Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604551 razy)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1620 dnia: Listopad 07, 2011, 16:52:25 »
Nie sądzę, żeby po transakcjach Verona i Berbatova, które mimo wszystko okazały się być przepłacone Ferguson wyłożył 40 mln za Bale'a, skoro nie chciał zapłacić 35 mln za Sneijdera.

Tym bardziej, że mógł go mieć za jakieś 5-10 baniek kilka lat temu, ale nie odczuwał ochoty, by walczyć o niego z Tottenhamem. Zresztą o Walcotta bić się również mu się nie chciało.

Może dlatego, że wcześniej grał Scholes. ::)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1621 dnia: Listopad 07, 2011, 17:31:51 »
Może dlatego, że wcześniej grał Scholes. ::)
Bale to środkowy pomocnik...?
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1622 dnia: Listopad 07, 2011, 17:33:00 »
...

Dlatego, że wcześniej grał Scholes (kiepsko tak w ogóle) Ferguson nie walczył o Bale'a i Walcotta, gdy ci grali jeszcze w So'ton?
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1623 dnia: Listopad 07, 2011, 17:34:35 »
Bale to środkowy pomocnik...?

Dyskusja przerodziła się w rozmowę o środkowym pomocniku, lecz o Bale'a także nie przestaliśmy rozmawiać. Ja nawiązałem się do rozgrywającego, a co do bocznych pomocników:
Po co oni są potrzebni w Manchesterze? Mamy Naniego, Valencie, Younga, i kilka innych osób także może grać na tej pozycji.

Dlatego, że wcześniej grał Scholes (kiepsko tak w ogóle) Ferguson nie walczył o Bale'a i Walcotta, gdy ci grali jeszcze w So'ton?

Scholes nie grał może kapitalnie, ale najgorzej też nie. To, że Ferguson nie walczył o Bale'a, i Walcotta to jego sprawa, być może nie nadawali się do stylu tej drużyny.

« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2011, 17:37:21 wysłana przez NexaT »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1624 dnia: Listopad 07, 2011, 17:49:46 »
Że niby nawiązałeś do rozgrywającego? :) Może jesteś fanem tej drużyny od miesiąca, ale temat Sneijdera pojawił się już po zakończeniu kariery Scholesa.

Gdy Bale i Walcott grali jeszcze w So'ton, Valencia siedział w Wigan (albo nawet w Villareal), a Young w Aston Villi. Nani za to dopiero przyszedł ze Sportingu.

Scholes nie grał może kapitalnie, ale najgorzej też nie.
Nie. Po dobrym początku poprzedniego sezonu zaczął grać tragicznie.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1625 dnia: Listopad 07, 2011, 18:01:35 »
Może jesteś fanem tej drużyny od miesiąca, ale temat Sneijdera pojawił się już po zakończeniu kariery Scholesa.
Sarkazm, :*. Kocham za to ludzi, i ten temat.
skoro nie chciał zapłacić 35 mln za Sneijdera.

Tym bardziej, że mógł go mieć za jakieś 5-10 baniek kilka lat temu, ale nie odczuwał ochoty, by walczyć o niego z Tottenhamem. Zresztą o Walcotta bić się również mu się nie chciało.
Chodziło mi o ten cytat, wtedy mieliśmy jeszcze Scholesa. I tak, wiem, że poważniejsze spekulacje na temat Sneijder pojawiły się w tym letnim okienku.

Że niby nawiązałeś do rozgrywającego? :)
Tak. :)

Gdy Bale i Walcott grali jeszcze w So'ton, Valencia siedział w Wigan (albo nawet w Villareal), a Young w Aston Villi. Nani za to dopiero przyszedł ze Sportingu.

Nawiązuje się do poprzedniego sezonu, jak, i obecnego. Walnąłem gafę, bo w poprzednim sezonie nie było z nami Younga.

Nie. Po dobrym początku poprzedniego sezonu zaczął grać tragicznie.
Miewał gorsze mecze, ale pamiętajmy też o tych lepszych.

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1626 dnia: Listopad 07, 2011, 18:02:48 »
Sarkazm, :*. Kocham za to ludzi, i ten temat.

Rozróżniaj sarkazm od ironii.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1627 dnia: Listopad 07, 2011, 18:21:58 »
Z pojęciem sarkazmu wiąże się wiele kontrowersji terminologicznych, ponieważ w literaturze przedmiotu, jak również w potocznym rozumieniu, sarkazm jest ściśle kojarzony – czasem nawet utożsamiany – z ironią. Niektórzy określają sarkazm jako ton ironiczny, inni jako ostrą krytykę personalną, szyderstwo.

