Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #1960 dnia: Październik 29, 2011, 12:20:26 »
Ta zapowiedź to chyba sprzed kilku lat? Fragment o Arsenalu jakoś nie pasuje do aktualnej sytuacji.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1961 dnia: Październik 29, 2011, 14:01:25 »
Już 1:0. Znowu obrona Arsenalu nie upilnowała zawodnika, tym razem Lamparta. W takim meczu nie można stać 2 metry od napastnika. Ba, nawet 2 obrońców to uczyniło.

Offline Irius

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1962 dnia: Październik 29, 2011, 14:58:58 »
Arsenal łapie wiatr w żagle po słabym starcie? Gunners prowadzą 3:2, fajny mecz dla bezstronnego widza.

Offline kamileqPL

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 30.11.2008r.
  • Dawniej Kaka269 ;) Polonia Warszawa <3
« Odpowiedź #1963 dnia: Październik 29, 2011, 15:24:17 »
MAATA!!

3:3

1000 wiadomości na PESLeague.PL - 20:29, 01.09.2012r.!!!!

" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1964 dnia: Październik 29, 2011, 15:29:22 »
RVP 4:3!! Premier League Forever!!

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.02.2009r.
« Odpowiedź #1965 dnia: Październik 29, 2011, 15:29:50 »
Vaaan Persie 3-4!!:D

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1966 dnia: Październik 29, 2011, 15:34:14 »
5:3 Van Persie co on zrobił

Offline Irius

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1967 dnia: Październik 29, 2011, 15:36:14 »
8 bramek. Ładny mecz, Arsenal znowu gra dobrze, choć znając ten klub to pogubią punkty ze średniakami.  ;D

Offline lukasz cfc

• Prezes klubu
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • Chelsea Till I Die
    • http://rapideo.pl/polecam,lukaszcfc
« Odpowiedź #1968 dnia: Październik 29, 2011, 15:40:50 »
Katastrofa ;(
" width="500" height="200

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1969 dnia: Październik 29, 2011, 15:55:42 »
3 bramki to Chelsea sobie sama strzeliła w plecy. Po jakiś fatalnych podaniach Mikela, Maloudy, jakimś w ogóle dziwnym odpuszczeniu Wallcota. Nie wiem co Wenger powiedział zawodnikom Arsenalu w szatni ale w drugiej połowie wystąpiły dwie zupełnie inne drużyny. Chelsea mnóstwo chaosu co wykorzystał Arsenal i grał w piłkę. Wygrali raczej zasłużenie, chociaż jak by Szczęsny dostał czerwoną kartkę to nikt nie mógłby mieć pretensji do sędziego bo Cole miałby pustą bramkę :) Ale to kontrowersje. Jeśli Arsenal dalej będzie tak grał to szybko doskoczy do TOP 4.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1970 dnia: Październik 29, 2011, 15:59:00 »
Boas to kompletny duren, jak mozna trzymac na lawce 2 najlepszych zawodnikow ? Mereiles i Luiz... Z tego co zauwazylem to Torres moze strzelac z Genk, bo dzisiaj co gral to katastrofa ;/ 2 mecz przegrany z zespolami TOP 4.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1971 dnia: Październik 29, 2011, 16:35:33 »
No kurcze.. w typerze postawiłem 3:1 dla Chelsea, a tu proszę. Arsenal łapie wiatr w żagle, to całkiem fajnie, większa rywalizacja. Za to kocham tą ligę, a w Hiszpanii tylko Barca i Real.

Offline krolewski1902

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.06.2009r.
  • Real Madrid Best Club XX,XXI Century
« Odpowiedź #1972 dnia: Październik 29, 2011, 16:38:57 »
No kurcze.. w typerze postawiłem 3:1 dla Chelsea, a tu proszę. Arsenal łapie wiatr w żagle, to całkiem fajnie, większa rywalizacja. Za to kocham tą ligę, a w Hiszpanii tylko Barca i Real.

Nie zapominaj o Levante hehe   ;D

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1973 dnia: Październik 29, 2011, 16:55:14 »
Tak zajebista liga w meczu panował kompletny chaos,gdyby któraś z tych drużyn zagrała z Barcą/Realem dostałaby porównywalny wpie*dol do tego co dostał MU tydzień temu.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1974 dnia: Październik 29, 2011, 17:51:53 »
W Anglii nie można się dłużej pośmiać z jakiejś drużyny, bo zaraz potem znajduje się inna, która mniej lub bardziej ją przyćmiewa. To niepodobne do Chelsea tracić pięć goli u siebie. Aż żal, że van Persie nie gra tak dobrze w kadrze jak w klubie. Na mundialu należał do najgorszych holenderskich piłkarzy.

