Nie jestem zaskoczony, ale jest mi bardzo przykro, nie jest miło słuchać co rok tej samej śpiewki i docinek innych na temat Realu....
Ale niestety od 5-6 lat Real to europejski średniak, na poziomie takich klubów jak Celtic, OM, HSV itd. Można nas porównać do Wisły Kraków(samo to już daje do myślenia) We własnej lidze to i Krakowianie są dobrzy, a w LM nawet nie grają...jednak Ekstraklasa<La Liga, a więc awans do LM Wisły=Przejście 1/8 Realu...smutne ale to prawda:(
kto jest winny?? Nie wiem, Kaka? Higuain? A może Casillas czy wreszcie Pellegrini?? jedyne co mnie nie przekonuje u tego trenera to pomysł na grę, niby z Sewillą wszytko super.... ale LM to coś innego i czy on tak na prawdę rządzi tym klubem i ustala skład?? Hmmm Perez zapowiadał, Raul na ławkę-siedzi, dużo Hiszpanów w pierwszej "11" : Casillas, Albiol Ramos, Alonso, Arbeloa, Wychowankowie będą grac: Casillas, Granero, Arbeloa...Będą gwiazdy: Ronaldo, Kaka, Benzema... No i co z tego mamy?? Na siłę gra Granero, bo wychowanek, chociaż powiedzmy szczerze, na LM się nie nadaje, nie gra na swojej pozycji...gra Kaka, który owszem ma przebłyski, ale VdV prezentuje sie od niego często lepiej w te 20 min na które wchodzi..
Mówicie za rok wygramy, za roki sie uda, zawodnicy co roku przepraszają kibicow za kolejne upokorzenia, tylko po co?? po co to wszystko, jak kazdy wie, ze wychodzi co wychodzi i od kilku lat nic sie nie zmienia, za rok w cale nie bedzie lepiej, bedzie to samo...Nie potrzebne sa rewolucje, kolejne transfery, kolejne milione pompowane w ten klub....moze rok bez LM w ogóle zmusilby do zastanowienia sie, do czego to wszystko prowadzi?? Jesli nawet wygramy lige, to nie bedziemy lepis od innych krajowych mistrzow, przeciez oni tez zdobedo trofeum, tylko sukcesy na tle miedzynarodowym daja podstawe zeby zaliczac jakis zespol do najlepszych, a my tych sukcesow nie mamy, nie mozemy wracac do lat, w ktorych nie we wszystkich krajach gralo sie w pilke, kiedy real nie mial sobie rownych, albo do czasow kiedy mielismy wspanialego Zidane'a..TO JUZ BYLO I NIE WROCI!!!