Sir Alex Ferguson zostaje na 24 rok na Old Trafford!
Jak poinformowała telewizja Sky Sports Alex Ferguson przedłużył kontrakt o kolejny rok z Manchesterem United.
Co pana skłoniło do przedłużenia umowy o kolejny rok?
Sir Alex-Skłoniła mnie miłość do tego klubu i przywiązanie do piłkarzy.Jestem dumny że mogę tu pracować i że wszyscy chcą bym tu został.
A to będzie już pana ostatni sezon pracy?
Sir Alex-Naprawdę nie wiem(smiech) może znowu później przedłużę kontrakt.Nigdy nic nie wiadomo.
Jak pan myśli,kto zostanie pana nastepcą jak pan odejdzie na zasłużoną emeryturę?
Sir Alex- Naprawdę nie wiem.Może Jose Mourinho? Bardzo dobry trener, z charakterem tak jak ja(smiech)
A zapewne słyszał pan o tym że w Madrycie nie najlepiej wiedzie się ostatnio Cristiano Ronaldo,wie pan coś o tym?
Sir Alex-Tak wiem, rozmawiałem z Cristiano niedawno i namawawiałem go by powrócił do nas,ale on powiedział że to nie zależy tylko od niego.
A Manchester miałby pieniądze na pozyskanie Ronaldo? Podobno klub ma dosyć duże długi ale Cristiano tani nie jest?
Sir Alex-Na takiego piłkarza pieniądze zawsze się znajdą(smiech) zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądało później i spróbujemy ściągnąć Ronaldo z powrotem na Old Trafford.
A oprócz Cristiano Ronaldo ma pan jakieś inne plany transferowe?
Mam również zamiar sprowadzić na Old Trafford Bastiana Schweinsteigera z Bayernu Monachium.
Dziękuję panu za wywiad i życzę powodzenia.
Również dziękuję.