Cytat: Bogo
Boas to kompletny duren, jak mozna trzymac na lawce 2 najlepszych zawodnikow ? Mereiles i Luiz...
Biada wam, skoro Meireles jest najlepszym zawodnikiem w klubie... Ale rozumiem ból, pamiętam duet Ferdinand-Evans, Jonesa na ławce i Vidicia na trybunach.

Cytat: ebolek
gdyby któraś z tych drużyn zagrała z Barcą/Realem dostałaby porównywalny wpie*dol do tego co dostał MU tydzień temu.
Z pewnością. Barcelona również jest w dołku formy (a że w Hiszpanii nie ma praktycznie nikogo, kto mógłby to wykorzystać, to inna sprawa), więc powstrzymaj się z pustymi zapowiedziami i gdybaniami. Dwa razy grała z fatalnie dysponowanymi United i nie zdołała wygrać wyżej niż dwoma bramkami, więc co to za przypuszczenie? Idąc tym tokiem myślenia można by dojść do idiotycznego pseudowniosku, że City są prawie 3 razy lepsi od Barcelony...

A Real to niech się najpierw doczołga do 1/4 LM, by udowodnić że poprzedni sezon i odpadnięcie w półfinale nie był wypadkiem przy pracy.

Tak zajebista liga w meczu panował kompletny chaos
W sumie lepszy chaos, wymiana ciosów, zwroty akcji, niesamowite emocje i piękne gole niż mijanie slalomem pięciu obrońców udających, że chcą odebrać piłkę, jednostronne "widowiska" i 5:0 w co drugim meczu. No ale... co kto lubi.

Żałować należy tylko tego, że przygotowanie psychiczne angielskich klubów leży i potem wmawiają sobie, że skoro Barcelona pokonuje jakichś tam półamatorów 5:0 po dziesięć razy w sezonie, to nie da się wyjść z pojedynku z nią zwycięsko. Z jaką motywacją i zaangażowaniem wybiegają potem na boisko, widać po finałach LM w Rzymie i w Londynie oraz po meczach Barcelona - Arsenal na Camp Nou. Chyba tylko Chelsea i City są w stanie wyeliminować Barcelonę w obecnym stanie rzeczy.
" border="0

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #1975 dnia: Październik 29, 2011, 17:55:58 »
Niby szkoda troche tej porażki, ale chociaż moge z czystym sumieniem powiedzieć, że tak ciekawej ligi jak w tym sezonie to już dawno nie było. Naprawde każdy może z każdym przegrać.

Nie miałem okazji oglądać meczu, bo sam swój grałem, dlatego nie wypowiadam się o grze zespołu.

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1976 dnia: Październik 29, 2011, 18:19:22 »
Żałować należy tylko tego, że przygotowanie psychiczne angielskich klubów leży i potem wmawiają sobie, że skoro Barcelona pokonuje jakichś tam półamatorów 5:0 po dziesięć razy w sezonie, to nie da się wyjść z pojedynku z nią zwycięsko. Z jaką motywacją i zaangażowaniem wybiegają potem na boisko, widać po finałach LM w Rzymie i w Londynie oraz po meczach Barcelona - Arsenal na Camp Nou. Chyba tylko Chelsea i City są w stanie wyeliminować Barcelonę w obecnym stanie rzeczy.
Barca wygrywa 5-0 z atletico bądź inną silną ekipą to wtedy jest liga szkocka, ale jak podobne wyniki padają w PL pomiędzy 1sza i drugą ekipą to nagle jest to oznaka wspaniałej ligi
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2011, 18:23:31 wysłana przez ebolek22 »

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1977 dnia: Październik 29, 2011, 19:20:45 »
Biada wam, skoro Meireles jest najlepszym zawodnikiem w klubie...
Jednym z lepszych zawodnikow na linii pomocy, bo mikel co dzisiaj robil na tylach def. to parodia....
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1978 dnia: Październik 29, 2011, 20:41:36 »
Barca wygrywa 5-0 z atletico bądź inną silną ekipą to wtedy jest liga szkocka, ale jak podobne wyniki padają w PL pomiędzy 1sza i drugą ekipą to nagle jest to oznaka wspaniałej ligi

