W strojach Adidasa biegają piłkarze Stoke, Swansea i WBA. Nike dostarcza sprzęt sportowy Aston Villi. Z kolei trykoty Umbro przywdziewają zawodnicy Blackburn, Sunderlandu i awansującego do BPL Southamptonu. Bolton gra w koszulkach od Reeboka. To nie są wielkie marki?
Wszystkie wymienione wyżej kluby (z wyjątkiem So'tonu) znajdują się obecnie na 10. pozycji w tabeli i niżej.
Jeśli chodzi o te koszulki, to mój brat ma domową MU z tego sezonu, chyba też z Dri-Fitem (musiałbym sprawdzić). Nie wiem, czy to replika, czy nie (zacznijmy od tego, że nigdy nie miałem na sobie trykotu reklamowanego jako meczowy). Może po prostu kupno koszulki od podwykonawcy (Tajlandczyków) jest zwyczajnie tańsze, a kluby doliczają sobie bajońską stawkę dla siebie?
A ty, Bogo, miałeś po prostu przyklejone logo sponsora. Zwykle w koszulkach się je naszywa. Zresztą widziałem kilka replik na własne oczy i jakoś się nie rozpadały, pomimo że nowe nie są (mam nawet jedną Rangersów, chyba z naklejonym logiem, jeszcze z Carlingiem). Po prostu kupiłeś bubel. To nie znaczy, że inni też.