Hiszpanie kompletnie zawalili z taktyką... Jedynym wyjściem wydaje się wprowadzenie Torresa. Włosi na plus, mają świetny tercet w środku pola. Tworzą fajną drużynę, za to La Furia Roja jakby się wypaliła...
De Rossi jest tak świetny, że mam żal do Fergusona, że nie wysłał mu oferty, gdy kręcił nosem, czy przedłużyć ofertę z Romą, czy nie.
Aby być więcej niż solidnym bramkarzem, warto by nie przesiedzieć pięciu i pół roku na ławce, nawet jeśli nie do końca ze swojej winy.
Co to jest za wyznacznik? Nie można być wysokiej klasy bramkarzem, siedząc na ławce? Valdes jest słaby, bo prawdopodobnie nigdy nie będzie regularnie grał w kadrze? Kuszczak był jednym z najlepszych na świecie rezerwowych klubowych golkiperów - kto wie, czy nie najlepszym (musiałbym przeprowadzić dokładniejsze analizy), a w MU jak na rezerwowego bramkarza nie grał wcale tak mało (61 meczów w 5 sezonów, ostatniego celowo nie liczę). Były 2 momenty, w których grał regularnie (mówiłem, które) i był bodaj najlepszym bramkarzem na Wyspach, a w sezonie 2007/08 rozegrał 5 meczów w fazie grupowej LM.
Dziwi mnie, że w pewnym momencie z bramkarza, któremu kibicowała cała Polska, stał się niesamowicie niedocenianym i traktowanym trochę szyderczo golkiperem. To nastąpiło już długo po jego słynnej wpadce w meczu z Kolumbią.
Dla mnie stanowczo za mało.
Jasne, to niewiele. Pokazał jednak, że nawet tak długi rozbrat z piłką nie spowodował, że zapomniał, jak się gra. Był zmiennikiem jednego z trzech najlepszych bramkarzy na świecie moim zdaniem (obok Cecha - jak dla mnie obecny numer jeden i Casillasa), być może nawet najlepszego. To chyba nie wstyd.
Czemu nie Torres? Kto zamiast niego? Nie widzi mi się Negredo bądź Llorente strzelacjący bramkę Włochom. Ale może się mylę, nie znam ich gry jakoś prefekcyjnie.
Llorente, o ile się nie mylę, w samej ostatniej LE strzelił więcej goli niż Torres łącznie dla Chelsea.
za to La Furia Roja jakby się wypaliła...
Wypalili się już w fazie grupowej MŚ 2010. Ale zawsze lepiej zauważyć późno niż później.
Jeśli siedzi na ławce Negredo to raczej jego bym wprowadził.
Na ME i MŚ nie jest czasami tak, że na ławce siedzi cała reszta drużyny?