Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604535 razy)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1600 dnia: Listopad 04, 2011, 22:39:58 »
Nie nie na pewno nie jest takim matadorem jak Higuain nie ma takiego instynktu snajpera a jest jeszcze Benzema gracz bardziej uniwersalny techniczny a Madryt musi mieć wielkie gwiazdy jak Neymar nie koniecznie świetni gracze jak Makélélé, Sneijder, czy nawet Roberto którzy się już o tym boleśnie przekonali
" border="0" border="0

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1601 dnia: Listopad 05, 2011, 11:24:30 »
O cholera Evra ma 24 braci?  :o

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1602 dnia: Listopad 05, 2011, 12:10:31 »
O cholera Evra ma 24 braci?  :o

Tak, są  także spekulacje pomiędzy 23, i 26, ale to taki szczegół.
Jeden z nich niedawno zmarł.

Offline Mattias12

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.11.2011r.
  • Real Madryt and Manchester United
« Odpowiedź #1603 dnia: Listopad 05, 2011, 12:45:49 »
O cholera Evra ma 24 braci?  :o

O LoL ::). Już to wiedziałem z ponad rok :)

Ciekawie jak on przeżył ???

Czas na wieści z Transfermarkt. Aston Villa chce Carricka, Schalke Berbatova :o. Jak ja lubię takie ploteczki :D

A pod lupą Manchesteru jest...Mascherano, Montovilo, Muniain, Javi Martinez, Higuain (WTF!) i Tiote

Dowód: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #1604 dnia: Listopad 05, 2011, 12:51:00 »
Nazwał bym to raczej obserwowaniem, jezeli choc jeden z wyzej wymienionych zawodnikow trafi na Old Trafford bo bedzie niezly transfer. Co do transfermarkt warto popatrzec na inne kluby  az oczy bola jakie slabe kluby chca swiatowe gwiazdy.

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1605 dnia: Listopad 05, 2011, 12:52:44 »
O LoL Z politowaniem. Już to wiedziałem z ponad rok Uśmiech

Mnie po prostu wieści na temat piłkarzy z United i ogólnie z Premier League nie interesują. Nie interesuje mnie też ich życie prywatne więc miałem prawo nie wiedzieć.

Offline Mattias12

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1606 dnia: Listopad 05, 2011, 13:25:08 »
Mnie po prostu wieści na temat piłkarzy z United i ogólnie z Premier League nie interesują. Nie interesuje mnie też ich życie prywatne więc miałem prawo nie wiedzieć.

To znaczy ja do ciebie nic nie mam, tylko tak powiedziałem że ja już to wiedziałem dawno ;)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1607 dnia: Listopad 05, 2011, 15:51:27 »
Evra nie ma 24 braci, tylko 24 rodzeństwa, z czego trójka już nie żyje.

Dzisiaj 25-lecie pracy Fergusona na Old Trafford. Z okazji jubileuszu zablokował sobie wypożyczenie Kuszczaka do Leeds. A co.

Lista drużyn, z którymi Szkot nigdy jako menedżer nie wygrał:
Atletico Madryt - dwumecz w PZP 1991/92 (porażka i remis)
Borussia Dortmund - dwumecz w LM 1996/97 (dwie porażki)
Lazio Rzym - porażka w Superpucharze 1999
AS Monaco - dwumecz w PM 1997/98 - (porażka i remis)
Nexaca - porażka w Klubowych MŚ 2000
Rotor Wołgograd - dwumecz w Pucharze UEFA 1995/96 (dwa remisy)
Southend United - porażka w Pucharze Ligi 2006/07
Torpedo Moskwa - dwumecz w Pucharze UEFA 1992/93 (dwa remisy)
Vasco da Gama - porażka w Klubowych MŚ 2000
Villareal - dwumecze w LM 2005/06 i 2008/09 (cztery remisy... i to bezbramkowe)
Zenit St. Petersburg - porażka w Superpucharze 2008

Dzisiejszy mecz z Sunderlandem to dla Fergusona:
- 2382. mecz w zawodowym futbolu
- 2065. mecz w karierze trenerskiej
- 1410. mecz u sterów United
- 970. mecz ligowy
- 745. mecz Premier League
- 678. mecz na Old Trafford
- 485. mecz ligowy na Old Trafford
- 373. mecz Premier League na Old Trafford

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2011, 17:08:12 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1608 dnia: Listopad 05, 2011, 16:23:51 »
Sir Alex Ferguson wykluczył możliwość, aby Wayne Rooney zastąpił Paula Scholesa na jego pozycji. Szkot przyznał, że nie cofnie do drugiej linii jednego ze swoich najlepszych napastników.
Słowa z dnia 22 lipca 2011r.
A dzisiaj co? Wayne gra jako środkowy pomocnik. Szkoda. Javier się średnio sprawdza w tym sezonie.

