Akurat sprzedaż Luiza to świetny interes, nikt mi nie wmówi, że 50 mln za takiego gracza to mało. Maty faktycznie szkoda ale nie zwalajcie teraz winy wyłącznie na Mourinho, Juan chciał odejść bo nie grał tyle ile by chciał. W tamtym okresie najzwyczajniej w świecie nie zasługiwał na pierwszy skład, Oscar grał od niego lepiej. Chciał odejść bo pragnął więcej grać i w klubie nikt nie robił mu z tym problemu. Bardziej od odejścia tej dwójki szkoda mi rozstania z Colem czy Essienem, oni faktycznie dobrych kilka lat spędzili na Stamford Bridge.
Mata dwa sezony. Mata i Luiz byli Niebiescy, byli kibicami klubu.
Nie wiem skąd takie wnioski. Mata niby powiedział, że chce zostać legendą Chelsea i nigdy nie odejdzie z klubu a potem uciekł bo był w słabej formie a chciał grać co mecz. Gdyby chciał zostać w Chelsea to by nie odszedł, jestem tego w 100% pewny.
Co do Lamparda to też możecie gdybać a nikt z nas nie zna całej sytuacji. Lampard w minionym sezonie nie grał tak wiele jak wcześniej, być może uznał że lepiej odejść teraz do innego klubu, dorobić sobie na koniec kariery niż spędzić większą część sezonu na ławce. Nie wiemy jak ta sytuacja wyglądała, możemy się tylko domyślać. Dla mnie rzecz jasna lepiej byłoby, gdyby Frank zakończył karierę w Chelsea ale już wiemy, że tak się nie stanie.