Autor Wątek: Gramy w pes2011 - relacja + film  (Przeczytany 35902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline newsman

• Redaktor pesleague.pl
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 60
  • Na forum od: 20.10.2007r.
Gramy w pes2011 - relacja + film
« dnia: Wrzesień 09, 2010, 10:17:18 »

Dzisiaj szczęśliwi posiadacze konsoli PS3 mogli testować demo nowej wersji Pro Evolution Soccer. Swoimi wrażeniami z gry postanowił się podzielić gracz falcon87pl. Za co dziękujęmy ;) Poniżej znajdziecie jego relację + filmik z całego spotkania. Przypominamy także, że gracze PC będą mogli spróbować swoich sił już 15 września :) Zachęcamy również do zakupu nowej części pes'a przez naszą stronkę REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Falcon87pl:
Na chwilę obecną nie rozegrałem jeszcze za dużo spotkań, ale kilka wniosków już mogę wyciągnąć. Może wymienię w pod punktach :)

* Game plan - bardzo przyjazny graczowi. Możliwość „łapania” dowolnego gracza i ustawiania go w dowolnym miejscu na boisku lub zamianie za innego zawodnika bardzo wygodna. Roszady w składzie można dokonywać bardzo szybko.

* Grafika - na PS3 podobna jak w poprzedniej edycji. Nie ma problemu z przyzwyczajeniem się do sposobu w jaki najeżdża kamera w okolicach pola karnego.

*Swoboda – w porównaniu do PES 2010 jest dużo, dużo lepiej. Grając Barceloną czy Bayern’em można dogrywać piłkę w miarę dokładnie, poza przypadkami, gdy chcemy podać do tyłu to różne kwiatki się zdarzają. W przypadku słabszych drużyn dostępnych w demie (Copa) częściej zdarzają się sytuacje, gdy zawodnik podaje nie w tą stronę w którą wychyliliśmy gałkę – jest to element dosyć irytujący, chociaż do wyćwieczenia :).

* Rozgrywanie piłki – daje duża frajdę, szczególnie gdy uda nam się poskładać sensowną akcję. Poza kontrami raczej ciężko o ataki na hurra, trzeba rozważnie szukać kolegów z zespołu pamiętając o sile podania.

*Podania – generalnie krótkie dotkniecie przycisku podania powoduje dokładne dogranie do kolegi z zespołu stojącego blisko nas. Gdy chcemy już podać dalej to duże znaczenie ma to jak długo przytrzymamy przycisk podania. Dobrze dograna piłka w uliczkę czy górne podanie dają duża satysfakcję.

*Sędziowie – odgwizdują zdecydowanie zbyt dużo wolnych w sytuacjach, gdy dwóch zawodników się zderza w czasie walki o piłkę. Jeżeli chodzi o wślizgi na nogi, to kończą się zazwyczaj żółtą lub czerwoną kartką.

*Bramkarze – cały czas „Plują”, czasami nawet przy lekkich strzałach. Z drugiej strony zdarzają im się niesamowite interwencje.

* Zwody – animacje wyglądają dobrze, ale w czasie wykonywania zwodu (np.. Rainbow) mam wrażenie, że wokół zawodnika powstaje niewidzialna kula, która uniemożliwia zabranie piłki. Aż boję się pomyśleć jak może wyglądać gra online, gdy ktoś będzie używał jednego zwodu za drugim.

* Wrzutki i strzały – dobrze oddany jest ciężar piłki i wygląda to efektownie. Już w pierwszym meczu jaki grałem z kolegą po jednej z wrzutek Van Buyten przegrał główkę z Messim, który stał przed nim i skończyło się 0-1.

* Messi – jeżeli dobrze go asekurujemy dwoma graczami to nie sprawia większych problemów, ale dajmy mu trochę miejsca żeby się rozpędził i wykorzystał jakiś użyteczny zwód to możemy użyć słowa cyborg. Również niesamowicie zwrotny – on jako jedyny w demie ociera się o drybling 360.

