To ja też się wypowiem.
1. Najlepszy bramkarz: Valdes (trofeum Zamory i kto ogląda mecze Barcy wie, że nie dostał je tylko ze względu na dobrą obronę, szczególnie po kontuzji Puyola)
2. Najlepszy obrońca: Dani Alves (w całym sezonie grał równo, dobrze w destrukcji, dobrze w ofensywie. Chyba 6 asyst w La Liga też pomogło w mojej decyzji, choć nie tak bardzo jak równa gra na wysokim poziomie. Nie do zajechania przez wszystkie mecze)
3. Najlepszy pomocnik: Xavi (najpewniejszy mój wybór, zdecydowanie mózg Barcelony jak i reprezentacji Hiszpanii, to on rządzi w środku pola w La Liga)
4. Najlepszy ofensywny pomocnik: Özil (zdecydowanie mimo klasy Iniesty pobił gracza Barcelony na swojej pozycji asystami, mimo słabych punktów, których ma coraz mniej w tak młodym wieku)
5. Najlepszy napastnik: Ronaldo (możecie mnie karcić lecz tu wlicza się osiągi w Lidze, a tu Portugalczyk pobił na łeb na szyje Messi'ego)
6. Odkrycie sezonu: Muniain ( tu również nie miałem problemów, młody, ale jakże uzdolniony, razem z Llorente stworzyli świetnie rozumiejący się duet)
Co do trenera to się nie wypowiem z prostego powodu, nie wiem kto nominowany, a nie chce mi się szukać.