FC Utrecht w rękach szejków !Khalifa bin Zayed Al NahyanW jego kraju znajduje się jedna dziesiąta światowych złóż ropy naftowej. Szejk wyłożył ponad miliard dolarów na wypromowanie Abu Dhabi jako centrum kulturalnego, w tym 200 milionów dolarów na Guggenheim Museum projektu Franka Gehry’ego. Teraz chce zainwestować w Sport !Jan-Willem van Dop zdetronizowany nowym prezesem został Khalifa bin Zayed Al Nahyan, szejk ZEA kwota wykupu klubu z Holandii to 25 mln Euro. Nasz klubowy dziennikarz Rafał Patyra z Utrecht TV zapyta nowego Prezesa jakie ma plany przyszłościowe związane z klubem ze środkowej HolandiiUTV-Utrecht TV
AN-Al Nahyan
UTV:Witam, nowego prezesa jak się pan czuje
AN:Witam bardzo się ciesze że tutaj trafiłem i z małego klubu zrobię Wielką Potegę !
UTV:Ulalala, brzmi bardzo obiecująco, jak wiadomo Utrecht odpadło po raz kolejny z Ligi Europejskiej w fazie grupowej, natomiast w Eredivisie przewodzi w tabeli.
AN:I daltego tu jestem trzeba stworzyć klub na Europe bo jak widać Holandia jest opanowana
UTV:No nie moge nie zapytać, szykują się transfery ?
AN:Oczywiście że tak. Obejrzałem pare meczy i widze że potrzebny nam jest drugi rasowy napastnik, napewno ktoś w środku bo Vieira już nie długo będzie kończył swoją kariere i bramkarz na miare Ligi Mistrzów
UTV:Ale to chyba zależy od trenera go kupi
AN:Tak, oczywiście szanuje każdą decyzje trenera, Erikson to bardzo dobry trener i na pewno wie co robi. Jeżeli będzie potrzebny zastrzyk pieniędzy to bez przeszkód je otrzyma.
UTV:Dobrze, hmmmm....może jeszcze takie pytanie ile dostanie pieniędzy Trener Erikson na zimowe okienko transferowe ?
AN:Po dzisiejszej porannej rozmowy z trenerem doszliśmy do wniosku że 50 mln Euro powinno wystarczyć.
UTV:Są pogłoski od Trenerów innych drużyn że Utrecht zniszczy rynek transferowy, czy chce pan wydawać forutne na nowych zawodników ?
AN:Napewno będziemy chceli sprowadzać dobrych przydatnych piłkarzy nikogo zbędnego nie potrzebujemy, myśle że też nasza Szkółka Juniorów wypuści jakiegoś wartościowego gracza który pomoże pierwszej drużynie.
UTV:Dziękuje za rozmowe i miejmy nadzieje że za rok podbijemy Europe !
AN:Dzięki i do zobaczenia.