Cóż , z początku byłem zachwycony zmianami , jakie wprowadził powyższy gameplay. Po kilkunastu meczach , stwierdzam że to jednak nie to o co mi chodzi. AI cały czas kuleje , niby komputer atakuje, a bynajmniej tak to wygląda, bo jak już tracę bramki to wyłącznie z dystansu. Moi kompani z drużyny zachowują się jak biegające klocki , zero myślenia. Wyprowadzam groźną kontre , a moi towarzysze zamiast dotrzymywać mi kroku , albo truchtem biegną , albo rozchodzą się Bóg wie gdzie. Idąc dalej , od początku nie miałem problemów z oddaniem celnego strzały , w ok.70% kończyły się one bramką, jednak po zmianie gameplay`u co strzał to brama, nie wiem może ja jestem pro gamer , ale bez przesady. Nie wiem jak działa system modyfikacji gameplay`u ale poza zmianą szybkości gry i przyspieszeniem przeskakiwania animacji , nie widzę nic nadzwyczajnego. Możliwe , iż moja opinia jest nieco skrzywiona przez pryzmat bliźniaczej modyfikacji Fidela do Fify , który w bardziej widoczny sposób modyfikuje gre.Co kilka dni najdzie mnie żeby włączyć Pes`a , jednak nigdy nie moge się do tej gry przekonać , max.10 meczów i off.Instalując patcha myślałem o nieco dłuższej zabawie , jednak prawda jest brutalna.