Arsenal na trzecim miejscu..
Wiele emocji oraz wiele dramaturgi. Tak właśnie można opisać spotkanie o trzecie miejsce w turnieju. Przeważał L'pool praktycznie całe 120 minut, bo tyle aż trwało to spotkanie. Tyle okazji nie wykorzystanych przez graczy Liverpoolu dawano nie widziałem. Zawodzili w tych bardzo oczywistych sytuacjach, gdzie mogły by paść bramki. Arsenal tylko bronił się przed atakami i zdołał doprowadzić do dogrywki. W dogrywce Kanonierzy się przebudzili i pięknym trafieniem popisał się Rosicky, który dostał znakomitą piłkę od Fabregasa. L'pool nie zamierzał się poddawać i nadal walczył, lecz Arsenal cofnął się cała drużyną do defensywy aby bronić wyniku. Spotkanie wygrał Arsenal choć gdyby to piękność piłki decydowała, a nie bramki wygrał by L'pool.
95' Rosicky 0-1
Karne rozstrzygają o mistrzostwie...
(3-5 po karnych)
120 minut to jednak za mało abyśmy poznali nowego mistrza europy. Mecz był niezwykle wyrównany, choć w końcowej fazie to gracze z Francji przeważali. Mecz zaczął się tak jakby piłkarze bali się zaatakować, aby nie stracić nie potrzebnie piłki. Inter, który w spotkaniu miał tylko jeden rzut rózny wykorzystał go bardzo dobrze. Bo dośrodkowaniu piłka wybili obrońcy, lecz do piłki dobiegł gracz Interu, który dośrodkował w pole karne, a Pandev trafił pięknego gola. Lyon był juz raczej bez szans, lecz w końcówce spotkania Gomis, który wszedł za Gignaca trafił bramkę i mecz potrwał pół godziny dłużej. Jak się okazało następne pół godziny nie rozstrzygnęło o losach spotkania i o wszystkim decydowały karne, gdzie zwycięsko wyszedł Inter i tym samym stał się najlepszym klubem w Europie. Przypomnijmy Inter przed rokiem triumfował w Lidze Mistrzów pokonując Bayern 2-0. Jak widać ekipa z Włoch nie schodzi z pierwszego miejsca.
36' Pandev 0-1
88' Gomis 1-1
Najlepszym graczem turnieju został
~ Gourcuff ~
Najlepszym strzelcem turnieju został
~ Milito ~
Najlepszym bramkarzem turnieju został
~ Lloris ~
Z następną częścią turnieju może powrócę wkrótce. Jak na razie z mojej strony zobaczycie karierę angielskim West Bromwich Albion może jeszcze dziś ujrzycie pierwszego posta. Dzięki za miłe komentarze, których było ponad 100 i za wejścia w moją karierę których było ponad 1000. Bardzo wam dziękuje i myślę że turniej się podobał.