Reasumujac PES 2011 jest dużo lepszą grą od poprzedniej odsłony. Wymaga od gracza nauki zachowań na boisku od nowa. Czuję się troche tak jak po pierwszych meczach w PES 2008 w którego zagrywałem sie później długimi godzinami, gdy juz go opanowałem - kończę mecz, z pewnych aspektów jestem niezadowolony, innymi zauroczony.

Siadam do komputera, żeby cos napisać, mija 5 min i wracam na fotel żeby rozegrać kolejny mecz :) Osoby zagrywające sie PES 2010 powinny być zachwycone nowym dzieckiem KONAMI. Pozostałe otrzymują dobra okazję, aby sprawdzić jak bardzo rozwinął się PES.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=login">LOGOWANIE</a>s=1&hl=pl_PL"> <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=login">LOGOWANIE</a>s=1&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505">

Relację zdał dla Was użytkownik serwisu REJESTRACJA lub LOGOWANIE - falcon86pl.

Jak wy postrzegacie nowego pes'a? Komentujcie !!! :)

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
  • Gram w: ...
Odp: Gramy w pes2011 - relacja + film
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2010, 10:19:14 »
Na pewno na Messim widać lepiej drybling 360, bo jest mały i zwinny. Założę się, że będzie to równie dobrze wychodziło na Ronbinho, Walcott, Ronaldo i innych wirtuozach footbalu ;).

Z geameplay`i, które obejrzałem podobała mi się grafika. Wygląda na prawdę realistycznie. Świetnie zachowują się bramkarze czego nie ukrywam obawiałem się oglądając wcześniejsze beta testy.

Podania...na video wygląda to pięknie :) Zobaczymy ile zajmie nauka gry na sieciowym poziomie.

Co do obrony, to KONAMI zapowiadało, że będziemy musieli od nowa uczyć się sztuki gry defensywnej. Przypominam, że w pes2010 na początku też nam nie wychodziło. Dopiero z czasem opanowaliśmy ten aspekt gry.

Nie mogę się doczekać najpierw dema, a później wersji finalnej. Bardzo ciekawi mnie ten tryb Master League w sieci, chociaż w trybie offline nie grywałem w to.

Kto jeszcze nie zamówił to zamawiajcie. Myślę, że na prawdę warto ;) Zamówić możecie poprzez stronkę REJESTRACJA lub LOGOWANIE - po prawej stronie banerek pes2011.

Offline Bayern

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.08.2006r.
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2010, 11:31:30 »
Wrzutki i strzały – dobrze oddany jest ciężar piłki i wygląda to efektownie. Już w pierwszym meczu jaki grałem z kolegą po jednej z wrzutek Van Buyten przegrał główkę z Messim, który stał przed nim i skończyło się 0-1.
Heheheh i wszystko jasne
Co to tych bramkarzy widze to co w 2010, w demie są słabi bramkarze i zobaczymy co potrafi Julio, Buffon czy Cech.
Ztego co widze model dryblingu sie nie zmienil. Gracz który ma częstotliwosc używania słabszej nogi >6 prawa noga robi zwod w prawo , a lewą w lewo....... to dobrze
Mam jeszcze 2 pytania, bo nie zauważyłem tego na tym filmiku
1. Czy gracze z dokładnością dryblingu ponizej 80 dalej robią to zejście do skosu 7 lat??? Mam nadzieje ze to gówno usunęli :)
2. Czy jak robie graczem zwód R2+bok robi sidestepa????
Byłbym wdzięczny za odp

Offline alpen

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.01.2009r.
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2010, 11:40:58 »
Widać dużą zmianę i się bardzo z tego powodu cieszę. Łatwo dostrzec, że szybki piłkarz, który biegnie z piłką nie pozostawi już obrony tak łatwo w tyle.

Co do podań, to na tę chwilę jestem zafascynowany. Mam nadzieję, że oryginalnej wersji nie będę musiał cofać swoich słów.