Tak, tak.. skopiowane z Wikipedii, ale tam jest najlepiej wytłumaczone.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1628 dnia: Listopad 07, 2011, 18:36:29 »
Tak. :)
To miodnie, bo jako że ja od samego początku mówiłem o Bale'u i Walcottcie, a nie o żadnym rozgrywającym, potwierdzasz tylko że jesteś większym kretynem niż nakazuje przeznaczenie.

Miewał gorsze mecze, ale pamiętajmy też o tych lepszych.
Szkoda, że akurat w zeszłym sezonie było ich tyle co kot napłakał. Pogódź się z tym, że nie wszyscy starzeją się tak jak van der Sar.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1629 dnia: Listopad 07, 2011, 20:25:35 »
To miodnie, bo jako że ja od samego początku mówiłem o Bale'u i Walcottcie, a nie o żadnym rozgrywającym, potwierdzasz tylko że jesteś większym kretynem niż nakazuje przeznaczenie.

Tak.. na początku tak było, ale poruszyłeś temat Sneijdera, więc automatycznie, i rozgrywającego. Zrozum to, że w tym temacie ktoś może być sprytniejszy od Ciebie. Próbujesz się cały czas wymigać, a sam zacząłeś gadkę o rozgrywającym.
Tekst z kretynem w ogóle mnie nie ruszył, ale staraj się dalej. :)

Szkoda, że akurat w zeszłym sezonie było ich tyle co kot napłakał. Pogódź się z tym, że nie wszyscy starzeją się tak jak van der Sar.

Tak tak, nie będę się z tobą kłócił, bo, i tak będziesz stawiał na swoim.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1630 dnia: Listopad 07, 2011, 21:27:01 »
Tak.. na początku tak było, ale poruszyłeś temat Sneijdera, więc automatycznie, i rozgrywającego. Zrozum to, że w tym temacie ktoś może być sprytniejszy od Ciebie. Próbujesz się cały czas wymigać, a sam zacząłeś gadkę o rozgrywającym.
Tekst z kretynem w ogóle mnie nie ruszył, ale staraj się dalej. :)
Nie sądzę, żeby po transakcjach Verona i Berbatova, które mimo wszystko okazały się być przepłacone Ferguson wyłożył 40 mln za Bale'a, skoro nie chciał zapłacić 35 mln za Sneijdera.

Przeczytaj pogrubiony tekst jeszcze raz i zastanów się czy mowa była cały czas o Bale'u a tylko wzmianka o Sneijderze. 3maj się sedna zdania nie wywodów w których się potem gubisz i starasz niefortunnie wydostać
" border="0" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1631 dnia: Listopad 07, 2011, 21:43:25 »
Przeczytaj pogrubiony tekst jeszcze raz i zastanów się czy mowa była cały czas o Bale'u a tylko wzmianka o Sneijderze. 3maj się sedna zdania nie wywodów w których się potem gubisz i starasz niefortunnie wydostać
Wzmianka, nie wzmianka, naciągnął temat ze Sneijderem, i Walcottem. Obaj mogą grać na pomocy, i myślałem, że mogę napisać o rozgrywającym, wsadzając swoje 5 groszy.
Ale to nie o to tak na prawdę chodzi, chodzi oto, że Nederland zaprzecza jakoby zaczynał rozmowę o rozgrywającym.
a nie o żadnym rozgrywającym
PS. Nie musisz mi pogrubiać tekstu, umiem czytać.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2011, 21:45:15 wysłana przez NexaT »

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1632 dnia: Listopad 07, 2011, 22:09:48 »
Nie musisz mi pogrubiać tekstu, umiem czytać.
Teraz to naprawdę się zamotałeś bo to jego zacytowałeś a przecież ja Ci pogrubiłem tekst... :D :D Nie no na prawdę robisz zawsze wszytko zeby się wykręcić...? no chociaż to mogę też powiedzieć o Nederlandzie który zawsze musi postawić na swoim ale tym razem musze mu przyznać racje w sumie sam Ci zwróciłem na to uwagę równie dobrze mogłeś coś zacząć o Veronie czy Berbatovie bo tez tam cos o nich wspomniał.. :D A mowa cały czas o Bale'u
" border="0" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1633 dnia: Listopad 07, 2011, 22:38:33 »
Teraz to naprawdę się zamotałeś bo to jego zacytowałeś a przecież ja Ci pogrubiłem tekst... :D :D Nie no na prawdę robisz zawsze wszytko zeby się wykręcić...?
Przeczytaj jeszcze raz końcówkę:
chodzi oto, że Nederland zaprzecza jakoby zaczynał rozmowę o rozgrywającym.
Napisałem to, i podałem cytat Nederlanda, żeby nie było, że coś zmyślam. Przed napisaniem Postscriptum mogłem zrobić linijkę odstępu, lub takie coś

