Dzisiaj szczęśliwi posiadacze konsoli PS3 mogli testować demo nowej wersji Pro Evolution Soccer. Swoimi wrażeniami z gry postanowił się podzielić gracz falcon87pl. Za co dziękujęmy
Poniżej znajdziecie jego relację + filmik z całego spotkania. Przypominamy także, że gracze PC będą mogli spróbować swoich sił już 15 września
Zachęcamy również do zakupu nowej części pes'a przez naszą stronkę
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEFalcon87pl:
Na chwilę obecną nie rozegrałem jeszcze za dużo spotkań, ale kilka wniosków już mogę wyciągnąć. Może wymienię w pod punktach
* Game plan - bardzo przyjazny graczowi. Możliwość „łapania” dowolnego gracza i ustawiania go w dowolnym miejscu na boisku lub zamianie za innego zawodnika bardzo wygodna. Roszady w składzie można dokonywać bardzo szybko.
* Grafika - na PS3 podobna jak w poprzedniej edycji. Nie ma problemu z przyzwyczajeniem się do sposobu w jaki najeżdża kamera w okolicach pola karnego.
*Swoboda – w porównaniu do PES 2010 jest dużo, dużo lepiej. Grając Barceloną czy Bayern’em można dogrywać piłkę w miarę dokładnie, poza przypadkami, gdy chcemy podać do tyłu to różne kwiatki się zdarzają. W przypadku słabszych drużyn dostępnych w demie (Copa) częściej zdarzają się sytuacje, gdy zawodnik podaje nie w tą stronę w którą wychyliliśmy gałkę – jest to element dosyć irytujący, chociaż do wyćwieczenia
.
* Rozgrywanie piłki – daje duża frajdę, szczególnie gdy uda nam się poskładać sensowną akcję. Poza kontrami raczej ciężko o ataki na hurra, trzeba rozważnie szukać kolegów z zespołu pamiętając o sile podania.
*Podania – generalnie krótkie dotkniecie przycisku podania powoduje dokładne dogranie do kolegi z zespołu stojącego blisko nas. Gdy chcemy już podać dalej to duże znaczenie ma to jak długo przytrzymamy przycisk podania. Dobrze dograna piłka w uliczkę czy górne podanie dają duża satysfakcję.
*Sędziowie – odgwizdują zdecydowanie zbyt dużo wolnych w sytuacjach, gdy dwóch zawodników się zderza w czasie walki o piłkę. Jeżeli chodzi o wślizgi na nogi, to kończą się zazwyczaj żółtą lub czerwoną kartką.
*Bramkarze – cały czas „Plują”, czasami nawet przy lekkich strzałach. Z drugiej strony zdarzają im się niesamowite interwencje.
* Zwody – animacje wyglądają dobrze, ale w czasie wykonywania zwodu (np.. Rainbow) mam wrażenie, że wokół zawodnika powstaje niewidzialna kula, która uniemożliwia zabranie piłki. Aż boję się pomyśleć jak może wyglądać gra online, gdy ktoś będzie używał jednego zwodu za drugim.
* Wrzutki i strzały – dobrze oddany jest ciężar piłki i wygląda to efektownie. Już w pierwszym meczu jaki grałem z kolegą po jednej z wrzutek Van Buyten przegrał główkę z Messim, który stał przed nim i skończyło się 0-1.
* Messi – jeżeli dobrze go asekurujemy dwoma graczami to nie sprawia większych problemów, ale dajmy mu trochę miejsca żeby się rozpędził i wykorzystał jakiś użyteczny zwód to możemy użyć słowa cyborg. Również niesamowicie zwrotny – on jako jedyny w demie ociera się o drybling 360.
Reasumujac PES 2011 jest dużo lepszą grą od poprzedniej odsłony. Wymaga od gracza nauki zachowań na boisku od nowa. Czuję się troche tak jak po pierwszych meczach w PES 2008 w którego zagrywałem sie później długimi godzinami, gdy juz go opanowałem - kończę mecz, z pewnych aspektów jestem niezadowolony, innymi zauroczony.
Siadam do komputera, żeby cos napisać, mija 5 min i wracam na fotel żeby rozegrać kolejny mecz
Osoby zagrywające sie PES 2010 powinny być zachwycone nowym dzieckiem KONAMI. Pozostałe otrzymują dobra okazję, aby sprawdzić jak bardzo rozwinął się PES.
Relację zdał dla Was użytkownik serwisu
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE - falcon86pl.
Jak wy postrzegacie nowego pes'a? Komentujcie !!!