Offline Mattias12

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1609 dnia: Listopad 05, 2011, 19:49:10 »
Słowa z dnia 22 lipca 2011r.
A dzisiaj co? Wayne gra jako środkowy pomocnik. Szkoda. Javier się średnio sprawdza w tym sezonie.

To wszystko przez Welbecka. Gdyby Chicharito rozegrał z 5-7 meczy z rzędu na pewno by forma powróciła

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1610 dnia: Listopad 05, 2011, 19:56:53 »
To wszystko przez Welbecka. Gdyby Chicharito rozegrał z 5-7 meczy z rzędu na pewno by forma powróciła
Tu nie chodzi o formę, chodzi oto, że Javier to lis pola karnego. On wykorzystuje świetne podania w polu karnym, i ogólnie strzały ala Messi. Czyli w 11 rywala, lub sam na sam z bramkarzem. On nie potrafi wyminąć kilku piłkarzy zwodem, więc porównanie było troszkę nie na miejscu, ale mają podobną technikę. Messi co prawda uderzy z daleka, ale każdy wie o co tutaj chodzi. Podobnie jest z Welbeckiem, ale nie chce mi się pisać o jego technice. W Manchesterze nie ma rozgrywającego, który mógłby takowe piłki dogrywać. Rooney coś tam próbuje, ale on powinien grać jako napastnik. Nie rozumiem SAF'a, jak większość ludzi. Z całym szacunkiem, ale czas "staruszka" nabiega końca w Manchesterze. Fajnie jakby był jakimś "specem", tak jak Wenger. Bo na Eurosporcie czasami jak pokazują skrót meczów to Wenger się potem udziela, Ferguson też mógłby mieć taką posadę, i brać większe udziały w United. Nie wiem jak to nazwać, ale każdy pewnie mnie rozumie.
Ok koniec pisania.

Offline Mattias12

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1611 dnia: Listopad 05, 2011, 20:00:09 »
No rozpisałeś się :D

No, jestem bardzo ciekaw kto zastąpi posadę SAF. Najlepiej jakby to był jakiś doświadczony trener a nie ''niespodzianka roku'' tak jak Villas-Boas.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1612 dnia: Listopad 05, 2011, 21:18:07 »
W związku z okrągłą rocznicą pracy sir Alexa Fergusona na Old Trafford klub uhonorował szkockiego menadżera, nazywając północną trybunę stadionu jego imieniem.

Przed rozpoczęciem sobotniego spotkania, podczas gdy kibice zgromadzeni w Teatrze Marzeń oklaskiwali 69-letniego trenera, odsłonięto tablicę, na której widniał napis Sir Alex Ferguson Stand (Trybuna imienia sir Alexa Fergusona – przyp. red.). Cała uroczystość była dla Szkota niespodzianką.

Jest to pierwszy taki przypadek w 101-letniej historii stadionu, kiedy to jedna z jego trybun została ochrzczona czyimś imieniem. Co więcej, władze klubu zleciły również wykonanie posągu sir Alexa Fergusona, który stanie obok wejścia na tę trybunę najprawdopodobniej przed rozpoczęciem sezonu 2012/2013.

Przed pierwszym gwizdkiem spotkania z Sunderlandem swoje przemówienie wygłosił dyrektor wykonawczy Manchesteru United David Gill.

– Pozostanie w klubie takiego formatu przez tak długi czas jest czymś nadzwyczajnym. To właśnie tu sir Alex zdołał wypracować sobie pozycję najbardziej utytułowanego menadżera w historii angielskiej piłki, zdobywając niezliczenie wiele trofeów ze wspaniałymi piłkarzami, którzy doskonalili się pod jego skrzydłami – powiedział Gill.

– Wkład sir Alexa w rozwój Manchesteru United jest nieoceniony. Zarząd uznał, że nadszedł odpowiedni czas, aby nagrodzić zasługi naszego trenera w szczególny sposób. Dlatego też północna trybuna Teatru Marzeń otrzyma imię sir Alexa Fergusona. Stanie tu również jego pomnik, dzięki któremu Boss dołączy do zaszczytnego grona osób, których odlane z brązu podobizny możemy podziwiać na Old Trafford.

– Wszystkie te honory czynione są przez właścicieli, zarząd, piłkarzy oraz fanów Manchesteru United w podzięce za wspaniałe chwile, jakie sir Alex Ferguson zapewnił nam przez ostatnie ćwierć wieku.

Wzruszenia nie krył również bohater dzisiejszego dnia, który nie spodziewał się takiego prezentu.

– Nie dowierzałem, kiedy odsłonięto tę tablicę. W ogóle nie przypuszczałem, że klub zorganizuje coś takiego. Dziękuję z całego serca, to fantastycznie z jego strony - powiedział 69-latek.

– Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić – zakończył najwybitniejszy trener w historii futbolu.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1613 dnia: Listopad 05, 2011, 21:54:47 »
Coś na poprawę humoru: Juventus chce kupić Bale'a i... Naniego.

Serio.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1614 dnia: Listopad 05, 2011, 22:00:53 »
Chce kupić, lecz pozyskanie go od nas sięga granicy zera..
Jeśli Nani odszedł by do Serie A, to United straciłoby całkowicie dynamikę, i szybkość gry.
Wątpię, że "Stara Dama" pozyska nawet Bale..

Offline pes666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.09.2010r.
  • Polska Biało-Czerwoni !! Born in 1982 :)
« Odpowiedź #1615 dnia: Listopad 06, 2011, 12:23:34 »
Bale to dla mnie naturalny następca Ryana Giggsa ;)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1616 dnia: Listopad 06, 2011, 16:54:18 »
Jasne, gość ze słabymi statystykami, który zagrał w pomocy tylko dlatego, że w linii obrony się nie mieścił do składu i za którego trzeba będzie zapłacić co najmniej 40 mln, bo Daniel Levy potrafi sprzedawać swoich graczy...

Sorry, ale niech spie_dalają. Nie chcę go. Christian Eriksen z Ajaksu jest lepszy i w dodatku do wyjęcia za trzykrotnie mniejszą kwotę. Może i jest raczej rozgrywającym, ale na tę pozycję United również potrzebują wzmocnień. Poza tym na skrzydle również grać potrafi, a w środku grzechem byłoby nie skorzystać w niedługim okresie z trio Morrison - Pogba - Tunnicliffe. A przecież w rezerwach gra jeszcze James, tyle że Ferguson woli dawać kolejne szanse Andersonowi...

Jakby Bale nie był Walijczykiem, to nikt nie gadał by o żadnym następstwie, bo jest jednym z najbardziej przereklamowanych zawodników na świecie. Niech sobie idzie do Chelsea albo do Barcelony na ławę. Besta, wychowanka United zastąpił po długim czasie Giggs, wychowanek. Rachunek jest prosty - ciężko, by kolejny piłkarz w łańcuchu był strasznie przepłaconym gościem z Londynu.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1617 dnia: Listopad 06, 2011, 22:05:53 »
Zapomnij, Chelsea nie kupi Bale na ta pozycje bo mamy Mate i o wiele lepszego Maloude.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline pes666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.09.2010r.
  • Polska Biało-Czerwoni !! Born in 1982 :)
« Odpowiedź #1618 dnia: Listopad 07, 2011, 09:09:43 »
Jasne, gość ze słabymi statystykami, który zagrał w pomocy tylko dlatego, że w linii obrony się nie mieścił do składu i za którego trzeba będzie zapłacić co najmniej 40 mln, bo Daniel Levy potrafi sprzedawać swoich graczy...

Sorry, ale niech spie_dalają. Nie chcę go. Christian Eriksen z Ajaksu jest lepszy i w dodatku do wyjęcia za trzykrotnie mniejszą kwotę. Może i jest raczej rozgrywającym, ale na tę pozycję United również potrzebują wzmocnień. Poza tym na skrzydle również grać potrafi, a w środku grzechem byłoby nie skorzystać w niedługim okresie z trio Morrison - Pogba - Tunnicliffe. A przecież w rezerwach gra jeszcze James, tyle że Ferguson woli dawać kolejne szanse Andersonowi...

Jakby Bale nie był Walijczykiem, to nikt nie gadał by o żadnym następstwie, bo jest jednym z najbardziej przereklamowanych zawodników na świecie. Niech sobie idzie do Chelsea albo do Barcelony na ławę. Besta, wychowanka United zastąpił po długim czasie Giggs, wychowanek. Rachunek jest prosty - ciężko, by kolejny piłkarz w łańcuchu był strasznie przepłaconym gościem z Londynu.
Gdyby umiejętności tylko były brane pod uwagę to masz rację, można kupić i taniej i lepiej ;) Ale obstawiam, że "element marketingowy" weźmie górę.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2011, 09:17:02 wysłana przez pes666 »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1619 dnia: Listopad 07, 2011, 12:57:31 »
Nie sądzę, żeby po transakcjach Verona i Berbatova, które mimo wszystko okazały się być przepłacone Ferguson wyłożył 40 mln za Bale'a, skoro nie chciał zapłacić 35 mln za Sneijdera.

Tym bardziej, że mógł go mieć za jakieś 5-10 baniek kilka lat temu, ale nie odczuwał ochoty, by walczyć o niego z Tottenhamem. Zresztą o Walcotta bić się również mu się nie chciało.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1619 dnia: Listopad 07, 2011, 12:57:31 »