Sprawa bramkarzy... Tak, nie ulega wątpliwości, że jest różnica z poprzednimi wersjami. Gdy piłka leci w róg, rzuty bramkarskie wyglądają bardzo efektownie i realistycznie. Ale jak widać KONAMI wciąż nie poprawiło obrony, kiedy to leci mocno strzał w prost bramkarza pod poprzeczkę. Wtedy wyskakują bardzo wysoko w górę, po czym spadają na glebę jak kamień.

Stałe fragmenty gry... z perspektywy Xaviego, wykonującego rzut rożny, wygląda to naprawdę bardzo realistycznie. Zaś jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych jest ono takiego same jak w PES'ie 2010. Jedynie to co zauważyłem to ciekawa animacja Alvesa, który przygotowuję się do wykonania tego stałego fragmentu gry - tak jak to robi w prawdziwym meczu Barcelony. Szkoda, że nie było pokazane wyrzutu z autu, bo z tego co słyszałem to już sami będziemy decydować, gdzie chcemy wyrzucić piłkę i z jaką siłą, a nie jak w PES'ie 2010, gdzie miałeś sztywną narzuconą regułę.

Strzały... no tutaj Japończycy widać, że się postarali. Momentami oglądając ten filmik przypominał on mecz z TV :). Piłka zachowuje się zgodnie z prawami fizyki - cudo

Ciekawa animacja została ukazana jak Ribery został podcięty i w bardzo fajny sposób upada na murawę. A jeśli chodzi o sędziów to nie mam do nich póki co większych pretensji, bo nie ukrywam, że w poprzedniej wersji potrafili zepsuć mi humor i spowodować u mnie krótkotrwałą agresję. (Ciekawa animacja jak sędzia rozpoczyna połowę)

Ogólnie czekam na wydanie PeCetowskie, bo na tej platformie właśnie grywam. Zawsze to PES był grą lepszą na PC niż na konsole i miejmy nadzieję, że i w tym roku tak będzie :)

Offline piterekMNH

• Junior
  • *
  • Na forum od: 29.07.2010r.
  • piterek - zajebisty koleś ! ^^
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2010, 11:42:19 »
Te prowadzenie piłki przez piłkarzy wygląda bajecznie ;]

Tylko szkoda, że dałeś muzykę, bo ja z chęcią bym posłuchał dźwięki z meczu. I tak jestem wdzięczny, że wrzuciłeś ten filmik :)

Offline serkowski

• Najlepszy piłkarz świata
  • Na forum od: 02.02.2007r.
  • Piłka jest okrągła a bramki są dwie"...[*]
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2010, 11:51:31 »
Masz tutaj :)

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline alpen

• Amator
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:18:55 »
Wydaje mi sie czy przy wrzutce, gdzie pilkarz jest za wyznacznikami pola bramkowego, nie ma silowej wrzutki? Nie zalamujcie mnie...

Offline chyzy

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 08.04.2009r.
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:26:53 »
Oby tylko znowu z tym sędziowaniem nie zrąbali, że w PES 2010 sędziowie nie odgwizdywali fauli, a w 2011 będą za byle co kartki dawać.

A jak ma sie sprawa z karnymi? Miał ktoś już karnego, jak sie strzela tak samo jak w PES 2010, jaka kamera?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2010, 12:39:54 wysłana przez chyzy »
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu publikacji.

Offline unkas

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 11.03.2007r.
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:28:25 »
gra jest zabugowana i tyle ciągle nie poprawili szybkiego zmieniania się zawodników w obronie ..robisz zwód do środka i zanim przeciwnik zmieni na właściwego obrońce już można oddać celny strzał z przed pola ..no i te wrzutki ja daj spokoje już widzę te mecze na pesleague szybki napastnik na środku podanie do niego szybkie odegranie do tylu i momentalnie  odegranie gorą na dobieg i obrona w tyle na 2 metry ta gra kuje w oczy schematami i w sumie martwiłem się o bramkarzy w tej części a oni nawet wypadają niezłe poza obrona mocnych strzałów 70% wybijają na przed pole do napastników xd

Offline tomasz166

• Junior
  • *
  • Na forum od: 25.08.2009r.
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:34:09 »
w koncu piłka zachowuje się jak piłka a nie balon

