Panowie, przypomnijcie sobie czym PES się wyróżniał z niewielkiego tłumu piłek kopanych na konsole i komputery. Mi się spodobało to, że każda akcja, bramka była wyjątkowa. A co się z tym wiązało, gra była coraz bliższa realizmowi do, którego twórcy gier dążą. Jednak te innowacje, które kiedyś były znakiem rozpoznawczym KONAMI teraz nie są niczym wyjątkowym. Fifa charakteryzowała się schematycznością. Jednak parę lat upłynęło i wersja konsolowa bije na głowę PES-a, który stoi w miejscu. Przykładem może być tutaj choćby głupie wznawianie gry od bramki. Dlaczego od wielu lat nie mogę sam zdecydować komu mam piłkę zagrać bramkarzem?? Zawsze podaje do tego samego zawodnika. To jest tylko przykład ale trzeba iść z duchem czasu i zaryzykować jakieś nowe rozwiązanie. Gdyby zastosowali coś nowego w przypadku PES-a 2008 i by to nie wypaliło to wiedzieliby co zmienić i poprawić, żeby to było lepsze. A tak bazują na tym co było już w ich pierwszych wersjach gry i nieznacznie to zmieniają. Tak jest i będzie w tej nowej edycji. Przynajmniej na pierwszy rzut oka, patrząc po filmikach.
PS. Opinia jedynej osoby, która grała na targach w PES-a, i udziela się na tym forum nie jest dla mnie zbytnio wiarygodna, tym bardziej, że opinie są mało przychylne w serwisach zajmujących się grami.
PS2. Aveiro nie pisz znowu "żal". Szanuj naszą polszczyznę, są inne słowa wyrażające dezaprobatę.
pzdr