisiaj przetestuje wrzucenie w ten sam sposob pozostalych dodatkow ktore mi zniknely wraz z kitserverem.

Offline frogas12

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 25.02.2008r.
  • Glory Glory Man Utd!!!!! Forza LECH!!!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 24, 2009, 10:45:41 »
kurde to juz zaden patch nie bedzie dzialac...ani ten rlb ani zaden inny....to w dupoie mam granie online....i tak ta gra zjebana jest jak nie wiem...nic im sie nie chce tylko [cenzura] kase by chcieli za co za takie cos co wydali...poprzedniejsze wersje byly o stokroc lepsze...a teraz nas w dupoie maja...zal

Offline frogas12

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2009, 10:47:12 »
Z tego co pamietam to jeszcze asfeditorem mozna wrzucac do pes'a dodatki, ja mam tak np wrzucone pad'a z playstation zamiast xbox'owego, dzisiaj przetestuje wrzucenie w ten sam sposob pozostalych dodatkow ktore mi zniknely wraz z kitserverem.
co to jest za program....to ten afs explorer czy jeszce inny???

Offline saidac

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.01.2009r.
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 24, 2009, 11:01:23 »
Powiem szczerze że nigdy nie instalowałem żadnych Kit serverów. Cała ta mnogość dodatków jakie widzę przyprawia mnie o zawrót głowy. Wszystkie te buźki, buciki, piłki, scoreboardy (czy jak to się pisze :) ) to tak naprawde nie ma wielkiego znaczenia. Owszem, lubię kiedy Drogba wygląda jak Drogba a nie jak przypalony naleśnik posmarowany czekoladą, ale kiedy strzela bramkę z 25 metrów to mało mnie obchodzi jego gęba albo to na jakiej tablicy wyników pojawi się 1-0. Bo wtedy i tak tylko myślę o uśmiechu na mojej gębie że udało mi się dowalić kogoś lepszego od siebie.

Dlatego uważam że nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, nie będzie kit servera to trudno i tak liczy się przyjemność czerpana z gry, a w tym wypadku nie zamierzam się zachwycać wizualnymi dodatkami....

PONIEWAŻ LICZY SIĘ TYLKO TO CO W SIECI !!!!

pozdrawiam
Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez linie obrony samolubnych i tyranie złego bramkarza, Błogosławiony ten, co w imię zwycięstwa i kilku goli, prowadzi słabych przez pole karne,bo on jest stróżem drużyny swojej i panem zagubionych piłek

Offline SasukeKamil

• Najlepszy piłkarz świata
  • Na forum od: 02.01.2009r.
  • O.R.S.
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 24, 2009, 11:24:21 »
Ja miałem orginał i nie grałem za bardzo online. I ja wybieram dodatki ;)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - zapraszam, moje flagi. :)

Offline maciek_pl

• Twórca Piłki Nożnej
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 12.10.2005r.
  • www.pesleague.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 24, 2009, 11:27:11 »
Ja miałem orginał i nie grałem za bardzo online. I ja wybieram dodatki ;)

sprzedasz kod :D

Offline hugo9211

• Junior
  • *
  • Na forum od: 30.04.2008r.
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 24, 2009, 11:40:48 »
a mi wszystkie dodatki w kitserwerze działają ???

mam zainstalowany patch 1.3 i wszystko zaktualizowane i wszystko co w kitserwerze(buty,twarze,loga,menu itp.)mi działa, a wam?

Offline Owen55

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 05.12.2006r.
    • http://www.lfc.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 24, 2009, 11:44:38 »

Zdecydowanie tak Msciciel, wszystko będzie działać, wymaga jedynie troszkę większego nakładu pracy, trzeba dokładnie pozamieniać wszystkie pliki unnamed_xx w konkretnych plikach .img . Nie zadziałają natomiast takie rzeczy jak LOD (poprawa grafiki), zmiana kąta kamery, gdyż były to opcje własne Kitservera.