Offline RVN

• I - ligowiec
  • Na forum od: 14.12.2009r.
  • Billie jean is not my lover ;)
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:46:20 »
Nie chcę mi się pisać monologu,ale patrząc na filmiki z gameplayem to mam wrażenie,że to podrasowana wersja 2010,dlatego też raczej będę zagrywał się w pc-tową Fife 11, niestety seria Pro Evo to już nie to samo,co kiedyś...i ten silnik gry ,który odpycha mnie na starcie :-[
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2010, 12:48:05 wysłana przez RVN »

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 09, 2010, 12:51:51 »
Pytanko do grających czy często są dyktowane karne? Skoro mówicie że sędzia odgwizduje lekkie przewinienia to czy w polu karnym też ma to miejsce? Bo jak za skrobanie marchewki (które w Pesie 2010 częściej kończyło się faulem niż wślizg) będzie karny to nie ciekawie :P Spróbujcie też wślizgów od tyłu czy jest czerwona kartka czy może jak w Pesie 2010 nic nie ma.

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 09, 2010, 13:42:21 »
Powiem wam, że ja sam osobiście nie mogę powiedzieć za wiele o pes2011. Dlaczego?? Oglądałem wiele filmików na temat tej gry ale nie grałem w nią osobiście. Poczucie tego trzymając samemu pada, a oglądanie gameplay'a w internecie, to dwie różne rzeczy :)

Czytając wypowiedź falcon'a, który ma tą grę u siebie w domu, jestem naprawdę dobrej myśli  :)

Siadam do komputera, żeby cos napisać, mija 5 min i wracam na fotel żeby rozegrać kolejny mecz :)

O to cały czas w pesie chodziło. Sprawiał, że ciężko było nam odejść od PC :)

Offline alpen

• Amator
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 09, 2010, 13:59:05 »
a takie pytanko... Gdzie będzie można dostać demo? Z neta sciągać czy też może w jakiejś gazecie będzie?

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 09, 2010, 14:08:46 »
a takie pytanko... Gdzie będzie można dostać demo? Z neta sciągać czy też może w jakiejś gazecie będzie?
Z neta ściągnąć ;)
" border="0
" border="0

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 09, 2010, 14:17:28 »

Śledźcie REJESTRACJA lub LOGOWANIE podamy wam kilka źródeł, z których będziecie mogli ściągnąć demo ;)

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 09, 2010, 14:37:01 »
Sam chciałem po ściągnięciu z uploadować specjalnie dla użytkowników pesleague :P ale skoro to aż 1,7 gb to nie wiem czy wszyscy nie ściągną za nim by mi się zuploadowało :P

Offline mushys27

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 19.05.2009r.
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 09, 2010, 14:50:53 »
1.7 gb wazy na konsole, na pc moze byc mniej mam nadzieje (albo wiecej :-\ )
Przydaloby sie zeby ktos to na torencie upnal, do pazdziernika mam strasznie niestabilne lacze i nie wiem czy pobiore do premiery  ;)

Offline surma90

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 14.01.2010r.
  • Górnik 1979 Łęczna-Historia pasją tworzona
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 09, 2010, 15:01:12 »
obiektywnie patrzac tylko zmiana systemu podan a reszta bardzo podobnie jak nie tak samo...dziwne miala byc rewolucja a jest tak przecietnie oceniam widzac filmik a nie grajac

Offline darko11221

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 31.12.2008r.
  • ..::Ac-Milan Forever::..
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 09, 2010, 15:21:17 »
obiektywnie patrzac tylko zmiana systemu podan a reszta bardzo podobnie jak nie tak samo...dziwne miala byc rewolucja a jest tak przecietnie oceniam widzac filmik a nie grajac
Chyba dawno nie grałeś w PESA ja widzę sporą różnicę
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=29380e63924f8df98fb0e864d9e71e56&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
...:::Milan to najlepsza drużyna na świecie pozostałe  to tylko pionki:::...

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 09, 2010, 15:21:17 »