Bramkarz Manchesteru United, Edwin van der Sar przedłużył o rok kontrakt z klubem, który wygasał w czerwcu - czytamy w serwisie
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE.
Holenderski bramkarz skończy w październiku 40 lat. Mimo zaawansowanego wieku wciąż imponuje formą.
- W klubie chcieli, żebym został, a ja jestem tu szczęśliwy. Moja forma jest na dobrym poziomie, więc czuję się na siłach, by grać dla United - powiedział van der Sar.
Przedłużenie kontraktu z Manchesterem United to złe wieści dla polskiego bramkarza, Tomasza Kuszczaka, który na Old Trafford wciąż jest rezerwowym.
Kilka tygodni temu, gdy van der Sar miał problemy ze zdrowiem, Polak zastąpił go w bramce i z powodzeniem rozegrał osiem spotkań w Premier League. Później wrócił jednak na ławkę.
- Przy dobrej formie Edwina ciężko jest wskoczyć do podstawowego składu. Uzbrajam się w cierpliwość, tylko że czekam, czekam i czekam - wyjaśniał niedawno polski bramkarz w rozmowie z "Super Expressem".
Jak zachowa się Kuszczak w sytuacji, gdy van der Sar przedłużył kontrakt o kolejny rok? Jeszcze niedawno twierdził, że w takiej sytuacji będzie chciał odejść z Manchesteru.
źródło-wp