dobra widze że ty zawsze musisz coś znaleźć dopowiedzieć by tylko nie przyznać komuś racji,wiec tak jak mówiłem to twoja sprawa co o nim myślisz,więc koniec dyskusji pozdro;)
Rosell i Perez zachęcają do gry fair play
Prezydenci Barcelony i Realu Madryt spotkali się przed meczem, co zostało uwiecznione na zdjęciu, na którym się obejmują. Ma to symbolizować "zjednoczenie".
Rosell zachęcał kibiców Barcelony do wywieszenia flagi 'fair-play' i do pokazania, że futbol łączy, a nie dzieli. Z kolei Perez powiedział, że el Clasico"jest elementem jedności, nie podziału".
Prezydent Barcelony, w swych pierwszych Gran Derbi na tak zaszczytnym stanowisku, prosił, by dzisiejszy mecz był przykładem dla wszystkich. "Jedną z rzeczy, które musimy pokazać światu to fakt, że dwóch wielkich rywali, jakimi są Real i Barca poświęcą się i pokażą, że futbol jednoczy, a nie dzieli" - mówił Rosell.
Dla sterownika Barcy Gran Derbi "Jest ważne, ale raczej nie decydujące. Ktokolwiek wygra dzisiaj, nie zostanie od razu mistrzem. Jednak trzeba zdobywać punkty, przez co jedno nie wyklucza drugiego".
"Ja i mój przyjaciel Florentino Perez wiemy, czym jest futbol. Real Madryt to ważna drużyna. Niemniej, chcemy wygrywać każde spotkanie, a to w szczególności".
Z kolei Florentino Perez mówił: "Jesteśmy zobligowani nie tylko do zagrania fair-play, ale także do pięknego spotkania". Ponadto przypomniał wygrane Królewskich na Camp Nou, za czasów, kiedy był prezydentem Realu. "Zawsze przyjeżdżamy po zwycięstwo. Jako prezydent Realu wygrywałem tu więcej niż raz, ale z nadzieją na przyczynienia się do święta