Rusza budowa stadionu!
Jak donosi oficjalna domena Sivassporu,
REJESTRACJA lub LOGOWANIE, już za 2 tygodnie rusza budowa nowoczesnego stadionu w Sivas. Dziś odbył się ostateczny przetarg na wykonawcę obiektu. Obecny ma 15 tysięcy miejsc, jednak to za mało, aby pomieścić wszystkich sympatyków Sivassporu. Nie raz przychodząc na stadion są odsyłani z kwitkiem, gdyż stadion jest pełny. Według projektu nowy obiekt będzie w stanie pomieścić aż 40 tysięcy widzów. Pomysł na jego wykonanie zrodził się w głowach działaczy po występach Sivassporu w Lidze Mistrzów. Jednak do skutku mogą dojść dopiero teraz. Stadion będzie gotowy w czerwcu 2012 roku. - Bardzo się cieszymy, że ten pomysł wreszcie zostanie wdrożony. Mamy mnóstwo sympatyków, nie tylko z Sivas, ale też okolicznych miejscowości. Fundusze odkładaliśmy już od jakiegoś czasu więc damy radę podjąć się tej inwestycji. Mam nadzieję, że zwabi to nowe grupy kibiców. - mówi prezes Sivassporu, Mecnun Otyakmaz
- Przychodząc do Sivas słyszałem o tym pomyśle, ale nie sądziłem, że dojdzie on do skutku. Gdy przywędrowała do nas z Turcji ta informacja byliśmy nieco zaszokowani, ale już po krótkiej chwili cieszyliśmy się. To dobrze, że klub się rozbudowuje, Sivasspor będzie miał super obiekt, dojdą do tego super kibice i mam nadzieję super wyniki. Ale to dopiero za półtorej roku. Teraz musimy się skupić na innych rzeczach. - mówi o budowie stadionu Tito Vilanova
Obecny obiekt