Zapomniałem, i to ty nie zakapowałes o co chodzi, lecz to przez mój błąd.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1634 dnia: Listopad 08, 2011, 21:43:16 »
Manchester United robi wszystko, aby Cristiano Ronaldo znów zagrał na Old Trafford. Nie chodzi jednak o transfer piłkarza Realu Madryt, a jego udział w meczu benefisowym Rio Ferdinanda.

W lecie przyszłego roku minie dziesięć lat odkąd angielski obrońca trafił do Czerwonych Diabłów. Z tej okazji w „Teatrze Marzeń” odbędzie się specjalny mecz, który połączony będzie ze zbiórką pieniędzy dla potrzebujących.

Przedstawiciele Manchesteru United chcą, aby Cristiano Ronaldo wystąpił w spotkaniu Ferdinanda. Wszystko zależeć będzie jednak od tego, czy uda się ustalić datę, która nie będzie kolidować z planami Realu Madryt.

Wszelkie decyzje odnośnie terminu meczu benefisowego Rio Ferdinanda zapadną dopiero po EURO 2012 i igrzyskach olimpijskich w Londynie.

Ha,ha! Po tytule na devilpage myślałem, że jest garstka nadziei, a tu taki haczyk. :D

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1635 dnia: Listopad 11, 2011, 16:12:16 »
Manchester United wyprzedził Coca-Colę i Microsoft, zyskując status szóstej największej marki świata - podaje brytyjski "Daily Mirror". Przed Czerwony Diabłami plasują się tylko Google, Apple, BBC, Dyson oraz Facebook.

Wartość marki angielskiego klubu sięga obecnie 1,2 mld funtów. Szacuje się, że United mają aż 333 mln fanów na całym świecie, z czego 92 miliony w samej Azji.

W ostatnim czasie klub zwiększył liczbę partnerów do ponad 20 (m.in. Nike, Audi i Turkish Airlines), dzięki czemu roczne obroty przekroczyły 100 mln funtów. Za samą umowę sponsorską z AON (reklama na koszulkach) United otrzymują rocznie 20 mln funtów, a jeszcze 19 lat temu Sharp Electronics za identyczną powierzchnię reklamową płacił zaledwie 200 tys. funtów.

W ostatnich 12 miesiącach MU niemal dwukrotnie zwiększył swoje przychody. Kibice mają jednak za złe rodzinie Glazerów (właścicielom Czerwonych Diabłów), że tylko niewielka część tych środków jest reinwestowana w klub.

Ładnie, ładnie ;)
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1636 dnia: Listopad 12, 2011, 23:57:55 »
Meksyk dzięki wybornej postawie i bramce Javiera Hernandeza wygrał towarzyskie spotkanie z Serbią (2:0), a na listę strzelców wpisał się również inny napastnik Manchesteru United - Mame Biram Diouf w spotkaniu Senegalu z Gwineą (4:1).

Pierwsza bramka dla El Tri została zdobyta już w pierwszych minutach pojedynku, kiedy to znakomitym dośrodkowaniem popisał się Carlos Salcido, a aktywna postawa Chicharito w polu karnym rywala sprawiła, iż kompletnie pogubił się duet środkowych obrońców Serbii - Branislav Ivanović i Aleksander Kolarov, przez co futbolówka znalazła się w siatce. Bramka została zapisana na konto Salcido, jednak na powtórkach można dostrzec, iż gracz United delikatnie strącił piłkę głową.