Bo takie Atletico to od 2:0 oddało już mecz. Przy kolejnych golach nawet nie wystawiali nogi by przejąć piłkę, wręcz odsuwali się od Messiego i reszty. W angielskiej lidze jest walka do końca, co doskonale widać bylo w tym meczu.
No nie wiem czy Chelsea obecnie, z taką grą jak dziś dałaby radę Barsie, jedyny plus to Villas-Boas który jednak powoli w moim mniemaniu zaczyna dorównywać taktycznie z Mourinho. Ja się na ten sezon nastawiałem na walkę o mistrzostwo, jedno trofeum - jakie to będzie to mi wszystko jedno, czy FA czy Carling czy nawet Liga Mistrzów :P

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1979 dnia: Październik 29, 2011, 21:32:39 »
Jasne, tylko zauważ że manity albo 3, 4:0 w starciach z Sevillą, Atletico, Villarealem czy Valencia zdarzają się Barcelonie czy Realowi praktycznie co sezon (przyznam, że nie sprawdzałem, więc daj znać, jeśli się spektakularnie pomyliłem/ośmieszyłem), a City po raz ostatni (nie licząc przedtygodniowego starcia) wygrali 6:1 z United 83 lata temu. I pewnie nie wygraliby tak wysoko, gdyby pod koniec meczu cała drużyna nie chciała przegrać dwoma bramkami i nie zerwała się do ataku. Poczekaj, zobacz taki zryw w Hiszpanii, co z tego że kompletnie nieudany i fatalny w skutkach... Hokejowych wyników w lidze angielskiej w meczach bezpośrednich drużyn mieszczących się w pierwszej trójce, czwórce tabeli również zbyt wiele nie pamiętam.

Pozdrawiam, wróć jak Big Two w Hiszpanii rozleci się tak jak Big Four w Anglii już jakiś czas temu. A zaprawdę powiadam ci, że dopóki Atletico, Sevilla itp. nie przestaną srać w gacie jak nawet praktycznie każda "potęga" w europejskim futbolu przed Barceloną lub w mniejszym stopniu przed Realem i nie zaniechają odpuszczania sobie meczu przy 0:2, dopóty się to nie stanie. Była już nadzieja na początku tego wieku, ale potem przyszedł Ronaldinho, potem "narodził się" Messi i nastał koniec imprezy.

I tak, liga hiszpańska jest prawie jak liga szkocka, wystarczy zobaczyć sobie, kto zdobywa tytuły mistrzowskie na przeciągu ostatnich kilku dekad. Jedyna większa różnica między tymi ligami to o kilka półek wyżej usytuowane dwie przewodzące tabeli drużyny. A te określenia "wspaniała liga" w odniesieniu do Premiership padają tylko po takich meczach, w których obie ekipy zaciekle walczą o wynik. No i straszne jest, że Brytyjczycy nierzadko w meczach na szczycie są łagodniejsi niż taki Real na wiosnę.

Cytat: Łukasz
No nie wiem czy Chelsea obecnie, z taką grą jak dziś dałaby radę Barsie,
Umiejętności wbrew pozorom odkładam na bok, chodzi mi głównie o przygotowanie psychiczne. Gracze Chelsea mają jaja i nie tracą ich jak chociażby United w finałach LM, po których zastanawiałem się, czy aby nowa wersja herbu Czerwonych Diabłów proponowana przez cules nie byłaby odpowiedniejsza. W sumie takim rozkminom poświęcałem więcej czasu, niż tym poruszającym temat nieobecności żółtego koloru w barwach klubowych, mimo że stanowi on ważną część herbu.

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że pisałem że City najpewniej nie dorośli jeszcze do czynów wielkich (widać to było np. po arcyfrajerskim przegraniu FACS w lecie), ale na papierze mają świetny skład, najlepszą linię pomocy na świecie zaraz po Barcelonie i mimo wszystko są głodni sukcesów. Gdyby trafili na podopiecznych Guardioli stosunkowo wcześnie, np. w 1/8 LM, nie postawiłbym dużych pieniędzy na Blaugranę, chociaż oczywiście w dalszym ciągu pozostałaby faworytem dwumeczu.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1979 dnia: Październik 29, 2011, 21:32:39 »