Offline Martinso

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 16.07.2008r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 24, 2009, 12:34:27 »
EJ PANOWIE CZEKAJCIE!!! ZNALAZLEM SPOSOB ABY MIEC TE WSZYTKIE DODATKI!!!
Poprostu wgrywajcie pliki unnamed przez program afs explorer do orginalnych plikow konami np cs0d.img.
Tylko bedzie wiecej roboty do wgrywania,niz w kitserwerze:) mam nadzieje ze pomoglem:)

Offline hugo9211

• Junior
  • *
  • Na forum od: 30.04.2008r.
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 24, 2009, 12:40:20 »
ja mam pesa z patchem 1.3 i kitserver 8.1.2 i wszystko mi działa

Offline frogas12

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 24, 2009, 13:04:48 »
mozi mi ktos powiedziec gdzie jest temat na forum o patchu 1.3 bo znalezc nie moge i nie pamietam...karma+

Offline msciciel

• Zarząd
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 17.09.2005r.
    • http://dark-zone.eu
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 24, 2009, 13:45:14 »
co to jest za program....to ten afs explorer czy jeszce inny???

Tak sie kiedys dodatki wrzucalo bez kitservera :)

Offline Gujet

• Junior
  • *
  • Na forum od: 16.05.2008r.
    • http://podobnie.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 24, 2009, 16:06:50 »
Dlatego uważam że nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, nie będzie kit servera to trudno i tak liczy się przyjemność czerpana z gry, a w tym wypadku nie zamierzam się zachwycać wizualnymi dodatkami....

PONIEWAŻ LICZY SIĘ TYLKO TO CO W SIECI !!!!

... która oprócz tego, że durna jak nie wiadomo co, będzie teraz jeszcze brzydka jak wszyscy diabli.
Gdyby nie to, że manewr ze skopiowaniem instalacji do innej lokalizacji działa i pozwala na proste zrobienie dwóch wersji na jednym kompie, rzuciłbym grę online w diabli. Może i tak rzucę, bo gra się coraz gorzej.

A za rok cierpliwie poczekam na recenzje i dopiero pójdę do sklepu. Jeśli będzie trzeba, bez wahania kupię FIFE, a PESa co najwyżej ściągnę i rozdam znajomym. KONAMI obudzi się z ręką w nocniku, mówię Wam.

Offline ¤★WiślaK★¤

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 01.02.2009r.
  • Wisła Kraków duma Polaków!
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 24, 2009, 16:25:53 »
Dla mnie pes9 jest trochę gorszy od pesa6.W pes 6 jest coś takiego co przyciaga a wydaje mi si ę że 9 jest coprawda dobra ale widac że to po prostu gra komputerowa.
PES  3 dobra wersja
Pes4  nie grałem
Pes 5 świetna
pes6 świetna
pes8 tandeta
pes9
całkiem całkiem
to jest moje zdanie.Aha a ja w sieci nie gram.No i niech nikt się nie obraża na mnie ale za rok to raczej Fifa lepsza będzie bo konami to tylko malutkie zmiany wprowadza.No i wkurza mnie to że przez te kilka lat nigdy nie było wszystkich licencji
WISŁA&BARCA
LEGIA I (S)REAL TO STARE KURWY!!!

Offline olos

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 24, 2009, 17:13:59 »
Dla mnie pes9 jest trochę gorszy od pesa6.W pes 6 jest coś takiego co przyciaga a wydaje mi si ę że 9 jest coprawda dobra ale widac że to po prostu gra komputerowa.
PES  3 dobra wersja
Pes4  nie grałem
Pes 5 świetna
pes6 świetna
pes8 tandeta
pes9
całkiem całkiem
to jest moje zdanie.Aha a ja w sieci nie gram.No i niech nikt się nie obraża na mnie ale za rok to raczej Fifa lepsza będzie bo konami to tylko malutkie zmiany wprowadza.No i wkurza mnie to że przez te kilka lat nigdy nie było wszystkich licencji
pes 8 taki se jest
rozdaje zaproszenia na lockerz.com !!

pisać na PW lub na GG 5189340 !!!!

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

MOJE FORUM O PESie

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 24, 2009, 17:13:59 »