Pod koniec spotkania z boiska za faul w polu karnym na Hernandezie wyleciał Kolarov, a sam poszkodowany, pewnym strzałem zamienił jedenastkę na bramkę.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4b3caafc7d4b8f0062e1a4c1b6762803&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4b3caafc7d4b8f0062e1a4c1b6762803&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

W barażach do EURO 2012 ogromny krok do awansu do finałowego turnieju zrobiła reprezentacja Irlandii, która pokonała Estonię aż 4:0, jednak dla Darrona Gibsona zabrakło miejsca nawet na ławce rezerwowych. Dobrą wiadomością jest natomiast fakt, iż jeśli podopieczni Giovanniego Trapattoniego znajdą się na turnieju rozgrywanym w Polsce i Ukrainie to według zapowiedzi trenera Gibson ma stanowić ważną część jego zespołu. W składzie na EURO 2012 ma znaleźć się również młody Robbie Brady.

Nani zaliczył wprawdzie swój 50. występ dla Portugalii, jednak w meczu barażowym z Bośnią i Hercegowiną nie pokazał nic specjalnego, a jego drużyna zremisowała bezbramkowo, dzięki czemu podczas wtorkowego rewanżu można spodziewać się dużej dawki emocji.

W eliminacjach do mistrzostw świata ekipa Ekwadoru uległa Paragwajowi 1:2, lecz Antonio Valencia za swój występ zebrał bardzo dobre noty, walnie przyczyniając się do zdobycia honorowej bramki w ostatniej minucie spotkania.

Jeśli chodzi o mecze towarzyskie to Darren Fletcher spędził 63 minuty na boisku w wygranym przez Szkocję pojedynku z Cyprem, a Anders Lindegaard z ławki obejrzał zwycięstwo swoich kolegów z reprezentacji Danii nad Szwecją (2:0).

Mame Biram Diouf ustalił wynik spotkania w starciu Senegalu z Gwineą (4:1), a Fabio da Silva spędził na boisku 45 minut w wygranym pojedynku Brazylii z Gabonem.
źrodło: devilpage.pl

Edwin van der Sar mimo niedawnego przejścia na sportową emeryturę, wcale nie traci kontaktu z Manchesterem United. Holender na bieżąco śledzi poczynania swojego byłego klubu i pokusił się nawet o udzieleniu kilku rad Diabłom.

- W tym roku przegraliśmy z Barceloną w finale i mamy nadzieje, że w nowym sezonie się poprawimy. Byłem również bardzo zaskoczony rezultatem z Manchesterem City, bardzo - mówił Edwin.

- Musimy grać większą ilością podań, szczerzę mówiąc. Musimy też dłużej utrzymywać się w przy piłce i dużo podawać, szczególnie w linii pomocy. Mam nadzieję, że jeżeli zawodnicy United tego dokonają, będą w stanie pokonać Barcę w tym sezonie.

Edwin komplementował również swojego młodego następcę Davida de Geę: - Uważam, że jest dobry. Jest jeszcze trochę wcześnie, nadal ma czas, żeby się rozwinąć w United.

Na koniec Holender podzielił się swoimi wrażeniami z życia poza futbolem: - Jest miło, kiedy nie musisz być non-stop skoncentrowany. Nie ciąży na tobie żadna presja, że musisz co tydzień dobrze zagrać. Zaliczyłem trochę wakacji, byłem w Afryce Południowej. Dużo czasu spędziłem w domu, spotykałem się ze znajomymi i rodziną. Jest dużo spokojniej, w porównaniu do czego się
źrodło: devilpage.pl

Offline Lustro24

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 19.03.2011r.
« Odpowiedź #1637 dnia: Listopad 13, 2011, 10:01:15 »
Sneijder musi być , ponoć inter się zgodził na odejście jego w zimowym okienku ale nie wiadomo jak to będzie  . . . chciałbym żeby przeszedł do MU ale może pójdzie na większą kasę (w cale się nie dziwie , najpewniej sam bym poszedł)  ;D .

od zawsze twierdzę że SAF nie umie dokonywać transferów z bardzo sławnymi (gwiazdami) transferów. :D
" Jestem najlepszym piłkarzem na świecie ! , jeżeli nie myślisz tak samo to leżysz "

Zlatan Ibrahimovic.

Offline tyrhen

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 24.03.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1638 dnia: Listopad 14, 2011, 18:07:58 »
znajac zycie Fergi nie sprowadzi jakiejs wielkiej gwiazdy tylko jakies mlodego przyszlosciowego zawodnika, miejmy nadzieje, ze bedzie tak jak z Groszkiem

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1639 dnia: Listopad 16, 2011, 17:06:43 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1639 dnia: Listopad 16, 2011, 17:06:43 »